İmam hatip liselerine gidilir mi?

Okuldan okula göre değişir. Başarı olarak benim okulum güzel bir imamhatip. İlk 50K'da bir sürü öğrenci çıktı bu sene. Derece yapanlarda var. Ortam da aynı şekilde çok değişkenlik gösterebiliyor. İmamhatipte 8. senem ve 11. sınıftaki ortamımın bir çok okulda olmadığına eminim. Onun haricinde mesleki derslerseki fikirlerinize katılıyorum. En kötü yanı da 8 senedir kız görmüyorum.

En kötü yanı da 8 senedir kız görmüyorum.
Bir sınıfın tamamıyla erkek ya da kız olarak ayrılmasına başta karşıyım zaten. Erkek ya da kız o yaşlarda aşk duygusunu yaşamazsa ne zaman yaşayacak? Mezara gidince mi?

Bu forumu kullanan liseye geçecek kardeşlerimiz için yazıyorum. İmam hatip lisesi veya düz Anadolu liseleri 4 sene vakit kaybıdır. 4 sene boyunca sadece kur'an-ı kerim eğitimi ve A1 Arapça eğitimi veriyorlar. A1'e bile gelemiyorsunuz. İngilizce eğitimi de var ama o da aynı durumda. Zaten o bütün liseler için geçerli. 12. sınıfta staja göndermiyorlar. Stajı bir iki kere mescitte yapıyorsunuz o kadar. Kendi gittiğim liseden biliyorum. Ortamı nasıl derseniz öyle keko çocuklar yok ama hepsi de imanlı değiller. Samimi olunacak bir ortamı yok. Yani bitik ortam. Zamanı geri alabilseydim imam Hatip'e değil teknik meslek liselerine giderdim. Orada en azından meslek öğretiyorlar 4 seneniz boşa gitmiyor. Bazı liselerde de Erasmus programları uygulanıyor. Lise bittiğinde iş yeri açma belgesi alabiliyorsunuz. İmamlığa din öğretmenliğine niyetiniz varsa 4 sene sonra ilahiyat tercih edersiniz.

Hocam eğer nitelikli imam hatip lisesine gidecekseniz gidin mesela kartal imam hatip ülkenin en başrılı liselerinden biri veya daha güzel imam hatip liselerine gidebilirsiniz ama düz imam hatibe gidecekseniz gitmeyen çünkü oralar bozulmuş okullardır ve mahalle okullarından farkı yoktur eğer yaşadığınız şehri söylerseniz size öneride bulunabilirm.

Kartal imam hatip lisesi proje okulu olarak geçiyor zaten.

Hocam eğer nitelikli imam hatip lisesine gidecekseniz gidin mesela kartal imam hatip ülkenin en başrılı liselerinden biri veya daha güzel imam hatip liselerine gidebilirsiniz ama düz imam hatibe gidecekseniz gitmeyen çünkü oralar bozulmuş okullardır ve mahalle okullarından farkı yoktur eğer yaşadığınız şehri söylerseniz size öneride bulunabilirm.
Kartal İmam Hatip çok şaibeli değil mi hocam ya?

Bir sınıfın tamamıyla erkek ya da kız olarak ayrılmasına başta karşıyım zaten. Erkek ya da kız o yaşlarda aşk duygusunu yaşamazsa ne zaman yaşayacak? Mezara gidince mi?

Aman hocam ne diyorsunuz çok günah, Allah çok kızar sonra(!). Karma eğitime karşı olanların kafa yapısının böyle olduğuna eminim. O günah bu günah diye diye çocuklarının asosyal yetişmesine sebep oluyorlar.

Japonya'ya gidince🤭
Okuldan okula göre değişir. Başarı olarak benim okulum güzel bir imamhatip. İlk 50K'da bir sürü öğrenci çıktı bu sene. Derece yapanlarda var. Ortam da aynı şekilde çok değişkenlik gösterebiliyor. İmamhatipte 8. senem ve 11. sınıftaki ortamımın bir çok okulda olmadığına eminim. Onun haricinde mesleki derslerseki fikirlerinize katılıyorum. En kötü yanı da 8 senedir kız görmüyorum.
Benim gittiğim okul Sakarya'da proje bir imamhatip.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı