Neden varız?

Ben yaratan birisine pek inanmıyorum. Yani her zaman karamsar kalıyorum. Acaba neden yarattı? Sebebi neydi ki yarattı? Saçma sapan şeyler düşünüyorum. Canı sıkıldı da mı yarattı?
Tanınmak için.

Dinlere inanmayanı anlarım. Yaradana inanmamak aynı şey değildir. Mutlaka bizden üstün, yaratma gücü olan yüce bir varlık vardır ismine ne diyorsanız diyin. Ateist bilim adamı kalmadı Cern deneyinden sonra inanıyorsan ne ile inanıyorsun inanmıyorsan ne ile inanmıyorsun? Tabi Cern deneyi sonrası bu suale de gerek kalmadı tanrı parçacığı nı araştırın. O saniye ateist bilim adamları deist oldu.

Niye varız? Yukarıda yazdığım gibi Allah tanınmak istedi ve yarattı. Bir sürü canlı çeşidi sayısız galaksi ve gezegen. O koca sonsuzluktaki ufacık bir kum tanesinin içindeki yaratıklarız.

Neden varız? dan çok ne için yaşıyoruz? Amacımız ne? Bu soru daha isaetli olur çünkü amacı olmayanın neden varız? Sorusuna da söyleyecek bir şeyi olmaz. Söylenenler de işine gelmez.

Kadere inanır mısınız? Eğer zaten kaderimiz yazılıysa cennet veya cehhenneme gideceğimiz zaten belli olmaz mı? Bunun cevabını hep merak etmişimdir yanlış anlamayın lütfen.Cevabını bilen yazabilir mi :D .

Kadere inanır mısınız? Eğer zaten kaderimiz yazılıysa cennet veya cehhenneme gideceğimiz zaten belli olmaz mı? Bunun cevabını hep merak etmişimdir yanlış anlamayın lütfen. Cevabını bilen yazabilir mi :D .

Kader senin yaptığın seçimlere göre ilerler. Allah sadece senin hangi seçimi yapacağını bilir yani seçimine karışmaz. Mesela annenin çocuğunun ne yapacağı bilmesi gibi.

O zaman neden kulluk etmemizi istiyor? Mükkemmel bir yaratıcıysa bizi sınava sokmaz, bizim özelliklerimizi (kötü biri olmamız, iyi biri olmamız, iyi eğitim almamız, kötü eğitim almamız, yakışıklı, zeki, aptal, cahil biri olmamız vb.) şansa bağlı bir şekilde yaratıp, en sonunda da sonsuz bir hayata, cehennem ve cennete göndermez.

Kuran'da da Allah'ın düşünemediğimiz kadar gücü, kudreti vb. her şeye sahip diye tanıtıyor.

Bana bu videoda anlatılan spiritüalizm felsefesi çok mantıklı geliyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kanka bir ayettede sizin kulluğunuza ihtiyacım yok. Önceki yorumda dediğim gibi tek güç onda ise istediği silahi makineyı kudereti varsa bir kral yapabilir değil mi? Allah'ta bizi yaratabilecek düzen verebecek güce sahip olduğu için bizi yaratabilir. Yaratıcının isteğine bağlı neden kulları olsun istemesin rabbim her şey bütün güç onda olduğu için bizi yaratabilri ve ona tapınmamızı ister anladın mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00