Dersten atılmak

Şu videoyu izleyin lütfen. Şu konuya bir daha mesaj atmak istemiyorum. Size yasalara göre hiçbir öğretmenin öğrenciyi uyusa dahi dersten atamıyacağını söylüyorum.
Gidin şikayetinizi edin o zaman hocam? Sınıfınızdaki kişiye yapılan şeyin niye bu kadar peşine düşüyorsunuz? Belki hoca çocuğu unutup gidecek ama sizin ondan şikayetçi olduğunuz bir köşede kalacak. Bunun sonucunda hocadan düşük not almayı göze alın.

Yorulmuş uykusu gelmiştir, olabilir. Öğretmeniniz yanlış yapmış. Günde 8 saat ders kim dinler🤦
Günde 8 saat ders anlatan hocanında derste uyuma hakkı olmalı o zaman :D

Gidin şikayetinizi edin o zaman hocam? Sınıfınızdaki kişiye yapılan şeyin niye bu kadar peşine düşüyorsunuz? Belki hoca çocuğu unutup gidecek ama sizin ondan şikayetçi olduğunuz bir köşede kalacak. Bunun sonucunda hocadan düşük not almayı göze alın.

O bundan para alıyor? Bana da para verseler dersi dinlemem için pürdikkat bende dinlerim.

O bundan para alıyor? Bana da para verseler dersi dinlemem için pürdikkat bende dinlerim.
Sıralara anlatmak için para almıyor. Onu dinlemesi gereken öğrencilere anlattığı için para alıyor. Kadrolu bir temizlik görevlisi ek dersi olmayan bir öğretmende 5-6 bin TL fazla para alıyor? Öğretmenler o kadar boğaz patlatsın hem maaş hemde saygı olarak karşılığını alamasın güzel fikir.

E uyusun kimse uyuma demiyor ki.

Sıralara anlatmak için para almıyor. Onu dinlemesi gereken öğrencilere anlattığı için para alıyor. Kadrolu bir temizlik görevlisi ek dersi olmayan bir öğretmende 5-6 bin TL fazla para alıyor? Öğretmenler o kadar boğaz patlatsın hem maaş hem de saygı olarak karşılığını alamasın güzel fikir.

Anlatmak ve teste tabii tutmak için para alıyor. Öğrencinin saygısını istiyorsa ders anlatmasından ziyade onlara davranış şeklini değiştirmeli. Her boğaz patlatana saygı duyulcak diye bir şey yok akıl yaşta değil baştadır. Okulun hademesi iyi müdürü kötü ise müdürden çok hademeye saygı duyulur. Saygı makamla değil ahlak ve dil ile kazanılır.

Öğrenci iş için okula gitmiyor sınavdan kalmak onun zararına bir şeydir ve öğrenci bunu göze alıyorsa uyuyabilir bu saygısızlık değildir. Kimi öğrenci okul sonrasında çalışıyor, kimisi ağır derecede uyku sorunları çekiyordur, kimisi ders çalışmıştır sabaha kadar, kimisinin başı ağrıyordur, kimisi ise anlatılanları bildiği için dersi dinlemiyordur. Dersi kaynatmak hocayla dalga geçmek saygısızlıktır uyumak değil. Saygısız bir hocaya yapılacak en iyi şeyde bunlardır.

Öğretmen ise işi olduğu için okula gidiyor sabahtan akşama kadar boğaz patlatmak zorunda çünkü bundan maaş alıyor. Zorunlu öğretmenlik yapmıyor. Anlatacakları bittiğinde, dönemin sonlarında ise derse girmiyor, dışarıya çıkıp sigara içiyor, telefonunda vakit geçiriyor, isterse uyuyadabilir bu saygısızlık değil çünkü vazifesini zaten yerine getirmiş oluyor ama bir çocuğu uyuyor diye, yemek yiyor diye yaşıtlarının önünde rencide etmesi bir saygısızlıktır.

Herkes +60 yaş dedeler gibi o niye uyuyor demiş yazık halinize. Çocuk derste uyuyordur yanına gidersin kulağından çekersin sırtına hafiften vurursun şakayla karışık kalk oğlum filan dersin dingonun ahrı gibi çocuğu tutup sınıftan atması öğrenciye yapılacak büyük bir travma sebebidir. Merak etmeyin zaten öyle kişiler kendi isteğiyle gitmiyor mecburen gitmek zorunda olduklarından gidiyorlar.

At gözlüğü takıp gelişi güzel yorum yapamazsınız kimin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Çocuk hakli demiyorum zaten diye klişe savunma filan da yapmayacağım anlayan anlar anlamayan umurumda değil.
Gelecekte bu anıyı gülerek anlatacak hocam.

Derste uyumanın neresi suç saçma sapan bir sistemde hiç kimseye zararın yokken sınıf düzenini bozmuyorken o kimde onu sınıftan atacak derste uyuyan uyur onun kendi zararıdır. 12 yıl sen o çocuğu boş bilgilerle o sıraya oturtuyorsan o çocukta uyur.

Son durum ne oldu? Ne yaptınız? Herkesin içinde rezil etmesi tabii ki de hoş değil, şikayet edildiyse gerekenlerin yapıldığını düşünüyorum.

Arkadaşta otizmlilik engelli raporu var hoca bunu bilmiyordu ailesi gitti ve hoca aileden özür dilemiş onun dışında bir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı