Linux vs Windows

Oyun konusunda kast etmedim HDD ve SSD'yi örneğin Windows 10 HDD ile ağır çalışıyor bana göre onun gibi.

Linux daha hafif bir işletim sistemi Windows'a göre. HDD ile daha hızlı çalışacaktır rakibine göre. Ama oyun performansı seni tatmin etmeyebilir.

Linux daha hizli. HDD'de bile olsa hizli calisir Linux.
CS:GO sorunsuz calisir, GTA V calisir ama biraz ugrasmaniz gerekebilir.
Digerlerini kontrol ediyorum.
CS:GO zaten Linux native. Vulkan'a çekmiştim Manjaro'dayken, Windows 10'da aldığımdan çok daha fazla performans aldım. Ekran kartım AMD bir de.

Linux çöp falan değil beyefendi kullanım şartlarına göre ikisi de aynı.

Linux yazılımla uğraşanlar için idealdir oyun oynayamazsın ama kullanışlıdır.

Windowsda yazılım yaparken sistem çökmesine uğrayabilirsin oyun oynanır ama ikisi de aynı derecede iyi Linux'da oyun oynayamazsın Windows da oynarsın.
Windows da doğru dürüst yazılım yapamazsın Linux bunun için geliştirildiği için yazılımları daha iyi geliştirirsin.

Bilip bilmeden konuşmayalım lütfen.
Oyun konusunda bildiğiniz yanlışlar var.
Hem platform arayüzleri ile kurulabilen oyunlar hem de depolardaki açık kaynak oyunlar ile GNU/Linux'ün geri kalır yanı yok.

Arkadaşlar
6 GB RAM DDR 3
Intel Core i5 3340.
AMD Radeon 6570HD ekran kartı var.
500 GB de HDD 7200 RPM.

Bu parçalarla en çok FPS alabileceğim Visual Studio da C# ve Arduino gibi karları rahatlıkla programlaya bileceğim en iyi dağıtım hangisi.

Arkadaşlar oyun, iş, kodlama vb her şeyde; akıcılık, oyunda FPS açısında hangisi daha iyi?

Linux.
+
+
+
Linux.
-
-
-
Windows.
+
+
+
Windows.
-
-
-

Bu şekilde yazarsanız daha iyi olur.
Linux özgürdür istediğini yaparsın windows da sana verilen in ötesine geçmen biraz zordur. Oyun açısından Linux kullanmak çok büyük bir hatadır oyun oynayacaksan Windows senin için daha uygundur. Yani yazılım gibi şeylerle uğraşacaksan linux, oyun falan oynayacaksan windows kullanabilirsin.

Arkadaşlar
6 GB RAM DDR 3
Intel Core i5 3340.
500 GB de HDD 7200 RPM.

Bu parçalarla en çok FPS alabileceğim Visual Studio da C# ve Arduino gibi karları rahatlıkla programlaya bileceğim en iyi dağıtım hangisi.

O sistemle akıcılık istiyorsanız en iyisi Linux olur gibi. Dediğiniz programlar Linux'ta nasıl performans verir bilmiyorum.

Arkadaşlar
6 GB RAM DDR 3
Intel Core i5 3340.
500 GB de HDD 7200 RPM.

Visual Studio'dan bahsediyorsanız, o Linux'da yok. Ama herhangi bir Linux kurup, bir LTSC sanal makinesi kurarak işinizi halledebilirsiniz.

Bence direkt Windows 10 Enterprise LTSC kurun. Ama anahtar girmeyi unutmayın, yoksa saat başı kapanır.

CS:GO zaten Linux native. Vulkan'a çekmiştim Manjaro'dayken, Windows 10'da aldığımdan çok daha fazla performans aldım. Ekran kartım AMD bir de.
Donanim destegi varsa Linux'un windows oyunlarini windows'a gore daha iyi calistirdigi bile oluyor.
Linux'un oyun DESTEGI kotu, performansi degil.
Cogu native Linux oyunu windows'dan daha iyi calisir.

Tamamen amaca bağlı fakat performans açısından desteklenen yerlerde Linux çoğu durumda daha performanslı.
Vulkan ve OpenGL destekli oyunlarda Linux daha iyi çoğu durumda.
Linux aynı zamanda daha hafif olur çoğu dağıtımda. Günlük kullanım için en konforlulardan biri olmakla beraber en ağırlarından da biri olan Ubuntu şu anda iki (technopat + yputube videosu) Firefox sekmesi ile 2.6 RAM yiyor.
Windows kendi başına 2.8 ram yiyor bende.
Arkadaşlar
6 GB RAM DDR 3
Intel Core i5 3340.
500 GB de HDD 7200 RPM.

Visual Studio desteği yok bu taraflarda ve C# geliştiricisi iseniz .net core tabanlı projeler yapmıyorsanız burası size bayağı ters.
Arduino konusunda sorun yaşamazsınız.
Bu sistemde her dağıtımı kullanabilirsin. Ubuntu'nun flavorlarından birini seç (Kylin, Unity ve Studio dışı) ya da Linux Mint, yeni kullanıcı için en rahatları bunlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı