Hiç ölümden döndünüz mü?

• Konuyu başlatan 156318
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 156
  • Görüntüleme 11.647
İki yıl kadar önce sıradan bir şekilde sabah evden çıkıp dershaneye gitmek için minibüse gidiyordum. Yolun yarısında marketin içinden bir adam bağırmaya başlayarak etrafında silah sıkmaya başladı olay 10-20 metre önümde gerçekleşti. O rastgele mermilerden bir tanesi gelse ölebilirdim herhalde.

Boğulmama 1 saniye kalmıştı arkadaşım beni kurtardı. Eğer ölseydim beni kurtaran değil diğeri beni itmişti o cinayet işlemiş oluyordu.
Yedi yaşındayken kola içmiştim. Ondan sonra merdivenin korkuluğunda oturuyordum. Merdivene düşüp aşağıya doğru yuvarlanmıştım. Ve bunların hepsi kola yüzünden oldu zanettim.
Bende 3 kat yuvarlanmıştım galiba.

Bacağınızda bir şey var mı? Olay nasıl yaşandı?
Çok şükür hiçbir şeyim yok, henüz 3 yaşında olduğum için ve daha kemiklerim tam olarak gelişmemiş olduğu için bir zarar görmedim.

Olay ise şöyle olmuş; babam arabayı garajdan çıkartıyormuş, bende çıkartırken arabanın çıkacağı yere geçmişim oyun oynamaya başlamışım. Babam da beni o kısa sürede fark edememiş ve ezmiş geçmiş. Ama yaşım daha ileri olsaydı sıkıntılar doğabilirdi.

Babamın is arkadaşları ile ailecek görüşüyoruz. 4-5 sene once havuzlu bir yere gitmiştik. Yüzme bilmiyorum. Ama havuz göğsüme geliyordu. Bir an ayağım kaydı. Boguluyordum. Son anda babamın arkadaşı tutup yukarı çıkardı beni. Maalesef o kişi 2 ay önce COVID yüzünden vefat etti. Yaşadığım en tehlikeli şey bu.

Birkaç kere oldu sanırım. Geneli bisikletle saçma sapan hareketler yapmam yüzünden, tamamen benim suçum yani.

Bir tanesini anlatayım. Yokuş aşağı frensiz bisiklet ile son hız giderken sağ taraftan bir arabanın hızla çıkması sonucu gidonu aniden kırıp kafa üstü yere çarpıp taklalar atmıştım. İşin kötü yanı kafamı önceden dikişli olan yere vurduğum için yerdeyken kanlar içinde kalmamdı.

Yakındaki vatandaşlar ve esnaflar müdahale edip ambulansı aramışlardı ve hastaneye kaldırılmıştım. Yoksa kan kaybından iş daha ciddi bir duruma gelebilirdi.

Çok oldu, uzun yolda karşıdan gelen otobüsün altında kalacaktık az daha, 5-6 metreyle kurtardık.
4 yaşındayken 2 metrelik havuza atlamışlığım var, yüzme filan bilmiyorum, derin olduğunu da bilmiyordum abinin birinin atlayıp beni kurtarmaya gelişi, o dibe doğru yüzüşü vs unutulmaz :D

En ilgincini anlatayım, liseye başladığım sene asansörle düşmüştük.
Şöyle oldu 3 arkadaş binanın 13.katından bindik asansöre, 9.katta 3 tane teyze bindi, 2 çocuk vardı yanlarında 1 tane de bebek vardı, asansör 4 kişilik bu arada, biz olduk 9 kişi. Biz inelim bari ya dedik o arada kapı kapandı. En arkada ben vardım asansörün hızlı indiğini hissettim noluyor dedim, biri " ay düşüyoz eaaeağaay" dedi teyzeler başladı bağırmaya, asansör bizi çekememiş serbest bırakmış. Gittikçe hızlanıyordu ve sallanıyordu şehadet getirdim, ışıklar gitti ve inanılmaz bir sarsıntıyla 2-3 hamlede durduk, güvenlik halatı denilen birşey varmış o kurtarmış hepimizi. neyse 0'a iniyorduk ama asansör -1'in de altında durmuş, yarım metre bir açıklık var -1.kat ile aramızda. Anahtarlar -1'in kapısına vuruyoruz duyan yok, içerde herkes nefes nefese biri bağırıyor biri ağlıyor diğeri bebeğim nolacak vs teyzeler iptal. Bayağı bir bekledik kapıcı geldi, asansör kapılarının anahtarı oluyormuş L şeklinde onu taktı çat diye bir ses geldi kapıcı aha dedi anahtar kırıldı, teyzeler gene başladı feryat etmeye ağlıyorlar resmen. Bekleyin yan siteden alacam dedi, gene biraz bekledik sonra kapıyı açtılar. Ben zaten en arkadaydım ama 2 arkadaşımı arkaya ittirdiler kendileri çıktılar önce, biz en son çıktık... O gün bu gündür asansöre 1 kişi bile fazla olsa binmem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı