Küfüre karşı hassasiyet durumunuz?

Neden her şeyi anne ve babaya yorumluyorsunuz. Sonuçta herkesin annesi ve babası var:kararsız:
Size sadece kelimelerden ibaret gelebilir. O kelimelerin anlamını sorgulayınca kendine biraz mantıklı açıklamalar bulabilirsin.

Dediğim gibi, annene veya ailene küfredilmesinden hoşlanıyorsan, o senin sorunundur.
 
Size sadece kelimelerden ibaret gelebilir. O kelimelerin anlamını sorgulayınca kendine biraz mantıklı açıklamalar bulabilirsin.

Dediğim gibi, annene veya ailene küfredilmesinden hoşlanıyorsan, o senin sorunundur.

Küfür ediyoruz ama ailevi küfürler kullanmadan da küfür edebilirsin.

Ona bakarsanız en basiti G.t müdür fıkrası da size göre küfür sayılıyor. Gayet güzel ve anlamlı bir fıkra:kararsız:
 
Bulunduğunuz ortamda çok küfür varsa bu biraz da kişinin kendisiyle alakalıdır. Mesela benim olduğum ortamda kimse öyle ağır küfürlü konuşamaz, bunun sebebi benim ekstra bir hareketimden dolayı değildir. Ağır küfürden hoşlanmadığım bilinir ve ona göre saygı gösterecek kişilerle aynı ortamda bulunurum.
 
Bazı arkadaş ortamlarında böyle konuşulabilir, normaldir bence. Onun harici iş yerinde, okulda, sokakta vesaire yanlış anlaşılır ve doğru olmaz diye düşünüyorum. Sonuçta oranın bir kuralı var ve işlerin raydan çıkmaması için disiplin şart.

Tabi bizim sitemimiz dostlarımıza değil, hayatın kendisine oluyor. Yoksa o saydığınız ağır küfürler asla edilmemeli.

Kısacası ben küfürden abartılmadığı sürece rahatsız olan birisi değilim ama bu saydığım yerlerde, özellikle sokaklarda edilen küfre karşı bir gram tahammülüm yok. Sokaklarda küfürden ziyade görgüsüzlük/edepsizlik-kabalık vardır. Çok iğrenç şeyler duyduğum olmuştu.
 
Küfürün cıvıklık belirtisi olduğu su götürmez gerçek.Samimiyeti sarılmakta arayın...

Kişiliğiniz, yaşanmışlıklarınız ve dahası genel olarak karakteriniz, ortamlarda çevrenizde bulunan insanları etkilemeli, bir birey yanında ağzına pelesenk olmuş şekilde ağza alınmayacak küfürler eden insanlar barındırıyorsa veya kendisi de küfür ediyorsa ortam ve kendisi de dahil net duruşsuz, kemiksiz, kalitesizdir.

Bu insanlardan erinmekte haklısın dostum.
 
Arkadaş ortamında basit dediğimiz küfürler yani lafın gelişi gibi olanlar rahatsız etmez ama bağıra bağıra söylenmemeli tabi insan içinde. Fakat yeni nesilde baya bir ana-bacı küfür modası var ve bunu gülerek söylüyorlar birbirlerine. .... koyayım veya şey ettir git gibi küfürler rahatsız etmez ama diğer bahsettiğim küfürü bana samimiyetten birisi söylerse sanırım bir şey söylemeden onu pipetle mercimek çorbası içecek kıvama getirirdim:)
 
Hassas sayılırım. Pek haz almam şahsen. Pek de etmiyorum zaten.Annene sövecek -hem de yakın arkadaşın- ama sen bir şey demeyeceksin? Kelime anlamlarının dışında kullanılıyor derken? O*** Ç***nun başka bir anlamını bilmiyorum ben.
Demek istediğim arkadaşın mesela ensene vurur "Ananı s****** napıyorsun lan" veya "O***** Çocukluğu yapma lan" dersin buna bıçak çekicek halin yok ya? Kelime anlamının dışında derken anneye sövmesen bahsetmiyorum mesela sınav çıkışında matematikte cevapları tartışırsın arkadaşınla yanlış yaparsın "A**** koyayım ya" dersin bu kelime anlamının dışında demek istedin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı