İmam hatip liselerine gidilir mi?

@One Face zamanında o zaman niye yazdın o liseyi uzak olduğunu bile bile? :)

Kuzenim imam hatip ortaokulunda iken bir arkadaşı ile mescitte güreşiyordu. Arkadaşının cebinde açık vaziyette çakı vardı ve kuzenimin koluna girdi. Allah'tan bir şey olmadı. Sonra o çocuk uzaklaştırma aldı ve okula devam etti. Gerçi ben de ortaokulu imam hatipte okudum. Ortamını açıklamam gerekirse 8. sınıfta iken sınıf mevcudu 32 arka tarafta duvarda 22 kişi sıralanmış birbirine dayıyordu. En baştaki duvara diğerleri de arkasına sıralanıyordu. Bir kişi de kapıyı kontrol ediyordu. Sınıfta kurusıkı silah bile sıkıldı. Hiç abartmıyorum. Yalan da konuşmuyorum. Nöbetçi hoca sınıfa girince de torpil patlattık dediler. Hoca da bir şey demedi. Müdür ve müdür yardımcısı okulda değildi. Ha bir de sözde okulun en başarılı ve keko barındırmayan sınıfı idi. Ortalamaya göre sınıf diziyorlardı. A sınıfı idi.

Bir kuzenim de lisesine gitti. Oranın ortamı ilçede genellikle serseri tipli öğrencilerin gittiği düz lise var. O düz liseden bile beter. Zaten o da pişman oldu imam hatip okuduğundan. Babası zorladı. Gerçi babasın da da akıl yok. O kadar dedim imam hatipler daha kötü diye. Anlattım dinlemedi. Meslek lisesine gitseydi bir mesleği olacaktı. O kuzenim şimdi bölüm ismini ilk defa duyduğum, şehirdeki üniversitede okuyor. Mezun olunca işsizlik garanti. 2 yıllık bir bölüm. Bölüm ismini hatırlamıyorum. Meslek lisesine gitseydi bir işi olacaktı.

Sınavla alan imam hatip liseleri bunlardan farklı tabii. Oranın ortamı daha düzgün. Gerçi o kadar puan alacaksın kartal imam hatip yazmak yerine çapa fen yazmak daha mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@One Face zamanında o zaman niye yazdın o liseyi? :)
Hocam annem vefat etti. Babamın yanına geldim. Tercih dönemiydi. Biraz araştırdım. İlk taraflara yazmadım ama bu geldi. Hatta bundan önce meslek vardı bir tane. Ama kontenjanı azdı. Ondan herhalde.
Neyse. Ben otobüs var sanıyordum. Normal servis yok galiba. Sonra yatılı kalmaya karar verdim. Hoca da yıllık üç taksit dediydi başta. Dört taksitmiş. Ne bileyim böyle olacağını ve burada bir tane OBP ile alan lise var. Bilmiyordum ben onu. Arkadaşlarım iyi falan diyordu. Ben niye geldiklerini sorunca şu anki liseli çok övdüklerini söylediler.
Gerçi buranın kadrosu iyiymiş de girmişler. Öyle diyorlardı.

Arkadaşımın söylemesiyle gittim diyorsun kısacası. Annenin ölmesine de üzüldüm, huzur içinde uyusun.

Ortaokulda imam hatip okunmasını doğru bulmamakla birlikte, lisede bilinçlli bir öğrenciyseniz imam hatip okunabilir. İmam hatipte okuyan çocukların çok büyük bir kısmı aile zoruyla gittikleri için, öğrenci seviyesi ve ortam açısından vasat okullar...

Ha ama gerçekten hadis, fıkıh, arapça gibi alanlara ilgisi olup ileride de ilahiyat gibi üniversite bölümlerini okumak isteyenler için imam hatip lisesi şüphesiz bir avantaj.

Ortaokulda imam hatip okunmasını doğru bulmamakla birlikte, lisede bilinçlli bir öğrenciyseniz imam hatip okunabilir. İmam hatipte okuyan çocukların çok büyük bir kısmı aile zoruyla gittikleri için, öğrenci seviyesi ve ortam açısından vasat okullar...

Ha ama gerçekten hadis, fıkıh, arapça gibi alanlara ilgisi olup ileride de ilahiyat gibi üniversite bölümlerini okumak isteyenler için imam hatip lisesi şüphesiz bir avantaj.
Hocam ileride illa ilahiyat okumak şart değil. Yani dediğiniz dersleri öğrenir ama mühendis olur mesela. Dinin öyle izole edilmesi çok sinir bozucu.
Arkadaşımın söylemesiyle gittim diyorsun kısacası. Annenin ölmesine de üzüldüm, huzur içinde uyusun.
Hayır hocam ya. Okulun web sitesine falan baktım. Bizimkinden daha iyiydi.
Sordum arkadaşlarıma. O şekilde. Onlar da istiyor zaten.
Yani arkadaşlarım yapıyor ben de yapayım kafası değil. En azından ben dediğinizdrn bunu anladım. Yanlış anladıysam kusura bakmayın.
Mesela Teknofest'i araştırıyordum. Deneyap diye bir şey varmış. İlk defa duydum. Sınavı falan oluyor. Eğitim veriyorlarmıs. Ama bunu öğrendiğimde geç kalmıştım. Bunlardan falan hiç bahsetmiyorlar.

@One Face hocam senin de bir dediğin bir dediğini tutmuyor, şimdi isteyerek mi gittin yoksa arkadaşının söylemesiyle mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı