AMD'nin ekran kartları neden NVIDIA'dan az tercih ediliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
NVIDIA'da problem çıkmıyor diyen arkadaşlar, NVIDIA'da VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL hatası alıyorum. Aktif olarak her bilgisayar açılışında yiyorum. RAM test, SSD test her şeyi yapmama rağmen sorunu çözemedim. 472.12 driverı kullanıyorum 1 aydır. Aktif olarak bir nebze azaldı. Ondan dolayı bence teknoloji biraz şans işi.
 
Biraz önce biraz Google'da arattım RT'nin ne zaman piyasaya sürüldüğünü. Şöyle bir bilgiye denk geldim.

Temelleri 1968 yılında arthur appel tarafından atılan ve bir dönem NVIDIA'nın kadrosunda yer alan turner whitted tarafından 1979 yılında daha da geliştirilen ışık ışını izleme teknolojisi Ray Tracing, ışık ışınlarının dijital dünyadaki simülasyonunu temsil ediyor.

Bu bilgide NVIDIA tarafından çıkarılmış bir teknoloji olarak gösteriliyor. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Bu dediğin bilgiye dayanarak düzeltiyorum "NVIDIA tarafından değil, sonradan NVIDIA'ya geçecek bir mühendis" tarafından ortaya atılmıştır.
 
NVIDIA'da problem çıkmıyor diyen arkadaşlar, NVIDIA'da VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL hatası alıyorum. Aktif olarak her bilgisayar açılışında yiyorum. RAM test, SSD test her şeyi yapmama rağmen sorunu çözemedim. 472.12 driverı kullanıyorum 1 aydır. Aktif olarak bir nebze azaldı. Ondan dolayı bence teknoloji biraz şans işi.

Kötü haber. DDU ile temizlik yap ve driver yükle yine alıyorsan ekran kartın bozuk.
 
Amd'de 10 kişiden 4'ü hatta 6'sı wattman hatası alıyor diyenmi var, düz Ray Tracing'e RTX deyip NVIDIA öven mi var. NVIDIA driverları sorunsuz sıkıntısızmış gibi AMD'ye sallayan mı var. Hayatım boyunca NVIDIA kullandım driver çökmeleri yaşanmıyormuş gibi konuşuluyor ama WattMan almıyoruz ya düz mavi ekran geliyor yada masaustune atıyor diye bir şey diyebilen yok tabii, daha yakın zaman da Topaz ve Adobe uygulamarinda arayuz bozuluyordu hem Studio hem Game Ready driverlarında, 2-3 ay surdu duzeltmeleri, ayrica çok ağır biçimde NVIDIA, önceki nesillerin, şuan özellikle de Pascal'ın performansını indirgiyor yeni oyunlarda. Reddit'te her NVIDIA driverlarının da ve AMD driverlarininda cozulen cozulmeyen driver sorunları var, at gözlüğü takmamak lazım.

Elektronik alet bazen şans işidir, ama çoğu insanın aksine saf driver ve amernime driverları gibi alternatiflere bakınca AMD'nin uzun ömürlülük anlamında çok daha iyi iş yaptığını düşünüyorum ama yılda bir GPU değiştiren adama bunu anlatamazsın tabi.
 
Ben RT teknolojisi gereksiz demiyorum fakat kullanıyor muyum tabii ki hayır, zaten 3070 aşağısındaki bir kart için pek kullanması mantıklı bir teknoloji değil bana göre. Eskiden AMD'de sürücü sorunları var diye bu firmaya neden bu kadar saldırı var? Arkadaşlar bakın teknoloji konusunda şanssız olmama rağmen RX570/80/90, 5700XT bu kartların hepsini denedim ve arkadaşlarıma da zamanında bu kartlarla sistem dizdik ben dahil hiçbiri sorun yaşamadı, her AMD kullanıcısı tamamen sürücülerden müzdarip olsaydı bu firma artık ekran kartı üretemezdi zaten, şu an gayet iyi satış rakamları var. Ben iki firmayı da babamın firması gibi çıkıp savunmam, verdiğim fiyata göre en yüksek performansı kim veriyorsa ben o kartı alırım insanlar neden kendi firmasıymış gibi savunuyor bilmiyorum. Çekilsin o zaman AMD bakın bakalım ortada rekabet kalmayınca Nvidia'nın fiyatları köklemesi sonucu ile bu kartları alabiliyor musunuz. O yüzden AMD/Nvidia tartışmaları yerine size verdiğiniz parayla(mümkünse daha az para ile) en yüksek performans veren kartı alın geçin.
 
Orta ve düşük segmentte AMD daha iyi üst segmentte NVIDIA, NVIDIA'nin daha çok satma sebebi marketing.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı