Dersten atılmak

Dostum denemesi bedava buyursun şikayet etsin. Öğrencinin mi canı yanar hocanın mı görelim. Derste uyumak öğrencinin kendi öğrenimini engellemesidir. Bu da açıkça yasaktır. Özetle öğrenci dersi dinlemek zorundadır ve dinlemediği durum disiplin suçudur. Rezil etme konusu ise şu anda senin içinde benim içinde varsayım. Varsayımla kanunla yürütülmez.
Şikayet hakkında tek bir cümle bile kurmadım. Ancak burada göze çarpan şey öğretmen denilen insanın çocukça bir davranışta bulunmasıdır. Size kaç yazıdır bunu anlatmaya çalışıyorum.

Şikayet hakkında tek bir cümle bile kurmadım. Ancak burada göze çarpan şey öğretmen denilen insanın çocukça bir davranışta bulunmasıdır. Size kaç yazıdır bunu anlatmaya çalışıyorum.

Bende diyorum ki öğretmenin ne dediği belli değil. Konuyu açan rezil etti yazmış ama "çık dışarı burası ahır mı?" gibi bir sitemse bu rezil etmek değil. Anlamadığın şey bu. Rezil etti konusu şu an muamma ve yoruma kapalı.

Gayet iyi tepki vermiş. Hoca orada ders anlatıyor. Siz hocaları sadece "salla başı al maaşı" tipinde görürseniz bu düşünceler gayet normal.

Okumak istemiyorsa Açık liseye gidebilir. Okul uyuma yeri değildir. Her öğrencinin MEB'e bir yükü, maliyeti vardır. Devlet bu maliyeti sen uyu diye yapmaz.

Öğretmene de saygısızlıktır ayrıca. Adam konuşuyor, ders anlatıyor ama arkada biri fosur fosur uyuyor. Gerekeni yapmakla kalmamış, gerekli göz dağını da vermiş.
Ben size burada saygın bir öğretmenin yaptığı çocukça davranışın mantıksız olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Hem öğrenci azarlanmış hem sınıftan atılmış. Hala arkada fosur fosur uyuyor diyorsunuz. Milli eğitim bakanı bile bu kadar savunma yapmaz. Saygıyı hakketmeyenelere çok saygı gösteriyorsunuz.

Ben size burada saygın bir öğretmenin yaptığı çocukça davranışın mantıksız olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Hem öğrenci azarlanmış hem sınıftan atılmış. Hala arkada fosur fosur uyuyor diyorsunuz. Milli Eğitim Bakanı bile bu kadar savunma yapmaz. Saygıyı hakketmeyenelere çok saygı gösteriyorsunuz.

Öğretmen olmak kutsal mıdır değil midir onu bilmem. Ama hiçbir öğretmen öğrenciyi okulda dersten atamaz. Suçtur ve benim çocuğumu şahsen dersten atsalar o okula giderim.

Derste uyuyan kişi suçlu. Hocaya hiçbir şekilde saygısızlık yapamazsınız. Oraya uyumaya gitmiyorsunuz, ders dinlemeye gidiyorsunuz.

Suçu hocada aramak bile başlı başına bir ayıp. Hiç mi edep, terbiye görmediniz ya siz?

Zihnen uyuması kimseyi bağlamaz. Fiziken uyumaması gerekiyor.

Ben çoğu tarih ve İngilizce derslerinde uyuyordum çünkü ikisini de gayet iyi biliyorum. Adam gelmiş emevilerin islamı yaymasını anlatıyor iyilik melekleri gibi :D, ben CS'de yabancılarla arkadaşlık kuruyorum ingilizceci was were anlatıyor. Ben bu derslerin sınavlarından hiçbir zaman 80 altında almadım lise boyu hiç dinlememe rağmen. Şimdi hoca gelip beni uyuyorum diye rezil edip sınıftan atsa ben mi terbiyesiz oluyorum, yoksa kitapta ne yazıyorsa onun gerçeklerini bilmeden özensizce ders anlatıp saygı bekleyen ve kendisinden yaşça küçük çocukları yaşıtlarının önünde rencide eden öğretmen mi? Beynimi bir köşeye koyup sınava girsem bende öğretmen olabilirim bu şekilde öğretmen olan bir sürü insan var malum partinin verdiği kitapları ezberleyerek kendini öğrencilerden üstün görenler bu şekilde terbiyesizlik yapma hakkına sahip değiller. Derste uyumak suçtur evet ama cezasını kendisi verir öğretmen veremez.

Ben çoğu tarih ve İngilizce derslerinde uyuyordum çünkü ikisini de gayet iyi biliyorum. Adam gelmiş emevilerin islamı yaymasını anlatıyor iyilik melekleri gibi :D, ben CS'de yabancılarla arkadaşlık kuruyorum ingilizceci was were anlatıyor. Ben bu derslerin sınavlarından hiçbir zaman 80 altında almadım lise boyu hiç dinlememe rağmen. Şimdi hoca gelip beni uyuyorum diye rezil edip sınıftan atsa ben mi terbiyesiz oluyorum, yoksa kitapta ne yazıyorsa onun gerçeklerini bilmeden özensizce ders anlatıp saygı bekleyen ve kendisinden yaşça küçük çocukları yaşıtlarının önünde rencide eden öğretmen mi? Beynimi bir köşeye koyup sınava girsem bende öğretmen olabilirim bu şekilde öğretmen olan bir sürü insan var malum partinin verdiği kitapları ezberleyerek kendini öğrencilerden üstün görenler bu şekilde terbiyesizlik yapma hakkına sahip değiller. Derste uyumak suçtur evet ama cezasını kendisi verir öğretmen veremez.
Arkadaşım, istersen profesör ol. Bir derse giriyorsan o konuyu dinleyeceksin. Hoca senin bilip bilmemene bakmaz. Biliyorsan zaten ödülünü sınav notuyla alıyorsun.

Ayrıca evet, terbiyesizlik oluyor yaptığın. Ek olarak öğretmen ceza verebilir.

Hadi diyelim Sınıftan atmak yasak, hadi yine varsayalım sınıfta kamera var. Öğretmene yine bir şey olmaz. Sarı kağıt verip gönderirler. Sarı kağıtta adı üstüne kağıt, bir hikmeti yok. Yaptığın şeyle övünme veya savunmaya çalışma. En az ben kadar sende biliyorsun yaptığını.

Arkadaşım, istersen profesör ol. Bir derse giriyorsan o konuyu dinleyeceksin. Hoca senin bilip bilmemene bakmaz. Biliyorsan zaten ödülünü sınav notuyla alıyorsun.

Ayrıca evet, terbiyesizlik oluyor yaptığın. Ek olarak öğretmen ceza verebilir.

Hadi diyelim Sınıftan atmak yasak, hadi yine varsayalım sınıfta kamera var. Öğretmene yine bir şey olmaz. Sarı kağıt verip gönderirler. Sarı kağıtta adı üstüne kağıt, bir hikmeti yok. Yaptığın şeyle övünme veya savunmaya çalışma. En az ben kadar sende biliyorsun yaptığını.

Merak etme sarı kağıt verse bile kaardır. Üstelik dersi dinlemek zorunda falanda değil kimse dersin huzurunu bozmadığı sürece. Dersin huzurunu bozmayıp dinlemedi diye sınıftan atayım ben bunu yapamaz hiçbir öğretmen. Üstelik şunu da hatırlatayım okula yetişkin insanlar gitmiyor adı üstünde çocuk. Her şey beklenir çocuktan. Alman disipliniyle yargılamanıza gerek yok hiçbir çocuğu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı