Linux neden sevilmiyor?

Birçok neden var başlıcaları;

+ Kullanım alışkanlıkları.
+ Program sayısı.
+ Ticari yazılımlar.
+ Oyun desteği (evet günümüzde Linux %80 oranında oyunları oynatıyor, kaç kişi biliyor)
+ Windows'un korsan kullanıma izin vermesi/ göz yumması.

Yıllarca Windows kullanan biri Linux'u ilk defa kullandığında anlayamaz. Program yüklemesi silmesi, problemleri nasıl çözmesi gerektiğini bilemez. Hemen alışık olduğu sisteme dönmeye çalışır.
Windows eğer korsan kullanımı engellerse (ki bunu isterse çok rahat yapar) kimse lisanslı kullanmak/yüksek lisans bedelleri ödemek istemeyecektir. Bu Linux gibi sistemlerin kullanımında ciddi bir artış sağlar.

Çok gereksiz konuştunuz. Zaten "oyun desteği" cümlesinden sonra okumadım.

Yani Microsoft "helal olsun ısmarımızdır." dedi diyorsun.

Sence koca Microsoft crack ve sahte lisansların önüne geçemez mi? Cidden buna inanıyor musun?
Her şey satış karı değil. Bugün son kullanıcının %90> fazlası Windows kullanıyor. Sence kaçı orijinal lisans kullanıyor (alışveriş sitelerinde dandik lisansları demiyorum)

Kullanıcı alışkanlıkları, popülerlik sayesinde bu kadar büyük. Resmi lisansı zorunlu kılarsa kendi ayağına sıkmış olmaz mı?

Sence koca Microsoft crack ve sahte lisansların önüne geçemez mi? Cidden buna inanıyor musun?
Her şey satış karı değil. Bugün son kullanıcının %90> fazlası Windows kullanıyor. Sence kaçı orijinal lisans kullanıyor (alışveriş sitelerinde dandik lisansları demiyorum)

Kullanıcı alışkanlıkları, popülerlik sayesinde bu kadar büyük. Resmi lisansı zorunlu kılarsa kendi ayağına sıkmış olmaz mı?

Bende orijinal kullanmıyordum ama bir ara korsan karşıtı aşkı geldi o yüzden çakma Lisans'ı bıraktım

Sevilmiyor değil, aksine Linux dediğimiz işletim sistemi yıllardır binlerce gönüllü yazılımcı ile geliştiriliyor. Daha çok geliştirici dostu bir işletim sistemi diyelim. Windows ile kullanım alanları ve imkanları eşit değil, Windows daha kapalı bir kutu, hele ki eski sürümler komple kapalı bir kutu ve Windows'un aksine Linux işletim sistemini kendi isteğinize göre bile dizayn edebilirsiniz. Tüm kaynak kodlarının açık olduğu bir işletim sisteminden bahsediyoruz.

Linux aşktır, bir dönem koca bir Türk neslini Kali Linux ile "dünyayı hacklerim şimdi aga ben" diye hissettirmiştir. 😂

Sevilmiyor değil, aksine Linux dediğimiz işletim sistemi yıllardır binlerce gönüllü yazılımcı ile geliştiriliyor. Daha çok geliştirici dostu bir işletim sistemi diyelim. Windows ile kullanım alanları ve imkanları eşit değil, Windows daha kapalı bir kutu, hele ki eski sürümler komple kapalı bir kutu ve Windows'un aksine Linux işletim sistemini kendi isteğinize göre bile dizayn edebilirsiniz. Tüm kaynak kodlarının açık olduğu bir işletim sisteminden bahsediyoruz.

Linux aşktır, bir dönem koca bir Türk neslini Kali Linux ile "dünyayı hacklerim şimdi aga ben" diye hissettirmiştir. 😂

Kendi Linux'umu geliştiricem bu yazı çok motivasyonlu 🤣 (alay etmiyorum harbiden kaynak kodu karıştıracağım.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı