Tanrı gerçekten var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Insan hayatının ölçüsüdür. Kendi hayatını kendinin yaşamasını engelliyorsa herhangi bir şey, o zaman var olsa bile yok kabul et. Din benim için sadece bir nesne şu anda. O kadar çok kötülük varken Dünya'da insan hala neden bu gibi basit konulara takılıyor ki?

"Tanrı öldü." ~Nietzsche :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her cemal ve kemal sahibi, kendi cemal ve kemalini görmek ve göstermek ister. Allah bizi ona kulluk edelim diye yarattı. Kainatı okumak gerekir çünkü kainat büyük bir kitap. Her şey onun varlığının delilidir. Dünya aslında sınav yeri. Ebu Cehil'lerle, Ebu Bekir'lerin birbirlerinden ayrılması yani kömürle elmas birbirinden ayrılması için Allah dünyayı yarattı. Allah zaten sonucu ilmi ezelisi ile biliyor. Bizim de görmemiz için imtihanı bizzat yaşıyoruz. Nereden biliyorsun gidipte gelen mi var diyeceksin. Gidip gelen yok, Allah tarafından gönderilen peygamberler var. Hepsinin davası tevhid.
 
Her şeyde bir Allah var ama Dünya'da kötülük bitmiyor. Kendi düşüncelerinizi burada paylaştığınız için teşekkür ediyorum @fivefivesix4com hocam ama kesinlik ifadelerinizden hiç hoşnut kalmadım.
 
Dostum sadece Müslüman ama dininin ne gerektirdiğini bilmeyen tonlarca Müslüman var. Maalesef ki dini Ticaret için kullanan, sahte Müslüman Arap kültürüne uyan tonlarca Müslüman var. Dine zorlanan çocuklar Arap Müslümanlığı yaşayan ailelerde var, doğar doğmaz çocuğunu vaftiz edenlerde. Sadece Müslümanlıkta değil bu olay. Benim durumum ise ailesi din ile alakası olmayıp 5 vakit namaz kılan bir insanım. Bende sorgulayıp bu dine girenlerdenim. Hiç bir dine inanmamak veya inanacak dinleri arayanları çok iyi anlıyorum. Ben nasıl kimsenin inancıma karışmasını istemiyorsam, kimseye karışmaya da hakkım yok. Kuran'ı okumayan ve atıp tutanlar ile muhatap olma. Bu arada zorla yapıyorsan Müslüman sayılmazsın. Tiksindiğim diyorsun ve bu imanın yok demektir. Yani sen Müslüman değilsin, rahat ol.
 
Sevmediğin kısım Müslümanlık mı yoksa Müslümanlar mı? Önce bunu cevaplaman gerek. Sorgulaman güzel bişey bence benimde arada aklıma gelir böyle şeyler ama her sorumada kendi kendime bir yanıt bulurum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı