Dersten atılmak

Merak etme sarı kağıt verse bile kaardır. Üstelik dersi dinlemek zorunda falanda değil kimse dersin huzurunu bozmadığı sürece. Dersin huzurunu bozmayıp dinlemedi diye sınıftan atayım ben bunu yapamaz hiçbir öğretmen. Üstelik şunu da hatırlatayım okula yetişkin insanlar gitmiyor adı üstünde çocuk. Her şey beklenir çocuktan. Alman disipliniyle yargılamanıza gerek yok hiçbir çocuğu.
Yukarıda dediğim gibi, dersi fiziken dinlemek zorundasın. Aklen başka yerde olabilirsin, buna karışamaz. Ama fiziken yaptığın hareketlerden sorumlusun. Ayrıca öğretmeni şikayet etsen hiçbir sonuç alamazsın ve okul idaresi, öğretmene şikayetini bildiriyor. Öğretmen kıl birisiyse ders notlarından da olabilirsin.

Ben diyeceğimi dedim, mesajlarıma sanki espri yapıyorum gibi gülücük atmaya devam edin. Daha laf anlatamayacağım, hadi iyi dersler, iyi akşamlar.

Yukarıda dediğim gibi, dersi fiziken dinlemek zorundasın. Aklen başka yerde olabilirsin, buna karışamaz. Ama fiziken yaptığın hareketlerden sorumlusun. Ayrıca öğretmeni şikayet etsen hiçbir sonuç alamazsın ve okul idaresi, öğretmene şikayetini bildiriyor. Öğretmen kıl birisiyse ders notlarından da olabilirsin.

Ben diyeceğimi dedim, mesajlarıma sanki espri yapıyorum gibi gülücük atmaya devam edin. Daha laf anlatamayacağım, hadi iyi dersler, iyi akşamlar.

Üstelik şunu da hatırlatayım derste uyudu diye de bir çocuğu dersten atamaz belki çocuk 5 dakika sonra uyanıp dersi dinleyecek?

İlkokuldan beri sınıfımda uyuyanlar her zaman oldu benim de uyuduğum var ilk defa uyuduğu için dersten atılan birini gördüm.

Aynı şey değil.
Gayet aynı şey. Hoca kahin değilse senin uyanıp uyanmayacağını bilemez. Ki hocanızın kahin olmadığını düşünüyorum.

Ayrıca mikro uykularda hocaların çoğu bir şey demiyor. Yani Üniversite'de derste kafam ileri düşüp duruyordu, ona rağmen akademi hocaları bir şey demiyordu. Aynısı lise içinde geçerli. Diyorsa o hoca cidden hak etmiş. Ama gidip dersin başından yarısına veya sonuna kadar uyursanız, kusura bakmayın ama hoca haklı.

Gayet aynı şey. Hoca kahin değilse senin uyanıp uyanmayacağını bilemez. Ki hocanızın kahin olmadığını düşünüyorum.

Ayrıca mikro uykularda hocaların çoğu bir şey demiyor. Yani Üniversite'de derste kafam ileri düşüp duruyordu, ona rağmen akademi hocaları bir şey demiyordu. Aynısı lise içinde geçerli. Diyorsa o hoca cidden hak etmiş. Ama gidip dersin başından yarısına veya sonuna kadar uyursanız, kusura bakmayın ama hoca haklı.

Uyanıp uyanmayacağımı bilmiyorsa dersten atmasın. Bunu ben değil tck diyor. Üstelik ders başlayalı daha 5 dk olmuştu. O zaman hoca dersin sonuna kadar beklesin çocuk hala uyuyorsa dersin bitimine 5 dakika kala atsın dersten. Ama bunada hakkı yok.

Arkadaşım, istersen profesör ol. Bir derse giriyorsan o konuyu dinleyeceksin. Hoca senin bilip bilmemene bakmaz. Biliyorsan zaten ödülünü sınav notuyla alıyorsun.

Ayrıca evet, terbiyesizlik oluyor yaptığın. Ek olarak öğretmen ceza verebilir.

Hadi diyelim sınıftan atmak yasak, hadi yine varsayalım sınıfta kamera var. Öğretmene yine bir şey olmaz. Sarı kağıt verip gönderirler. Sarı kağıtta adı üstüne kağıt, bir hikmeti yok. Yaptığın şeyle övünme veya savunmaya çalışma. En az ben kadar sende biliyorsun yaptığını.

Terbiyesizlik benden yaşca büyük bir adamın çocuk gibi benimle alay etmesidir. Haklısın biliyorsam ödülümü sınavda alırım ama bilmememe rağmen dersi dinlemeyip uyuyorsam aynı şekilde cezamıda sınav notuyla alırım hocanın aşağılamasıyla değil.

Hocanın görevi anlatmak ve test etmektir sesini duyurmak ve dersi zorla dinletmek değildir. O görevini yaparak ödül kazanıyor biz öğrencilerde ödül almak için görevimizi yapıyoruz ancak kendimizden eminsek görev yapmadanda testi geçebileceğimize inanıyorsak dersi dinlememize gerek yok. Emin ol hocaların ders anlatma gibi bir zorundalığı olmasa ve maaşları gene yatsa onlarda ders anlatmaz oturur masaya telefonunu açar oyun oynar, Instagram'da gezerler ki bu zorunluluk kalktığı zaman tam olarak bunu yapıyorlar. Dönem sonu anlatacak hiçbir şeyi kalmayan hoca nasıl istediği gibi takılabiliyorsa dönem ortasında bütün konuyu bilen veya cezasını (dersten kalmak) çekmeye razı olan bir öğrenci sınıfı rahatsız etmeyecek bir şekilde istediği gibi takılabilir. Senin mantığınla bakılırsa öğrencilerin dönem sonu bütün öğretmenleri rencide etmeleri, aşağılamaları gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı