Neden kimse düşünemiyor?

Bahsettiğin soruların net bir cevabı yok çünkü. Hepsi göreceli sorular, yaratıcıya inanmayan birisi yaratıcının olmadığına inanabilir ama sana göre de vardır. Kafasındaki soru işaretini az da olsa gidermek için soruyor da olabilir, varsın sorsun. Cevaplamak için varız zaten.
 
Bahsettiğin soruların net bir cevabı yok çünkü. Hepsi göreceli sorular, yaratıcıya inanmayan birisi yaratıcının olmadığına inanabilir ama sana göre de vardır. Kafasındaki soru işaretini az da olsa gidermek için soruyor da olabilir, varsın sorsun. Cevaplamak için varız zaten.
Hâlâ aynı cevapları verip duruyorsunuz. Bunu kendi ağzınız ile söylüyorsunuz. Ben mi yanlış anlıyorum yoksa? -Cevabı yok... Sorgulayabilir. Buna karşı değilim ama bu kadar başlık var iken yeniden açmanın anlamı yok diyorum. Hâkikati bilmeden nasıl kafasındaki soruları giderebilir onu da anlamadım ya.. Burada dindar/dinsiz olmasından bahsetmiyorum. İki taraf içinde geçerli durum.

Cevaplamak için varız zaten.
Yukarıda kendin söylüyorsun cevabı yok diye. Nasıl cevaplayacağız?
 
Evrende cevaplanması net olmayan sorular olabilir. Biz sadece fikir veririz bilim ve bilgi doğrultusunda, ondan sonrasına da zaten karışmıyoruz. Ek olarak forum kuralları dahilinde herkes istediği konuyu açabilir, buna karışamazsınız. Karışma hakkını nasıl kendinizde bulabildiğinizi de anlamış değilim.
 
Tanrının var olup olmadığını kimse bilmiyor. Ancak insanlar zor zamanlarında yardım dileyen bir varlık olduğu için bir yaratan olduğunu düşünüp inanma, ibadet etme ve yardım isteme ihtiyacı duyuyor. Dinler ise insanların sonsuz çeşitlilikte yapabileceği davranışlardan kötü olanlarını yapmamaları için insanlar tarafından üretilmiş sistemler olduklarını düşünüyorum. Allah vahiy gönderdi kitap indirdi filan bunlar hikaye. Masallar aleminde yaşamıyoruz. Bence bir yaratan olabilir ama din diye bir şey yok. Hepsi palavra.
 
Ek olarak forum kuralları dahilinde herkes istediği konuyu açabilir, buna karışamazsınız. Karışma hakkını nasıl kendinizde bulabildiğinizi de anlamış değilim.
Sadece gülüyorum 😂 :
Sorabilir ve istediğini de yazabilir. Karışamam.
Yani bu başlık altında okuyun. Geriye dönük okuyun. Araştırın diyorum. Ama siz daha iki yorum yukarısını okumuyorsunuz. Doğru bendeki büyük istek. Siz daha iki yorum yukarısını okumuyor iken diğer insanlara başka başlıklara bakın diyorum. Hata bende. Özür dilerim.
 
İnsanların merak ettiği konu üzerinde fikir yürütüp tartışmasından doğal birşey yok. Farklı konular olmasının nedeni de her konuya farklı kişilerin yazması ve güncel konulara mesaj yazılırsa insanların sana cevap verme ihtimali daha fazla. 10 yıllık konuya ne yazarsanız yazın kimsenin umrunda olmaz. Bunun neresi size battı anlamıyorum.
 
İnsanların merak ettiği konu üzerinde fikir yürütüp tartışmasından doğal birşey yok. Farklı konular olmasının nedeni de her konuya farklı kişilerin yazması. Bunun neresi size battı anlamıyorum.
Bende sorun var galiba. Ya anlatamıyorum yada anlamak istemiyorsunuz. Batan bir şey yok. Sıkılma durumunu batmak olarak algılıyorsanız bu sizin bileceğiniz iş. O zaman sürekli oyalanacak bir durum bulun derim. Sonrası malum.
Mantıklı bir insan araştırır. Tamam, burası bir forum. Başlıkta açabilir. Karışamam da. Ama "Hayatın anlamı ne?", "Tanrı var mı?" başlıklarını kaldırın ve forum da yeller estiğini görün.
 
Bende sorun var galiba. Ya anlatamıyorum yada anlamak istemiyorsunuz. Batan bir şey yok. Sıkılma durumunu batmak olarak algılıyorsanız bu sizin bileceğiniz iş. O zaman sürekli oyalanacak bir durum bulun derim. Sonrası malum.
Aynı şeyi söylüyoruz. Bu durum sana batmış ki canın sıkılıyor. Yazmadan önce düşünseniz ne de güzel olacak.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı