Neden GNU/Linux kullanıyorsunuz?

Bilsende windows fanboyu olduğun için fayda sağlamaz. Kullanmayı bilmeden kullanmaya çalışırsan tabii ki kullanamassın.
Windows fanboyu mu? :D
cgvjhklutı6rydjhvkluhıtyu5drjtfkgyıly7t86r5ydrjtfkygı7t6ru5yedrhjtfuı6ruydyr6ırdytuıuft7otıgyufkygıo7ıgykuıo7tuftı78ıuftıt7otgyugıo98oıgoy98ıgıoyıgıuohugkıuoyıugkvygı7tuf6ıtrdtyfu6ı8tfuı68ufygı7oygkıyo7ıgyuoy8ouho8oyıgkoyuıgho8uppoup8hop8ıgkyıy7gufıtyftıtgyugıoıgykıuoyuıghop8yluıhoy8puıguıgkyıuoyıgfkugıu7tı6ufykgluhyo7tıuycgvjhklutı6rydjhvkluhıtyu5drjtfkgyıly7t86r5ydrjtfkygı7t6ru5yedrhjtfuı6ruydyr6ırdytuıuft7otıgyufkygıo7ıgykuıo7tuftı78ıuftıt7otgyugıo98oıgoy98ıgıoyıgıuohugkıuoyıugkvygı7tuf6ıtrdtyfu6ı8tfuı68ufygı7oygkıyo7ıgyuoy8ouho8oyıgkoyuıgho8uppoup8hop8ıgkyıy7gufıtyftıtgyugıoıgykıuoyuıghop8yluıhoy8puıguıgkyıuoyıgfkugıu7tı6ufykgluhyo7tıuycgvjhklutı6rydjhvkluhıtyu5drjtfkgyıly7t86r5ydrjtfkygı7t6ru5yedrhjtfuı6ruydyr6ırdytuıuft7otıgyufkygıo7ıgykuıo7tuftı78ıuftıt7otgyugıo98oıgoy98ıgıoyıgıuohugkıuoyıugkvygı7tuf6ıtrdtyfu6ı8tfuı68ufygı7oygkıyo7ıgyuoy8ouho8oyıgkoyuıgho8uppoup8hop8ıgkyıy7gufıtyftıtgyugıoıgykıuoyuıghop8yluıhoy8puıguıgkyıuoyıgfkugıu7tı6ufykgluhyo7tıuycgvjhklutı6rydjhvkluhıtyu5drjtfkgyıly7t86r5ydrjtfkygı7t6ru5yedrhjtfuı6ruydyr6ırdytuıuft7otıgyufkygıo7ıgykuıo7tuftı78ıuftıt7otgyugıo98oıgoy98ıgıoyıgıuohugkıuoyıugkvygı7tuf6ıtrdtyfu6ı8tfuı68ufygı7oygkıyo7ıgyuoy8ouho8oyıgkoyuıgho8uppoup8hop8ıgkyıy7gufıtyftıtgyugıoıgykıuoyuıghop8yluıhoy8puıguıgkyıuoyıgfkugıu7tı6ufykgluhyo7tıuycgvjhklutı6rydjhvkluhıtyu5drjtfkgyıly7t86r5ydrjtfkygı7t6ru5yedrhjtfuı6ruydyr6ırdytuıuft7otıgyufkygıo7ıgykuıo7tuftı78ıuftıt7otgyugıo98oıgoy98ıgıoyıgıuohugkıuoyıugkvygı7tuf6ıtrdtyfu6ı8tfuı68ufygı7oygkıyo7ıgyuoy8ouho8oyıgkoyuıgho8uppoup8hop8ıgkyıy7gufıtyftıtgyugıoıgykıuoyuıghop8yluıhoy8puıguıgkyıuoyıgfkugıu7tı6ufykgluhyo7tıuycgvjhklutı6rydjhvkluhıtyu5drjtfkgyıly7t86r5ydrjtfkygı7t6ru5yedrhjtfuı6ruydyr6ırdytuıuft7otıgyufkygıo7ıgykuıo7tuftı78ıuftıt7otgyugıo98oıgoy98ıgıoyıgıuohugkıuoyıugkvygı7tuf6ıtrdtyfu6ı8tfuı68ufygı7oygkıyo7ıgyuoy8ouho8oyıgkoyuıgho8uppoup8hop8ıgkyıy7gufıtyftıtgyugıoıgykıuoyuıghop8yluıhoy8puıguıgkyıuoyıgfkugıu7tı6ufykgluhyo7tıuycgvjhklutı6rydjhvkluhıtyu5drjtfkgyıly7t86r5ydrjtfkygı7t6ru5yedrhjtfuı6ruydyr6ırdytuıuft7otıgyufkygıo7ıgykuıo7tuftı78ıuftıt7otgyugıo98oıgoy98ıgıoyıgıuohugkıuoyıugkvygı7tuf6ıtrdtyfu6ı8tfuı68ufygı7oygkıyo7ıgyuoy8ouho8oyıgkoyuıgho8uppoup8hop8ıgkyıy7gufıtyftıtgyugıoıgykıuoyuıghop8yluıhoy8puıguıgkyıuoyıgfkugıu7tı6ufykgluhyo7tıuy
Sadece ben değil nereye sorarsam sorayım format cevabı alıyorum. Bana has değil.
O zaman fanboy bey, ben neden hiçbir zaman bu cevabı almıyorum?
Dediklerinize katılıyorum. GNU/Linux'u severim fakat gereğinden fazla abartmanın bir manası yok. Gereğinden fazla abarttığınızı söylemiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Windows kullanırken sadece Windows 11 kullanırken çok fazla çökme yaşadım. Diğer sürümler kararlıydı. Aynı şekilde bende Arch'ın ve Debian'ın kararlı olmasına rağmen Garuda ve saf Ubuntu sıkıntı çıkarıyordu.
Teşekkür ederim. Windows kullanırken de, Linux kullanırken de çökme yaşadım fakat bunları çözmek için format atmam gerekmedi, çok daha kolay yöntemlerle çözdüm. Windows 7 ve öncesi sürümler desteğinin de kesilmesi nedeniyle zorlayan türden sıkıntılar çıkarabiliyor, son sürümlerde ise çok iyi destek sağlanıyor. Windows 11 ise resmi olarak tam çıkışını yapmadı, buglar ve çökmeler oldukça normal. Windows 10'dansa kararlı bir dağıtımı tercih ediyorum fakat ihtiyaç duyduğum için sıklıkla kullanıyorum.
Fakat Windows bazen gerçekten de sıkıntı çıkarabiliyor. Bu sorunlardan en yaygını Windows Update'in birçok bilgisayarın içinden geçmesi. NT çekirdeği çok eski ve dolayısıyla birçok hata barındırıyor. Özgür olmadığı için Microsoft'un uyguladığı birçok kısıtlamaya maruz kalıyorsunuz ve hata tespiti zorlaştığı için birçok güvenlik açığı fark edimiyor.
Bu konuda katılıyorum, Windows 11'le çok fazla dalga geçmiştik, önceki konularımda da pek iyi yorumlar yapmamıştım zaten fakat bu sorunu çözmeye çalışıyorlar. Güzel bir sonuç alacaklar gibi.
Kalanı da zaten hakimiyetle ilgili. Çoğu gündelik kullanıcı Linux'ta yaşadığı sorunları çözmekte güçlük çekiyor, ülkemizdeki topluluğun ve Türkçe kaynağın yetersizliğiyle de alakalı. Fakat daha geniş kapsamlı araştırmalar yapan yeterli dil seviyesine sahip bireyler veya sistem moderatörleri için sorunları çözmek Windows'tan çok daha kolay. Yüksek hakimiyet kurulabiliyor, arayüzdeki birkaç seçeneğe bağlı kalmamak önemli.

Dağıtım zıpırığına yakalanmışsınız hocam. GNU/Linux dağıtımlarına ilk geçen kişilerin yaşadığı bir durumdur.
Ek olarak bu hastalığın tedavisi yoktur! 3-6 ay arasında, özellikle dolunay zamanı, ortaya çıkan bir durumdur.

Bana fanboy diyene bak nickini bile fanboyu olduğu bir sistemin ismini koymuş boş yapmayalım lütfen. benim nickin linuxa fanboyluk değil şahsa fanboyluktur bilginize
Peki sevgili "kişiye yönelik" fanboy, katılım tarihimde Windows 11 adında bir işletim sisteminin çıkmama durumuna kesin bakılmasından ve hiçbir zaman nick değiştirmememden bir ilkokul çocuğu bile bunun "mizah" amaçlı olduğunu anlayabilir.
Windows 11'e her yerde laf atmamın sebebi de zaten bu, nick'imi çaldılar !

Peki sevgili "kişiye yönelik" fanboy, katılım tarihimde Windows 11 adında bir işletim sisteminin çıkmama durumuna kesin bakılmasından ve hiçbir zaman nick değiştirmememden bir ilkokul çocuğu bile bunun "mizah" amaçlı olduğunu anlayabilir.
Windows 11'e her yerde laf atmamın sebebi de zaten bu, nick'imi çaldılar !
Anladım peki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı