Küfüre karşı hassasiyet durumunuz?

Kanka ne küfürler duydum. Maalesef alıştım da. Mesela biri kavgada olsa şakasına olsa da senin ben a***a k*****m dese. Gerçekten hiç sinirim bozulmuyor. Hatta ben de abartıyorum. O yüzden çok zorlamayın. İş hayatınıza kadar böyle devam.
 
Her cümlenin sonuna küfür ekleyenleri anlamıyorum. Ben şamata olsun diye ederim etmesine de, karşıdakine ciddi bir şekilde hakaret ediliyorsa veya şaka olsa bile ailevi değerlere küfür ediliyorsa orada ip kopar benim için.
Az edilse neyse diyeceğim, fakat arkadaş çevresi içinde gereğinden fazla küfür ediliyor diye düşünüyorum.
 
Bugün arkadaşla boş boş takılırken bu gitti gel cips alalım dedi. Ben de tamam dedim. Gittik baktık küçük cipsler bile 5 TL bizimki o içindeki ... tutamayarak cipsleri kırayim derken patlattı yanlışlıkla. Bakkal bizi kovaladı o ilk 3 saniye bir küfür ettik. Oğlum koskoca adamlarız uğraştığımız şeye bak :D


Not: Benim hiçbir suçum yoktur sorun tamamen arkadaşımın.



Ayrıca yine bugün bizim bir arkadaş vardı 3 kişiydik bugün yanlışlıkla bu cipsi patlatanın anasına küfür etti. Bu cipsi patlatan ağzını burnunu kırıyordu az kalsın ben zor tuttum gönderdim 3.yü yanımızdan.
 
Okul ortamında ağzınıza bu tarz küfürler "ister istemez" yapışıyor ve kolay kolay çıkmıyor. Mesela ben her yaz tatilinde okullar tatil olmadan bir kaç hafta öncesinden ağzımı sıkı tutacağım diye kendime kural koyuyorum ve ne zaman yok yere tam küfür edeceksem hopp kendimi tutuyorum. Ne demiştim "Küfür etmek yok." Her yaz bu sayede ağzımı temizlerim yaz boyunca tertemiz olur dilim iyice temiz olana alışır argo küfürden arınırım.

Lakin ne zaman okul açılır ilk 1-2 hafta olabildiğince temiz konuşurum daha sonrasında ağız alışkanlığım tekrar döner. Çünkü diğer insanlar bu şekilde konuşuyor ve bu kelimeler istemeden ağzınıza yapışıp kalıyor. Daha sonra diğer insanlara şöyle bir tepki veririm: "Ulan* yine ağzımı bozdurdunuz ne güzel tertemiz konuşuyordum."

Sonra gülüp geçerler.

Herkes bu taktiği uygularsa ve dilini temizlerse bence 2151 yılına kadar Türkiye'de ki gençlerin argo ve küfür alışkanlığı tamamen yok olabilir. Hala bir şansımız var arkadaşlar.
 
Ben küfür yerine sınıftaki herkese BMW diyerek küfür ediyorum kimse bir şey anlamıyor :D Bende küfür kullanırım fakat samimiyet diye bir şey var. Örneğin bir arkadaş ortamında samimiyetten arada küfür ederiz. Onun dışında biri gelip ana bacı söverse rahatsız olurum.
 
Ben genelde nadir ederim, ama okul başlayınca herkes ediyor herkes her saniye malum konuları konuşuyor aşırı küfür ediyor rahatsızlık duyuyorum.
 
Değerler hariç okeyim.
Umrumda da değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı