Evde spor yaparak gelişim sağlanır mı?

Ben 1 yıldır evde kendim yapıyorum. Dambıl falan yok sadece vücut ağırlığı. Ailem gelişimi fark etti ki zaten gözle görülür bayağı bir gelişme var. Herkes arkadaşın dediği gibi ooooo kasss falan yapıyor. Okulda öğretmenlerim bile fark etti kas mı çalışıyorsun diyor. Disiplinli bir çalışma ile her türlü yaparsın. Beslenme konusunda her zamanki yediğim şeyleri yemeye devam ediyorum. Sadece ekmek çok az tüketiyorum. Bir öğün de en fazla 1 dilim gibi.

1 yılda kendi kendi ağırlınız ile neden uğraştınızki? Dambel alıp bunu çok daha kısa sürede yapabilirdin.

Öncelikle selam. Sorum belli evde spor yaparak güzel bir vücuda ulaşan var mı? Şu an elimde sadece bir tane dambıl var. Ağırlığı ayarlanabiliyor. Onun dışında evde spor yaparak, belirli hareketler yaparak, aşırı kalori almayarak ve doğru beslenerek vücut iyi bir yere gelir mi?

Gelişir. Ben de evde yapıyorum ve gelişti.

Fit vücut elde edersin. Karın kası istiyorsan evde çalış. Güçlü iri yarı bir şey istiyorsan salona gitmen lazım. Ayrıca hangisini yaparsan yap beslenme çok önemli.

Lütfen insanlara yanlış bilgi vermeyin adamlar 3-4 yıl spor solonunda supplement destekleri ile zar zor zarganalıktan kurtuluyorlar. Evde spor, en fazla dambelldir bunun üstü masraflı ve özel neden olmadığı sürece gereksizdir.

Calisthenics zaten barla iç içe yapılan bir spor türüdür evde nasıl yapılmasını bekliyorsunuz? Direnç lastiği ekipman yok iken ısınma dışında pek bir halta işe yaramıyor.

Adamın Yunan tanrısı olmak gibi bir hedefi yok kendince çok iyi bir vücut yapabilir dostum. Gözle görülür bir gelişim olacağı kesin. Ve ev dedik tamam da o dediğin bardır falan onlar için zaten her yerde parklar oluyor oralarda da çalılşabilir ayrıyeten bazı yerlerde İstanbul'da yasıyorsa arkadas calisthenics parkları da oluyor gelişince orada da çalışabilir. Kas yapmayı istedikten sonra spor salonundaki kadar olmasa da gayet gözle görülür bir gelişim sağlayabilir yani kısacası boş yere milletin hevesini kırmayalım lütfen.

Öncelikle selam. Sorum belli evde spor yaparak güzel bir vücuda ulaşan var mı? Şu an elimde sadece bir tane dambıl var. Ağırlığı ayarlanabiliyor. Onun dışında evde spor yaparak, belirli hareketler yaparak, aşırı kalori almayarak ve doğru beslenerek vücut iyi bir yere gelir mi?

Tabii ki. Düzgün bir beslenme ve düzenli bir antrenman ile vücut şu anki halinden en az 10X daha iyi bir görünüme sahip olacağından şüpheniz olmasın hocam.

Neler tüketiyorsunuz? Öneriniz nedir?

Sabahları genelde yumurtayla beslenin ve beyaz ekmeği, şekeri kesin tam tahıllı ekmek yiyebilirsin istersen. Öğlenleri de bol proteinli beslenmeye çalış akşam da zaten aile yemeği yiyebilirsin öyle sebze falan tabii bunları YouTube'da falan daha cok arastır kendine bir liste çıkar daha kolay olur. Ben öyle genel tavsiyeler verdim.

Adamın Yunan tanrısı olmak gibi bir hedefi yok kendince çok iyi bir vücut yapabilir dostum. Gözle görülür bir gelişim olacağı kesin. Ve ev dedik tamam da o dediğin bardır falan onlar için zaten her yerde parklar oluyor oralarda da çalılşabilir ayrıyeten bazı yerlerde İstanbul'da yasıyorsa arkadas calisthenics parkları da oluyor gelişince orada da çalışabilir. Kas yapmayı istedikten sonra spor salonundaki kadar olmasa da gayet gözle görülür bir gelişim sağlayabilir yani kısacası boş yere milletin hevesini kırmayalım lütfen.

Kırmak değil yanlış bilgi vermeyin önerdiğiniz spor türü çok zordur ve disiplin ister asıl siz dolaylı yoldan hevesini kırarsınız kısa vadede hem gelişim görmez hem de fazla zorlanır bu da onu vücut geliştirmeden soğutur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı