Askere gitmek istemeyenler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
6 Ay askerlik dahi fazla, temel eğitimlerden sonra askeriye ömür doldurmak gibi gözüküyor, gidince göreceğiz bakalım.
 
Dostum ben Teğmen'im zaten, bazı şeylerin kıymetini bilesin diye askerlik yaparsın. Ceza yemek istemiyorum lütfen. @458028
Katılmıyorum. Askerlik devlete başlı başına bir yük. Binlerce insana o kadar süre boyunca bakmak zorunda. Toplamda 2 ya da 3 kez atış yaptırılan biri olası bir savaş durumunda da hiçbir işe yaramayacağına göre boş bir öğretim sürecinden başka bir şey değil. Zorunlu askerlere ayırılan bütçenin çeyreğiyle ücretli askerlerden çok daha yüksek kalitede bir ordu kurulabilir. Ha eğer mesele ordu kurmak değilse askerlik ( zorunlu olanından bahsediyorum ) vakit öldürmekten başka bir şey değil.
 
Eskiden asker olmak isteyen ben, artık bu halk için kılımı bile kıpırdatmam.
 
1. sınıf vatandaş olduğum için seve seve asker olurum. 4 sınıf vatandaş olan yani verdiği oyun değersiz olduğu verdiği partinin kapatıldığı bu ülkenin resmi olarak sahte vatandaşı olduğu yakında tescillenecek olan kişiler için tabii ki aynı şeyi diyemem. Bu arada boş atmış olmayım. Gerçekten asker olacaksam olurum mesela elektrik müh. okuduğum için yedek subay olabiliyormuşum. Kafama yatıyor, gerçekten güzel hizmet edebiliyorsam hayatımın güzel 1 yılını güzel bir iş için veririm, henüz karar vermedim. Ama zorunlu askerlik hem bana hem devlete yük yani onu yapmayacağım kesin. Gider bedelli yaparım en azından 4. sınıf vatandaşların üstüne atılacak bombanın üstündeki 1 vidayı yapsam çok daha iyi hizmet edeceğimden eminim. Yani bu devlete nasıl hizmet edebiliyorsam ederim çünkü bu devlet bana ait, ben de devlete aitim.
 
Askere gitmeyen o organını kesse aynı mantık benim için, erkekliktir askerlik, gitmeyenler toptur, *bnedir? (!)

Düşünceniz bence yanlış. Ben gitmiyorum. Sebebi şu hastalığım var. Bir diğer sebebi ise aileme bakmakla yükümlüyüm. Askerde bana verdikleri para ile ben orada kendimi karşılayamam. Abim askere gidince onun masrafına zar zor yetiştim. Bazı şeylere eleştiri yaparken ihtimalleri göz önünde bulundurmalısınız.
 
Tercihleri kimseyi ilgilendirmez.

Askerlik yapmak isteyen belirli bir müddet gider ve görevini yapar; bedelli yapmak isteyen de ücretini öder ve bedelli yapar. Her iki seçenekte de katkıda bulunulmuş olunuyor; bundan dolayı da "...askere giden vatanseverdir, gitmeyen işe yaramazdır" muhabbetleri çevirip bu görevi kibirlenmek için kullanarak oyuncak haline getirmeyin.
 
Hocam açıkçası Türkiye gibi bir ülkede savunmanın olmaması çok saçma olur. Zira etraftaki ülkeler ile politik ilişkilerimiz her daim değişiyor, önlem almak gerekir. Ancak askere gitmek istemek veya istememekle alakalı bir şeyler söyleyebilirim.
Askere gitmek istememek tamamen normal bir şeydir, kişi istemiyordur ve bunu söylüyordur. Bu normal. Lakin insanlar hiçbir şekilde açık sözlü değil. Yanlış anlamayın ama askere gitmek istememe sebepleri arasında "korku" ve güven alanın dışına çıkmak istememe durumları yatıyor. Millet öyle bahaneler başvuruyor ki aklınız durur. Mesela adamın şirketi var ve o şirketin başında durması gerekiyor. Askere giderse şirket bundan kötü etkileniyormuş. Yanlış bilmiyorsam yönetim kurulu gibi topluluklar bunun için var. Veya en basiti bunun bir önlemi mutlaka vardır. Bir insan ne diye böyle bahanelere sahip olur?
Bence askere gitmeyi istemek veya istememek tamamen normal durumlar. Lakin en azından herhangi bir bireyin askeri eğitim alması şart. Bana kalsa askerlik süresi üç veya dört ay olmalı. Ama sadece askeri eğitim verilmeli. Bildiğim kadarıyla bir ay askeri eğitim, beş ay boyunca da pek bir şey yapılmıyor.
Deniliyor ki ABD'de zorunlu askerlik yokmuş ve buna rağmen ABD dünyanın süper gücü. ABD'nin bu gücünü sağlayan tek şey askeri güç değil. Adamların elinde medya ve ekonomik güç de var, dolayısıyla böyle bir şeyin olması hiç de şaşırtıcı değil. Ayrıca ABD'de yoksul insanların bir kısmı sahip oldukları sorunlardan ötürü askere yazılıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı