Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnanc tartisilcak konu degildir. Kim neye inanmak istiyorsa inanmakta ozgurdur. Tanri var mı konusuna gelirsek evet Allah'a inancim olduğu icin vardir..

Asıl ben şunu sormak istiyorum İslam'a göre cennete gittiğimizde ebedi bir hayata başlayacakmışız. Bu gerçekten de ürpertici değil mi? Bana öyle geliyor. Ayrıca her dilediğimiz olacakmış. Çok saçma çelişkiler oluşabiliyor bu göz önünde bulundurulduğunda. Fikirlerinizi alabilir miyim bu konu hakkında da arkadaşlar?

Tanrı'nın varlığını kanıtlarım, veya Tanrı'nın yokluğunu kanıtlarım diyecek var mı?

Asıl ben şunu sormak istiyorum İslam'a göre cennete gittiğimizde ebedi bir hayata başlayacakmışız. Bu gerçekten de ürpertici değil mi? Bana öyle geliyor. Ayrıca her dilediğimiz olacakmış. Çok saçma çelişkiler oluşabiliyor bu göz önünde bulundurulduğunda. Fikirlerinizi alabilir miyim bu konu hakkında da arkadaşlar?
Al sana çelişki, diyelim arkadaşla cennette televizyon izlemek istedik, o farklı kanalın açılmasını istedi ben farklı kanalın hangimizin dediği kanal açılacak? veya, İkimiz yine arkadaşla futbol oynuyoruz diyelim, birimiz gol olsun olmasını diledi, diğerimiz ise inşallah tutarım dedi, peki bu sefer hangimizin dediği olacak?

Kanıtlarım hocam.
Kanıtlayın lütfen.

Tanrının var olup olmadığını bilemem, bana kendisini kanıtlaması lazım.
Fakat böyle bir şey de mümkün değildir. Kendisini kanıtlayan varlık tanrı değil başka bir şey olabilir. Ben tanrıyım dese bile şüphe içinde ve bilinmemezlikle bakarım.

Kanıtlayın lütfen.

Fakat böyle bir şey de mümkün değildir. Kendisini kanıtlayan varlık tanrı değil başka bir şey olabilir. Ben tanrıyım dese bile şüphe içinde ve bilinmemezlik ile bakarım.
Evet belkide, Tip 3 bir uygarlık nereden bileceğiz? Zaten Tip 3 uygarlıklar tüm galaksiyi yönettiği için kanıtlamak için bir gezegeni ortadan ikiye yar dersin mesela, hemencecik yarar ortadan ikiye.

Kanıtlayın lütfen.

Fakat böyle bir şey de mümkün değildir. Kendisini kanıtlayan varlık tanrı değil başka bir şey olabilir. Ben tanrıyım dese bile şüphe içinde ve bilinmemezlikle bakarım.
Kavgasız ve hakaretsiz bir tartışma olursa kendi fikirlerimi söylerim.

Fikirlerinizi merak ediyorum.

Ebabil kuşlarının Kabe'yi tavaf etmesi, Allah'ın isimlerini zikir eden hayvanlar, Allah'ın yüzlerce yıl önce domuz etinin zararlı olduğunu kullarına söylemesi, her Kurban Bayramı'ndan sonra yağmur yağması, Allah'ın hiç kimseyi üstün görmeyip siyah, beyaz, güzel, çirkin, ırk olarak ayırmayıp tüm insanları kabul etmesi, sadaka verilince rızkın artması. Aklıma gelenler bunlar. Ben bir kere cuma günü camii çıkışında kur'an kursu için 10 lira vermiştim, o gün tam 200 liram olmuştu. Yine bir gün anneannem hastalandı, içimden bugün okul olmasın diye Allah'a dua etmiştim. Ve o gün bütün öğretmenler raporluymuş, okulumuz çok erken bitmişti eve gitmiştik. Bir tane duam daha olmuştu ama onu söyleyemem, özel bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı