Evde dambılla yapılabilecek vücut geliştirme hareketleri

Görüşümü yazmak için kimseden izahat almayacağım heralde. Neyse bence de haklısın arkadaş seni dinlemeli :D

Dosya Ekleri

• broscience-toy-story.jpg
    broscience-toy-story.jpg
    31,5 KB · Görüntüleme: 139
@Semih Demir Teşekkür ederim yine :) Kilo için değil'de aklım sıra antrenman sonrası vitamin öğünü yapıyorum kendime. :D Yoğur yerine süt koyup lifalif yersem nasıl olur ? Ya da var mı önerin ?

Sakıncası olmaz yiyebilirsin. Uzaktan beslenme önerisi vermem bu ortamda mümkün değil maalesef, vücudunuz karbonhidrat aldığı zaman bir süre sonra bel ve basen bölgesinde yağlanmaya müsaitse sağlıklı karbonhidratlar tüketmelisiniz, yok eğer vücudunuz yağlı ve aşırı karbonhidrat ile beslenmenize rağmen yağ tutmuyorsa her türlü yemeği yiyebilirsiniz (Gelişi güzel söylüyorum..)
Salonumda çalışan bir kardeşim 77KG ve 2 yılda aldığı kilo sadece en fazla 10KG, bunun ne kadarının kas olup olmadığı da fazlasıyla önemli, vücudum yağ tutmuyor hadi basayım abur cuburları hamburgerleri diye bir seçim yapmak sağlıklı ve mantıklı bir seçenek değil maalesef. Ektomorf vücut tipleri zor kilo alır, ben tam olarak sizi bir vücut tipi kategorisine göre belirleyemem. Uzaktan bu mümkün değil, yakından detaylarınızı ve üst vücudunuzu incelemem gerek. Bu da mümkün değil, sadece çoğu kişi için gerekli olan, bu kişilerin uyguladığı takdirde aksi bir zarar ile karşılaşmamış kişilere önerilen klasik ve temel bilgilerden bahsediyorum, bu spor o kadar boş ama bir yandan dolu kitap ki oku ve anlat bitmiyor. Yüzlerce seçenek, alternatif, öneri var. Burada bize kalan kendimiz için olan doğruyu bulmak, sizde bu yoldasınız sıkıntı yok. Beslenme konusu aşırı titiz ve hassasiyet isteyen bir konudur, benimle beraber diyete giren uzaktan arkadaşım benimle hemen hemen aynı oranlara sahip ölçüleri ve vücut tipi olmasına rağmen titizlik göstermediği için 2 ayda istediği yağ oranına ulaşamadı. Ben ise başardım, incelikler maalesef çok önemli. Ama siz bir şampiyon olmadığınız (olmayacağınız anlamına gelmez yanlış anlamayınız) için şampiyonlar veya şampiyonluğa aday olmak için çırpınan kişiler kadar kafayı bozmayın. Sporunuzu yapın, kilo almak istiyorsanız karbonhidratı kas kütlesi kazanmak istiyorsanız proteini arttırın.
Selamlar, saygılar, sevgilerimle.

@Semih Demir kardeşim bu seti getireceğim : Delta 46 Kg Vinyl Plaka & 120 Cm Düz Bar & 45 Cm Bar & Gees Fiyatı

Ancak düz bar mı göğüs ve kol için daha iyi olur yoksa z bar mı ?

@Semih Demir kardeşim ben setleri getirttim. Daha önce 5x2 kg dambılla çalıştım. Yaklaşık 1 ay kadar. Şimdi kaçar ağırlık attırmam gerek. Göğüs için kaç olmalı mesala? Artık biceps için kaç kg dambıll ayarlamalıyım? Toplam 46 KG arttırılabilir set var.

Son düzenleme:
Hayır kardeşim. @Glitchy Zaten 5x2 KG ağırlıklar vardı hiç zorlayacak şekilde yanmıyordu. Sadece böyle gıdıklanma gibi oluyordu :D Ama şuıan 46 KG'Lik set aldım arttırılabilir. Şimdi ben göğüslere ne kadar ağırlık vermeliyim yanması için? Ya da genel anlam'da artık kaç KG ağırlıkla devam etmeliyim bir süre?

7.5 dene eğer o yanma ve zorlanma yoksa 10'a geç. Herkes farklı dostum tanı kendini. Ve kendini ne kadar zorlarsan o kadar iyi, abartmadan tabi ki. Dediğim gibi yap eğer yanma ve zorlanma hissiyatı varsa güzel hatta bir sonraki gün göğüslerine acıdan dokunamayabilirsin.

@Semih Demir kardeşim bu seti getireceğim : Delta 46 Kg Vinyl Plaka & 120 Cm Düz Bar & 45 Cm Bar & Gees Fiyatı

Ancak düz bar mı göğüs ve kol için daha iyi olur yoksa z bar mı ?

@Semih Demir kardeşim ben setleri getirttim. Daha önce 5x2 kg dambılla çalıştım. Yaklaşık 1 ay kadar. Şimdi kaçar ağırlık attırmam gerek. Göğüs için kaç olmalı mesala? Artık biceps için kaç kg dambıll ayarlamalıyım? Toplam 46 KG arttırılabilir set var.

Kendi ağırlığını kendin belirlemen gerek.
Örnek:
X kişisi 4x10 set yapıyor (4 set 10 tekrar) gelişmesi için ağırlıkları arttırması gerek, 12.5 ile biceps çalıştığı halde artık o kilonun yetersiz geldiğini anladı ve kiloyu arttırdı. Ama seti tamamlaması için 10 tekrar yapması da şart kiloyu ne kadar arttırırsa ve nizami olacak şekilde. X kişisi hemen 20KG yaptı ağırlığı, 10 tekrarı çıkaramadı. Bu ne demek? Ağırlığı arttırmanın hiç bir anlamı olmadı! Boşa gitti.
Demek istediğim; 12.5KG ile çalışıyorsanız, 14KG bile yapabilirsiniz. Ama çok az demeyin, salonlarda gördüğünüz veya YouTube'da izlediğiniz adamların hepsi öyle kilo yükselterek o seviyeye gelmedi. Kimse 20KG Bench press yaptığı ağırlığı hadi canım sıkıldı daha fazla gelişmem için ağırlığı arttırmam gerek diye bir 20KG daha ekleyerek 40KG basmış olamaz. Zaten öyle yapan kişilerde gelişememekten dert yanıyor. Az olsun öz olsun, nizami ve düzgün bir şekilde ağırlıkları arttırın. Hem ev ortamında çalışıyorsunuz daha fazla özen göstermeniz gerek.
Göğüs için 12.5 + 12.5 ideal.
Biceps 10+10 şeklinde olabilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı