PipewirePulseAudio'nun ben ta... Kullanılmazsa onun yüzünden kullanılmaz.
Yok canım, öylemiymiş.Oyun oynatmıyormuş baştan kaybetti.
Eğer özellikle oynamak istediğin bir oyun yoksa Steam kütüphanenin en azından %80'inin düzgün bir şekilde çalışıyor olması gerekiyorBen işten eve geldiğimde, armut koltuğuma geçip oyun kolumu elime alıp oyun oynuyorum. Linux güzel ama benim gibi "pro hyper end user" biri için iyi olmayabilir bu senaryoda.
Üzülerek söylüyorum ki henüz Wayland ve Pipewire çoğu dağıtıma gelmedikleri için Linux'ta bir ikilem yarattılar. Linux Mint'e önümüzdeki sene bir sorun çıkmazsa gelecekler. Aynı şekilde Elementary OS geliştiricileri de bu konuda adımlar atıyorlar. Ama şu an son kullanıcı sadece GNOME ve KDE üzerinden deneyebiliyor ve KDE'nin henüz biraz daha yolu var tam geçiş için. GNOME Xorg session'ı kaldırıyor. 2024'te Linux bir dengeye kavuşacak. XFCE bile Wayland'a geliyor. Bu çok sorunu çözecek gibi geliyor. Tek aklıma gelen muhtemel sorun Nvidia'dan belki gelebilir.Pipewire
Linux neden kullanılır olması gerekiyordu bence ama oyun haricinde birşey diyemem ben.Gelin bugün hepimiz Linux'un neden kullanılmaz olduğuna bakalım. Herkes neden kullanılmaz dediği bir şeyler eklesin, ben başlıyorum. Linux'da oynadığım bazı oyunlar ve kullandığım bazı programlar çalışmıyor.
Korsan oynuyorum ya ondan, Windows başarılı bu konuda biraz. Korsan setup dosyaları regedite oyunla ilgili bazı değerler kaydediyor.Eğer özellikle oynamak istediğin bir oyun yoksa Steam kütüphanenin en azından %80'inin düzgün bir şekilde çalışıyor olması gerekiyorVe bunu Steam kütüphaneni görmeden söyleyebiliyorum. MacOS'te %60'ı belki çalışır. Kaldı ki sadece oyunlar için işletim sistemi seçmek bana mantıksız geliyor. Neyde rahat çalışıyorsan onu kullanmak en mantıklı olan. Oyunlar zaten peşinden geliyorlar.
Korsana karşı değilim. Aksine korsan'ı destekleyen ve satın almayın diyenlerden oldum Netflix sağolsun. Ama senin kadar açık konuşan da ilk kez görüyorumKorsan oynuyorum ya ondan, Windows başarılı bu konuda biraz. Korsan setup dosyaları regedite oyunla ilgili bazı değerler kaydediyor.
Linux'ta setuplar çalışmıyor çoğunlukla özellike fitgirl setuplar hiç çalışmıyor. Eğer oyunların regedit değerlerini wineregistry'e girersen çalışıyor bazen ama bazende çalışmıyor. Hiç uğraşmamak için Windows kullanıyorum direkt.
Resmi olan her şey sorunlu çalışıyor ve isteğimi. O yüzden korsan kullanıyorum. Örneğin 1080P 60 FPS Iron Man filmi izlemek çok başka bir şeyKorsana karşı değilim. Aksine korsan'ı destekleyen ve satın almayın diyenlerden oldum Netflix sağolsun. Ama senin kadar açık konuşan da ilk kez görüyorum
RESPECT BROTHER!![]()
Korsan oynuyorum ya ondan, Windows başarılı bu konuda biraz. Korsan setup dosyaları Regedit'e oyunla ilgili bazı değerler kaydediyor.
Linux'ta setuplar çalışmıyor çoğunlukla özellike FitGirl setuplar hiç çalışmıyor. Eğer oyunların Regedit değerlerini wineregistry'e girersen çalışıyor bazen ama bazen de çalışmıyor. Hiç uğraşmamak için Windows kullanıyorum direkt.
Kurulumların yüzde 97'si FitGirl olarak duruyor bende. Bitirdiğimi siliyorum ama setupunu silmiyorum, sonra oynamak için. Depolama alanı az ondan.Ben GOG, Dodi, RG mechanics, Elamigos ve Oyunyöneticisi CS setuplarını çalıştırdım. Bende sadece FitGirl düzgün çalışmadı. Genel olarak kötü değil setuplar. Ama düz Eine çalıştırmak en iyisi. Eğer izole çalıştırısan boş alan uyarısı alınabiliyor.
İşte tam olarak bu yüzden korsanı destekliyorum!Resmi olan her şey sorunlu çalışıyor ve isteğimi. O yüzden korsan kullanıyorum.
Steam'de Max Payne 3 kurdum. Baktım Rockstar Games Client da kurdu. Sonra oynamak için bir Rockstar Games hesabımın olması, o hesabın şifresini hatırlamam ve istemciye giriş yapmam gerektiğini öğrenince anaları, bacıları, halaları, yedi sülalelerine tek tek sayıp bir orta parmakla "Uninstall" tuşuna bastım. Bu oyunun yanlış hatırlamıyorsam 40GB falan disk alanı tuttuğunu da eklemem gerek. 40GB hayal kırıklığı...Oyunlar da ise istemciden istemciye koşuyor ve farklı istemciler açıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.