İmam hatip liseleri nasıl?

İslam okuluna gidiyorsun peki İslam hakkında bilgiye sahip olmak ister misin? Hem de gitmeden önce.
Amacım seni dinden çıkarmak değil sadece neler olduğunu bilmen.
Ufak tefek bilgiler içeren videolar;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
LGS'ye gireceğim ve çok kaygılıyım. İmam hatip lisesi en son seçeceğim liselerden bir tanesi ama yaşadığım şehirde maalesef 1-2 Anadolu lisesi dışında hepsi imam hatip :(. İmam hatip olmayan liselerinde neredeyse fen liseleri ile puanları aynı bu yüzden de galiba Anadolu imam hatip veya sosyal bilimler lisesi seçeceğim. Acaba imam hatiplerde okuyan/okumakta olan arkadaşlar eksileri ve artıları nelerdir anlatabilir mi?

İlk öncelikle stres yapma fakat asla imamhatip liselerine gitmeni önermiyorum liseyi imamhatipten bırakırsan iş bulman zorlaşır ve imam hatip liseleri normal liselere göre daha zor ilahiyat ile ilgili bölüm seçmeyecekseniz kesinlikle önermiyorum Anadolu lisesini tutturmaya gayret edin

İslam okuluna gidiyorsun peki İslam hakkında bilgiye sahip olmak ister misin? Hem de gitmeden önce.
Amacım seni dinden çıkarmak değil sadece neler olduğunu bilmen.
Ufak tefek bilgiler içeren videolar;

Hocam iyi güzel hoşta. Konusu değil be. Burası ateyizsiz veya sözler köşkü değil. İnsanları ateizme veya İslam'a çekmek değil. Konu hem de, hiç alakalı değil.

Hocam iyi güzel hoşta. Konusu değil be. Burası ateyizsiz veya sözler köşkü değil. İnsanları ateizme veya İslam'a çekmek değil. Konu hem de, hiç alakalı değil.
Konuyu alakalı olmayı geçelim, laikliğin olduğu bir Devlet'te, ne Diyanet olur, ne de yoğun Dini eğitim vererek Dindar nesil yetiştirmeye çalışan liseler olur. Yani mantıken olmaması gerek şu an da bu İmam Hatiplerin. Tamamen zaman kaybı, boşu boşuna gençler ne olduğunu bilmeden, tevhid ve ümmet adı altında hayatlarını heba ediyor. Yazıktır günahtır bizim ülkeye.

Gitme ihtimalin okulları araştır ona göre git. Her Anadolu iyi olmadığı gibi her İmam Hatipte iyi değil. Okulun konumu, öğrencileri, öğretmenleri, proje okulu olup olmadığı gibi etkenleri göz önüne alarak seçimini yap. Benim anlamadığım imam hatipte küfür öğrendim diyorsunuz, diğer liselerde yok mu böyle bir şey :) Muhalefet yapmayı bile bilmiyorsunuz. Yapacaksanız sağlam fikirlerle gelin. Neymiş küfür öğrenmişsin hey Allah'ım ya.

En son tercihin olsun imam hatip. 7 senedir imam hatipte okuyorum. Şahsen tavsiye etmem. Dini öğretmekten çok bence dinden soğutuyorlar. Tabi bu benim deneyimim.

Orta okulun projesi mi varmış.

Evet. Hafızlık projesi olarak vardı. Dışarıdan bakıldığında çok başarılı gibi duruyor fakat oranın öğrencisi olarak söylüyorum ki rezalet bir projeydi. Yeni öğrencileri almaya devam ediyorlar. 100 kadar çocuğa kuran ilmini öğretip saldılar. Şu an ezberlediklerini hatırlayan 10 kişi falan vardır. Şimdi bu kadar çocuk kuran ilmini unutmanın günahını çekecek. Eğer hafızlık projesine girmek isteyenler varsa çok dikkatli olmalılar. Hayatları boyunca kuranı tekrar etmeleri gerekecek. Konuyu buraya nasıl getirdim bilmiyorum ama demek istediğim bunlardı. Kısacası imamhatip okulu daha ortaokuldan itibaren bütün hayatımı çok zora soktu.

Evet. Hafızlık projesi olarak vardı. Dışarıdan bakıldığında çok başarılı gibi duruyor fakat oranın öğrencisi olarak söylüyorum ki rezalet bir projeydi. Yeni öğrencileri almaya devam ediyorlar. 100 kadar çocuğa kuran ilmini öğretip saldılar. Şu an ezberlediklerini hatırlayan 10 kişi falan vardır. Şimdi bu kadar çocuk kuran ilmini unutmanın günahını çekecek. Eğer hafızlık projesine girmek isteyenler varsa çok dikkatli olmalılar. Hayatları boyunca kuranı tekrar etmeleri gerekecek. Konuyu buraya nasıl getirdim bilmiyorum ama demek istediğim bunlardı. Kısacası imamhatip okulu daha ortaokuldan itibaren bütün hayatımı çok zora soktu.

Bizim buradaki hafızlık projesi çok iyi ilerliyor, bayağı bir mülakattan geçti çocuklar, şu an hafızlığa başladılar, hepsi mükemmel çocuklar

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı