Okulda zorbalık görüyorum

Diğer insanların dediklerini kafana takma.Ailene durumu anlat inan bana senin kötülüğünü istemeyecekler.13 yaşında bir kardeşin olarak öğüt vermek bana düşmez fakat içine kapanırsan inan bana çok daha fazla acı çekersin.Umarım moralini birazda olsa yerine getirmişimdir.
Yaş önemli değil çoğundan daha iyi dedin. Aileme demememin nedeni var. Nedeni de şu ben müslüman değilim ve ailem bilmiyor onların kulağına gider diye korkuyorum ve beni keserler öğrenirlerse oyüzden. Ama herkese saygım var ön yargılı şeyler demezseniz sevinirim. Kötü şeyler de yapmıyorum. Teşekkür ederim yazman yeter.

Hocam okuyamadım bile paragraf kullansaydınız ya?

Wattpad hikayesi gibi mübarek. Zorbalar varmış ayva falan fırlatmışlar.

Çevrede o kadar kötü huylu 2 yüzlü sürekli insan değiştiren sevgili değiştiren kavga çıkaran kısacası her türlü belası olan insanların çevresi var seviliyorlar, sayılıyorlar zorbalık görmüyorlar.

Daha ilk cümlenden başkalarını eleştirip yargılamışsın. Sevgili değiştiriyor diye başkası benim yerime zorbalık görmeli diye mi düşünüyorsun? Olayların başlangıcı yok sanki gökten inmişler de birden bire "gelin buna bir ömür zorbalık yapalım" demişler gibi. Arkadaşın yok mu, çevrende durun diyecek kimse yok mu? Gördüğüm kadarıyla yaşça da çoğundan büyüksün. İstediğin sosyal medya platformuna, yetkili birime beni taciz ediyorlar diye yazsan hayatlarını kaydırırlar onların. Ailene de söylesen, okuldaki öğretmenlere, müdüre vb. gayet de ilgilenirler ilgilenmezlerse onların da üstleri var. Bolca drama, minimum realite var hikayende.

Sınıfın hepsiyle söylediğin şekilde bir ilişkiye sahip olamazsın. Mutlaka senin hakkında tamamen nötr olanlar da vardır. Onları görmek zor değil; iletişim halinde olmalısın. Bunu yapmıyorsan dediğinin aksine utangaç ya da içine kapanık birisin.

Durum buysa ve değiştiremiyorsan farklı yapman gereken bir şey yok. Ama sözünü ettiğin o kişiler hakkında kesinlikle temkinli davranmalısın. Onlardan olabildiğince uzak dur. Senin yanına geldiklerinde veya tesadüfen karşılaştığında tamamen görmezden gel, tepki dahi vermene gerek yok. Bu durumda dışa vurmasalar dahi, en az oldukları kadar aşağılık hissedeceklerdir.

Sınıfta kafana uyan arkadaşlar bulman yine de önemini kaybetmiyor. Sana göre en içe kapanık kişiyle arkadaşlık kurmayı dene, emin ol en kolay onunla ilişki kurarsın.
Üstteki yazdığım yazıda belirttim. İçime kapanık ve utangaç biri değilim. Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Aksine mutsuz olmama rağmen gülümseyip dururum. Eğlendiririm. Eğlenirim de. Ama bunlar başka bir yaratık işte. Sınıfta 3 5 konuştuğum kızlar var neyseki ama çok da samimi değilim.

Fake ise baştan söyleyim hoş değil.
Reel ise sen onlara bir şey yapmışsın ki onlar da sana sataşmış. Kapanık ve utanık değilsen onların üstüne çıkmasına neden en başta izin verdin? Kusura bakma ama hikaye lozan hocam.

Baban müdür ile konuşup durumu izah etsin sınıfını değiştirirler o insanlar için kendine zarar verme.
Meslek lisesiyim artık bölüm sınıf değişmiyor. Başka değiştirmek isteyenlerde vardı ama değişmiyor. Bölümümü çok seviyorum ama sınıfım iyi değil.Küçük bir yerde yaşıyorum gidebileceğim pek lise yok gideceğim varsa da artık kontenjan boşsa bile gitmem zor.

Öncelik ile hikayende çelişkiler var, okul yönetiminden sınıfının değişmesini isteyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı