Liseye hiç gitmediğim için ne kaybettim?

@oynozan hocam beğenmedim atma sebebim aynı fikirde olmadığımdan eğer hoşunuza gitmediyse daha atmam tamam. Kimya ve fizik konusunda hoca diyor ileride sayısala gideceklerin işine yarayacak şeyler diye mesela mol. Eşit ağırlık, sözel ve dile gidecek adam molü ne yapacak? Genel kültür olarak belki de ben kimsenin mol konusunu açacak bir ortamı olduğunu sanmıyorum hocanın dediğine göre bizden öncekiler sayısal dersleri 11 de görüyormuş mol, kütlenin korunumu vs. vs. Bizim dönemde bu dersleri 10. sınıfa koymuşlar. Gereksiz değil kimya ve fizik ama konular yanlış bence sayısalcı adam için lazım olan konuları herkes görüyor. Bu arada okulun gereksiz olduğunu ben söylemedim onu da belirteyim sadece bir şey kaybetmediğini söyledim yukarıda yazdığınız evrim konusunada katılıyorum.
Tüm dediklerimi size ithafen söylemedim zaten sıkıntı değil. Verdiğiniz örnekte gayet haklısınız, mol hesaplaması sayısalcı olmayan hatta bırak sayısalı, kimyayla ilgilenmeyecek adamın hiçbir işine yaramaz. Zaten Türk eğitim sistemini asla savunmadım fark ettiyseniz, gerçekten berbat bir sistem. Mol konusu harbiden 11. sınıfta olmalı, gerçi 11'de de var ama 10. sınıfta da vardı sanırım. Keşke 9 ve 10. sınıfa daha genele hitap eden, düşünmeyi teşvik eden dersleri daha çok koysalardı ama kavramların içini boşaltıp ezber yaptırmaktan başka hiçbir işe yaramayan iğrenç bir sistemin içerisindeyiz. Yine de bu berbat sisteme rağmen 21. yüzyılda cahil kalmamalı ve alabildiğimiz her bilgiyi beynimize doldurmalıyız, sistem düzelene kadar böyle yapılmalı. Gerçi ben mezun oldum artık iş benden geçti ama durum bu.
 
Merhaba, öncelikle yaşım 18. ben ortaokulda 2 sene devamsızlıktan sınıfta kaldım, müdür bana kafayı takmış. 3 kere sınıfımı değiştirdi, çok oynadılar benimle. Okuldan soğuttular beni, ben de gitmek istemedim. Liseye 1 gün bile gitmeden bayağı depresyona girdim, liseye falan kayıt olmadım. Sonra açığa aldım, 2 yılda bitireceğim inşallah. O 2 yılda Full dershaneye gideceğim, üniversite sınavına hazırlanacağım. Sizce liseye gitmeyerek ne kaybettim? Çok üzülüyorum. Şu ortada yaşadıklarımı lisede yaşasaydım gram koymazdı ama ortaokulda yaşamak liseye gitmemek çok koydu. Ben de isterdim o ortamı görmeyi, gitmeyi ama olmadı. Ne kaybettim sizce?

Askerlik yapabilir misin eğer yapamıyorsan çok çalışman gerekecek he gerçi liseyi okudum da bana pek bir faydası dokunmadı ama yine de sen çalışmana bak
 
Ne demiş bir büyüğümüz cehalet en büyük erdemdir. Açıktanmış örgünmüş liseymiş üniversiteymiş gerek yok. Alfabeyi ve bakkal hesabını öğrendiğin an ilk okul terk yap gir ticarete işi öğren, orta okul lise yaşlarında bu kez gir siyasete artı sağlam bir cemaate. 25 yaşına geldiğinde profesöre ayakkabını cilalattırsın. Türkiye burası gençler; yazarı, profesörü, öğretmeni, hakimi, subayı hep içerdeyken ilk okul terk, cehalet erdemiyle kutsanmış vatandaşlarımız ise ülkenin en önemli koltuklarına kurulmuş dolar üzerinden aynı anda 5-10 maaş alıp keyiflerine bakıyorlar. Kısaca okumayın okutmayın arkadaşlar. Yıkılsın okullar!!! Yaşasın cehalet!!! :)
 
Sen biyoloji okuyan herkesin sadece biyoloji dersi aldığını mı sanıyorsun dostum yapma lütfen... Sadece biyolojinin bile biyofizik, biyokimya gibi alt dalları varken fizik okuması nasıl gereksiz olsun? Ben senin demek istediğini anladım da verdiğin örnek yanlış.

@Litosfer Katmanı @Furkan Teymullah @SkyLord06TR Tüm yorumlarıma eksi spamı atıyordunuz hadi gelin temel eğitimin önemine bi' göz atalım sizinle.

