Tanrının amacı ve sınav çelişkisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@gen2 Tanrı nasıl bir hata yapmış, bana anlatır mısın?
Tanrı dinleri gönderdiyse bir hata yapmış demektir. Tanrı hta yapamayacağına göre dinler uydurmadır kardeşim. Anlattığımdan anlaman gereken o iken bu sonuca nasıl vardın anlayamadım doğrusu.
 
Tanrı dinleri gönderdiyse bir hata yapmış demektir. Tanrı hta yapamayacağına göre dinler uydurmadır kardeşim. Anlattığımdan anlaman gereken o iken bu sonuca nasıl vardın anlayamadım doğrusu.

Dinleri göndererek neden hata yapmıştır?
 
@gen2 Tanrı dinleri göndermezse yaratılışın amacı nasıl belli olacak? Din olmadan yaratılsaydık yaratılma amacımızı nasıl anlayacaktık? "Tanrı keyfi olarak yaratmış, Dünyaya salmış bizi." mi diyecektik?
 
@gen2 Tanrı dinleri göndermezse yaratılışın amacı nasıl belli olacak? Din olmadan yaratılsaydık yaratılma amacımızı nasıl anlayacaktık? "Tanrı keyfi olarak yaratmış, Dünyaya salmış bizi." Mi diyecektik?

Farkında mısın bütün hayvanların değiştiremediği dürtüleri var. Bunu veren tanrının ta kendisi işte. Canlıların kitaplara ihtiyacı yoktur davranışları, yargı sistemi, düşünce yapısı programlanabilir ve Tanrının bu yüzden bir kitap göndermeye ihtiyacı yok. Kitaplar insanlar tarafından insanlar için yazılır. Çünkü insanlar tanrının onlara verdiği donanımları beğenmeyecek bunları değiştirmek isteyecek bir kibire sahiptir. Bu da dinlerin doğmasına sebep olmuştur. Ve tabii ki kötü amaçla kullanılmıştır. Tanrı insanları yanlış yönlendirmez eğer bir insan şeytani ise kesinlikle öyle olması gerektiği içindir. Ve kitaplarla bunu değiştiremezsin. Bu yüzden dünya üzerinde en imanlı insanlar japonlardır. Çünkü tanrının onlara verdiği vicdana inanırlar. Fazla tartışmak istemiyorum. Aynı düzeyde felsefe yetisine sahip olduğumuzu düşünmüyorum. Bakış açılarımız farklı ve senin gibi düşünen insanların kendi ayaklarına nasıl sıktığını ortadoğu bataklığı alenen belli etmektedir. Bu yüzden kendini boşa yorma.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ilk konu başlığım olacak.
Öncelikle ezberden gelen, sorulara cevap vermeyen kalıp cümlelerden uzak duralım. Konunun amacı bilgi ve fikir alışverişi yaparak zihinlerimizi daha ileri bir noktaya taşıyabilmektir. Yararlı olabilmesi ancak açık fikirli ve sağduyulu insanlar için mümkündür. Bu şartı karşılayamıyorsanız burada bulunmanızın anlamı yok.

Başlıkta belirttiğim gibi felsefi boyutta var olmanın ve dini boyutta imtihan dünyası hakkında birkaç soru soruyorum.

Tanrının yarattığı bütün bu kainat neden var?
İnsanın amacı ve tanrının bir şeyler yaratırken amacı ne?
Tanrının her bir atomunu yarattığı insanları sınava sokarken amacı ne?
Sonucunun daha yaşanmadan belli olduğu sınavın amacı ne?
Sınav için yaratıp gönderdiği bazı insanları daha sınav yaşına gelmeden geri almasının amacı ne?
Tanrı her şeyi yarattıysa tanrıyı ne yarattı?
Tanrı kendi kendine var olabiliyorsa yoktan var olmanın mümkün olduğu sonucu çıkmaz mı?

Sorularım şimdilik bu kadar.

Kendi mantığım ile cevap vermek isterim.
Bütün bu kainat insanın sınavı için vardır.
Yaratılan her şey senin sınavın için en küçük atomdan en büyük kayaya kadar.

Öncelikle insanlar tam bir sınavda değildi melek gibi ama iradesi olan ve sadece iman edip namaz kılan kulluk eden canlılardı ama şeytanın göreviyle beraber artık irademizin şaşması oluştu amac olarak şöyle bir benzetme yapayım insan oğlu her dönem bir hayvanı veya atomu incelemiştir işte karıncaların işleyişi vb tanrıda sana bu şekilde bakıyor olamazmı ama her deneyin sonunda o karıncalar ya yiyeceğe varır ya da varamaz.
Allah diyor ki ben sınav zamanı gelmeden aldığım kimseleri direk cennetime sokacağım demiştir ve şunuda demiştir bu sınavda ki her şey başka birinin sınavına etki edecek mesela bir annenin 10 yaşında ölen kızında sonra Allah'a inanmıyorum demesi (haşa) yaşanırsa o olay bu olaya etki etmiş olacak.
Eğer tanrının yaratıcısı olsaydı o tanrı olmazdı.
Son sorunu anlayamadım mantık olarak. (Yanlış anlaşılmasın soruyu anlamadım)
 
Bütün bu kainat insanın sınavı için vardır.
Bu durumda dünya dışında akıllı yaşam olmadığını iddia ediyorsunuz yani. Var olduğunu iddia ediyorsanız da tıpkı hayvanları kendimizden değersiz gördüğümüz gibi onlar da değersiz mi kalıyor?

Bu iki düşünce de biz insanlar adına büyük bir egoistlik değil midir? Evrenin yaşına bakarsak ve kendimizle kıyaslarsak, bir şekilde bizden daha gelişmiş yaşam formları olmalı. Bizden daha gelişmiş olmalarına rağmen, bir nevi yan rol olarak mı bulunuyorlar?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı