Neden yaşıyoruz?

İnsanların yeni tanrısı para, para olmadan hayatında hiçbir şey yapamazsın. Para kazanmak ve harcamak üzerine kurulu bir döngü için yaşıyoruz.
Genel konuşmamak lazım tabii dediğiniz doğru para üzerine kurulmuş bir düzen var aslında her insana hayat diye aynı tiyatroyu oynatıyorlar etrafımızdaki toplum baskısı belli bir hayat biçiminde sıkıştırıyor bizi, bunu üstüne para kazanmanın zorunlu olduğu bir sistemde eklenince herkes birbirinin tekrarı olan hayatlar yaşıyor. Fakat bunu değiştirmenin insanın kendi elinde olduğuna inanıyorum. Mesela Emre Durmuş adam beş parasız dünya turuna çıktı tabii ki sonra sponsorla falan maddi destek sağlandı ama adam hayallerinin önünü para gibi ezik bir engelle tıkamadı.

Genel konuşmamak lazım tabii dediğiniz doğru para üzerine kurulmuş bir düzen var aslında her insana hayat diye aynı tiyatroyu oynatıyorlar etrafımızdaki toplum baskısı belli bir hayat biçiminde sıkıştırıyor bizi, bunu üstüne para kazanmanın zorunlu olduğu bir sistemde eklenince herkes birbirinin tekrarı olan hayatlar yaşıyor. Fakat bunu değiştirmenin insanın kendi elinde olduğuna inanıyorum. Mesela Emre Durmuş adam beş parasız dünya turuna çıktı tabii ki sonra sponsorla falan maddi destek sağlandı ama adam hayallerinin önünü para gibi ezik bir engelle tıkamadı.
Evet engeli aşmak senin elinde ancak onun içinde para gerekiyor. Kendi tiyatromu değiştireceğim 2020 Hazirana kadar ve onun için para biriktiriyorum.

Arkadaşlar bu hayattaki tek amaç sevgidir. Onun haricindekilerin hepsi gelip geçicidir.

Ve eğer biz intihar etmek, ölmek istemiyorsak da inandığımız temellerin bize izin vermediğinden değil de tamamıyla korktuğumuzdandır. Bilmediğimiz şeyden korkarız.

Hayat bir palavra. Geleceği veya yarını düşünmeyin. Anı yaşayın. Biliyorum, bu cümle artık çok genel oldu, herkes kullanıyor. Fakat anı yaşamaya başladığınızda, onun gerçekten ne kadar güçlü olduğunu anlayacaksınız.

Herkesin bunu anlamasını, tatmasını isteyebilirsiniz; fakat öyle bir şey imkansız, çünkü eğer gerçekleşirse, hayatın dengesi bozulabilir. Dolayısıyla, birileri (her kimse) bunun olmasına izin vermiyor.

Son düzenleme:
...sadece merak ettiğim acaba tanrıya ve dinlere inanmayanlar ne için yaşıyor sorusu idi...
Öncelikle tüm canlılar hayatta kalmak için yaşar :) Hayatta kalmak ya da bir amaç doğrultusunda yaşamak içinse herhangi bir yaratıcıya inanmanın ya da inanmamanın zerre önemi yoktur, olmamalıdır! Çünkü bir yaratıcının varlığını ya da yokluğunu kimse kanıtlayamaz. Hiç kimse, bir kişiyi ya da kitabı kanıt olarak gösteremez. Herhangi bir peygamberin şizofren olmadığını ya da değilse ve anlatılan tüm hadisler vs gerçekse bile, asıl hikayenin deforme olmadığını kanıtlayamazsınız.

Bu sebepledir ki, yaşamak ve hayattan zevk almak için bir yaratıcıya değil yalnızca kendi vicdanınıza ihtiyacınız vardır. Hayattan zevk alma ve kendini ifade etme çeşitleri kişilerin psikolojilerine göre uç noktalarda farklılıklar da gösterebilir. Bunun için de, din başta olmak üzere çeşitli ahlak kuralları/kalıpları ile temellendirilen ve sonrasında yine ve yine yozlaşan anayasalar icat olunmuştur.

Eğer bir yaratıcıya inanıyorsanız da, bu dünyaya belli emirleri yerine getirmek için geldiğinizi söyleyenlere inanmaktansa, gerçekten bunun için mi yaşıyorum diye sorgulayarak ve sürüden ayrılarak yaratıcınızı bulabilirsiniz. Yoksa herkesin yaptığını yapmak inanç değil, tatmindir,,,

Ve de amaçsızdır(!)

Günümüzde yaşamak çok zor herkes için böyle değil gibi görünse de benim gördüğüm kadarıyla yaşamak için çalışmak, çeşitli engelleri aşmak lazım, bir çok faktörle mücadele etmek gerek. Bunca zorluk içerisinde neden yaşıyoruz ve intihar etmiyoruz gibi soruları hiç kendinize sordunuz mu? Ne için bu emek. Benim kendimce cevabım var ama siz ne düşünüyorsunuz?
Hayat denen şey, intihar etmediğimiz günlerin toplamıdır sadece. Bu bir tercih bence. Yaşamayı tercih ediyoruz. Hem zor olan hayat değil, hayatı zorlaştıran sistemlerdir. Bunlara karşı mücadele etmek, güzel şeyleri paylaşmak daha güzel değil mi ölmekten? İnsan bencil bir canlıdır hem. Düşün; bir binanın çatısından düştüğünü ve bir pervaza parmak uçlarınla tutunup kaldığını. O an yaşamayı seçeceğine eminim. Çünkü bu artık bir içgüdüye dönüşmüş. Her canlı böyle. Ölmemek ister her canlı. Yaşamak değil. Biz de ölmemeyi tercih ediyoruz. Ölmektense Charlie Chaplin filmlerini izlemeyi tercih ederim. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı