Köpeklerden kaçarken otomobil çarpan 10 yaşındaki Zana hayatını kaybetti

Her köpek saldırmıyor özellikle koşturmazsanız umursamıyor bile o yüzden bir şey demeyeceğim.
"Her köpek saldırmıyor" diye bir bahane olur mu? İnsanların yaşadığı yerde neden köpekler dolaşıyor? Neden parklarda köpekler insanlara tehlike yaratıyor? Bütün hepsinin toplatılması lazım. Dünyada bizde sadece başıboş sokak köpeği sorunu var. Gelişmiş ülkeler nasıl çözüm bulduysa onu uygulayacaksın.

Size tepki olarak demedim bu arada, genel olarak konuştum. Yanlış anlaşılmasın.

İnsanlar hayvanlara zarar verdiği için aslında hayvanları insanlardan uzaklaştırmak lazım. Tabi bazı durumlarda insanlar da zarar görüyor. Üzücü. Sokaklarda kesinlikle hayvanlar olmamalı.

Barınak ve uyutma deniliyor ancak köpeklerin sokağa salınması ve çoğaltılmasıyla ilgili tek bir laf edilmiyor nedense. Bir şey düzgün yapılacaksa en başından en sonuna kadar düzgün bir sisteme oturtulması gerekiyor.

Yoksa sürekli kedi köpek çoğalır sürekli barınaklara gider ve sürekli uyutulur. Bu da bir çözüm değil asla.

İnsanların suçunu hayvanlara değil insanlara çektirmek gerekiyor ki aynı şeyler tekrarlanmasın. Hayvanların üremesi de sokağa salınması da tamamen insanların suçudur.

Bu durumda insanlara hiçbir yaptırım uygulamadan barınak sonra uyutma denilmesi tamamen tek taraflı bakış açısıyla vicdansız bir çözüm üretmektir.

Danimarka'da yaşayan arkadaşım geçen Türkiye'ye geldi ve kopek saldırdı çocuk ne oldugunu sasırdı dedi buranın hali ne böyle her yer dolu sokak kopeği dedim bende laf açılmışken sizin orada yok mu sokak köpekleri dedim o da yok tüm hayvanları barınağa alıyorlar dedi bakın Danimarka kucucuk ulke bir alan ayırmıslar onlara ama Türkiye'nin onlara ayıracak 1 karış toprağı yok toplamasınlar okey ama kısırlaştırsınlar üremesi engellensin çok fazla olmaya başladılar artık çete olup insanların üzerine saldırmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne düşünüyorsunuz Sokak köpekleri hakkında?

3 kuruş fazla vergi alıp adam akıllı barınakları yapsınlar ya da uyutsunlar bu köpekleri çünkü olmaları gereken yer sokaklar değil insanların yanı.

@ORGANIZE bulunduğum yerde her köşede en az 10 köpek var. Koşmayı geç 15-20 metre yanlarına yaklaşsan havlamadan üstüne koşmaya başlıyorlar. Bu da saldıracak demek oluyor. Yaralananlar olmuş ama kimsenin umurunda değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı