LGS'ye nasıl çalışmalıyım?

Hocam yazarasanız kontenjanla alma ihtimalleri çok yüksek.
Artık alamazlar. Doğrudur nakil yapılabiliyor şu anda da fakat taban puandan düşük olduğundan arkadaşın puanı, alınmaz hiç bir şekilde.
1. ve 2. Nakil dönemi var onlarda bu geçerli değil tabi ki, fakat onlarda 1 ay önce bitti. Normal nakil sürecine dönüldü.
 
@BenEmgirr hocam siz mersinde hangi okulu istiyorsunuz 1. Fen mi? Ben de mersinde yaşıyorum ve bu yıl 1. Feni kazandım da eğer istediğiniz okul oysa tavsiye verebilirim
 
@BenEmgirr hocam siz Mersin'de hangi okulu istiyorsunuz 1. fen mi? Ben de Mersin'de yaşıyorum ve bu yıl 1. feni kazandım da eğer istediğiniz okul oysa tavsiye verebilirim.
Hocam 1. Anadolu'yu istiyorun.

Ayrıca eğitim hayatınızda başarılar dilerim hocam, umarım istediğiniz liseye gidersiniz ve gittiğiniz lisede iyi anılar biriktirirsiniz. ☺️

Sağ olun hocam çok teşekkür ediyorum.
 
Merhaba. 2024'te LGS var. Kendimi aşırı motive ettim. Okul açılmadan önce nasıl ders çalışacağım, kaç soru çözeceğim konusunda desteğe ihtiyacım var. Etüte gidiyorum ve hedefim İçel Anadolu Lisesi.
Kendini zorlama, niteliksiz 500 soru çözsen de bir yararı olmaz. Öncelikle dersleri iyi dinle. Eğer matematik dışındaki dersleri yapıyorsan paragraf dışı soru çözmen gerektiğini düşünmüyorum, günlük 30-40 kaliteli/yeni nesil matematik sorusu çöz sonrasında bol bol deneme çözerek diğer dersleri halledersin.

Sadece günde 30-40 yeni nesil matematik sorusu bol bol deneme çözerek ayrıca bilgisayar oynayarak bu seneki LGS'de 489,5 puan aldım, genel yüzdelik dilimim 0,5.

Denemelerdeki yanlışlarını bul, üzerine git.

Denemelerde ve LGS'de çok rahat da olma çok gergin de. Her denemeye LGS imiş gibi ve başaracağım düşüncesiyle gir.

Sınavı gözünde çok büyütür ve çalışmayı abartırsan bir süre sonra çalışamamaya başlarsın, mentalin yerlerde olur. Kendine hakim olabiliyorsan telefonu, bilgisayarı kaldırmana gerek yok. Kendine zaman ayır.

Dershane gereksiz onun yerine özel ders alabilirsin.
Eğer kaliteli bir özel ders hocan olursa 1 saat yeter de artar, tüm hafta çalışırsın.

Ama her şeyden önce kendine uygun çalışma stilini bul. Benim çalışma stilim baya aykırıydı, farkındayım.
 
Son düzenleme:
Dostum öncelikle motivasyonun 1-2 aydan sonra sönecek, ondan sonra bir rutin haline gelecek ve sıkılmaya başlayacaksın. Tavsiyem şu olur; kendini ilk dönem çok sıkma yoksa ikinci dönemde bir bıkkınlık gelir ve hiç ders çalışma isteğin kalmaz, çok değil verimli ve sürekli ders çalışma düzeni oluştur. istediğin lise gelmezse çok fazla üzülme yapabildiğinin en iyisin yapmaya çalış, içel Anadolu'dan çıkana da elmas gözüyle bakmıyorlar açıkçası. Benim de hedefim aynı liseydi.

Benim motivasyon ve heves galiba 3. haftada gitmişti müdür yapmadığımız bir şey 9 ya da 10 kişiyi falan disipline yolladı olayda şu ben öğle arası dışarı çıktım sonra benim bir arkadaşla tayfasıda çıkmış müdür dedi sen bunlarla buluştun falan hocam biri olsa tamam diyicemde burada kaç kız var sayamıyorum bile falan diyorum adam okuma hevesimi bırakmadı sona LGS'ye 3 gün kala bir arkadaşım artık beni dövcek duruma geldi onun isteği üzerine çalıştım ve sonuç 426 puan civarında bir şey aldım yani okuma hevesin gider ama eğer iyi arkadaşların varsa seni okula geri bağlarlar tabii hep onlarla konuşup derside ihmal etme mesela biz toplasak günde yarım saat konuşmuyorduk ama kızla kardeş gibiydik.
 
Sürekli deneme çözmelisin. Başta haftada bir deneme yeterli olur. Ama düzenli bir şekilde her hafta aynı gün ve saatte çözmelisin. Orta ve zor deneme çöz kolay çözme. Ben geçen sene sınava girdim ve denemelerin çok faydasını gördüm.
 
Okulun geçen seneki puanına aldanma büyük ihtimal bu kadar yüksek olmayacak. Geçen seneden öncedeki senedeki puana göre hareket et bence.
Dershaneye gitmeni öneririm ve kesinlikle yap dediğim şey matematikten özel ders alman olur.
Lütfen şu an annene git vedeki: Ben matematikten özel ders almak istiyorum de. Ögretmenin verdigi ödevleri yaparsan çok rahat edersin. Dershanede de öğretmenleri çok iyi dinle derste goygoy yapma. Denemeleri kaçırma hepsine gir. Çözdüğün testleri verimli çöz. Dershanedeki öğretmenlere bırak kendini onlar ayarlar.


-Bu seneki LGS de 466 puan alan birisinin önerileri.
Bizim LGS'de bizi en çok etkileyen LGS'ye zor diyen o kişilerdi.

-Bu seneki LGS de 463 puan alan birisinin önerisi.
 
Psikolojinizi bozmayın benim okuldaki arkadaşlarım hep benle futbolu kötü oynadığım gözlük taktığım için vs. dalga geçtiler ama dikkate almadım. Dersleri dinlemede net söylüyorum, konuyu bildiğinizden eminseniz hocanız da anlayışlı bir hocaysa derste dahi soru çözün, ben bunu uyguladım çünkü dershane sayesinde konuları biliyordum ve hocalar detayına giriyordu sınıfım da dersi kaynatıyordu zaten. Ama hocanızı da üzmemeye çalışın bu arada. Ayrıca çok özel durumlar hariç soru çözmeyi bırakmayın ben genellikle 700 civarı soru çözdüm. Deneme çözmeye ise son hafta başladım. Kendini kasma bu arada hedefine yakınsan oyununu oyna kendini eve gelince rahatlat.

~ 2023 LGS'de 483,20 alan 0,90 yüzdeliğe girin biri
 

Geri
Yukarı