14-15 Yaşında bir çocuk düşünün. O yaşa mı denk geliyor hatırlamıyorum ama lise 1. sınıfta okuyor olsun. Derslerinde şuan genel itibariyle Newton fiziği, temel kimya, hücre teorisi gibi konuları görüyor olması gerek. Bu çocuk da "bunlar ne işime yarayacak be" diyip, aynı sizin gibi düşünüp okulu bıraktı diyelim. Yıllar geçti, bu çocuk artık 30 yaşında, evlenip çoluk çocuğa karışıyor. Şimdi bu adamın çocukları büyürken, "baba dünya yuvarlaksa altta kalanlar neden uzaya düşmüyor?" sorusunu sorduğunda, lise okumamış babanın cevabının "dünya yuvarlak değil ki, düz." olması beni hiç şaşırtmaz. Ekstrem bir örnek olduğunu mu düşünüyorsunuz, gelin size günümüzden bir örnek vereyim. Müfredattan evrim kalktı, biliyorsunuzdur zaten. Şimdi derste evrim görmeyen liseli genç, belki şanstan belki meraktan dolayı evrim teorisini hiç araştırmayınca, hiç duymayınca; birinin gelip evrim hakkında konuştuğunda "evrim yok, Darwin yalan" diye bağırmasını ben garipsemem. Çünkü evrimi hiç araştırmamış ve etrafından duyduklarına göre ateistlerin uydurduğu bir yalandan başka bir şey değil. Hatta daha da acınası olan şey, gelip de "evrim kanıtlanmadı ki sadece bir teori" gibi mantık hatasıyla dolu bir cümle söylemesi. Şimdi bu çocuk büyüyüp biyolog olsa, uluslararası saygınlığı bulunan bir kurumda çalışmak istese, sizce o uluslararası kuruma evrimi kabul etmeyen birini alırlar mı? Müfredattaki tek bir dersin eksikliği bakın nelere mal oluyor. İlk verdiğim örneğe geri dönelim. Çocukluktan itibaren cahil bir ailenin altında yetişmiş çocuk, geri kalan hayatı boyunca da kafasına yer edinmiş bu hasarlı düşünce yapısından dolayı aynı babası gibi düşünecek ve nesiller boyu böyle devam edecek, ta ki nesil içerisindeki bir kişi bu zinciri kırana kadar.

Tek bir kişinin cahilliğinden dolayı belki de kaç kişi ve nesil etkilendi gördünüz mü? Şimdi bunu tek kişi olarak değil de yüz binlerce kişi olarak düşünün. Sizce böyle düşünen bir halk bizi bilim ve teknoloji alanında nasıl geliştirir? Nasıl ülkeye katkıda bulunur? Böyle insanların bilim konusunda bizi en üst düzeye çıkarma ihtimali varsa söyleyin, ben de haksızım diyip özür dileyeceğim hepinizden.

Ya yaşınızın küçüklüğünden ya da okula olan nefretinizden (okuldan ben de nefret ediyorum) dolayı eğitimi gereksiz görüyorsunuz. Daha kafanız tam bulanmamışken bu kirli düşünce yapısını bırakıp kendinizi bilime ve teknolojiye adamanızı öneririm. Daha da cevap yazmayacağım tüm düşüncelerimi belirttim.
Mesajını beğenmemem neden zoruna gidiyor? Fikirlerin mantıksız geliyor disslike atıyorum kendi kendine konuşup etiket atmaya gerek yok. Aynı fikirde olmak zorunda değiliz.
 
Mesajını beğenmemem neden zoruna gidiyor? Fikirlerin mantıksız geliyor disslike atıyorum kendi kendine konuşup etiket atmaya gerek yok. Aynı fikirde olmak zorunda değiliz.
Sadece fikirlerimi belirttiğim yorumlara dislike atsaydın laf etmezdim, fikir belirtmeyip soru sorduğuma da atmışsın :) Ya bir sıkıntın var ya da kudurukluğun.

1664560927864.png
 
Fikirlerin saçma geldiği için, ve disslike atmak anormal bir şey olmamasına rağmen etiket attın diye attım o diss'leri.
Neden attıklarını sordum çünkü merak ettim. Harbiden merak ettim, ben neden milleti dislike attın diye azarlayayım. Karşıt düşüncede olanların fikirlerini merak ettiğim için sordum. Ama sanırım hiçbirinizin bu konuda kayda değer bir fikri yok çünkü biriniz dışında kimse kendini ifade edemedi, çoğunuz direkt geçiştirme amaçlı yazılan cevaplarla saldırmayı tercih etti.
 
Neden attıklarını sordum çünkü merak ettim. Harbiden merak ettim, ben neden milleti dislike attın diye azarlayayım. Karşıt düşüncede olanların fikirlerini merak ettiğim için sordum. Ama sanırım hiçbirinizin bu konuda kayda değer bir fikri yok çünkü biriniz dışında kimse kendini ifade edemedi, çoğunuz direkt geçiştirme amaçlı yazılan cevaplarla saldırmayı tercih etti.
Kayda değer bir fikrim var ancak belirtmeyi tercih etmiyorum. Hayırlı akşamlar.
 
Kayda değer bir fikrim var ancak belirtmeyi tercih etmiyorum. Hayırlı akşamlar.
Kayda değer bir fikrin olup da kendini bu şekilde ifade ediyorsan senin kararın. Bırak kayda değmesini, bir fikrinin bile olduğunu düşünmüyorum ama açıkçası umurumda değil. İyi akşamlar.
 

Geri
Yukarı