The Last of Us Part 1 Steam'de 1282 incelemede %40 olumlu aldı

• Konuyu başlatan 490836
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 203
  • Görüntüleme 15.604
Yükleme ekranları.

Oyunda bazen yüklerken takılıyor, oyunu birkaç defa aç kapa yaparak oyuna anca başlayabiliyorum.

Oyun içi yükleme.

Oyun içinde bir bölgeye geçerken oyun duruyor, yükleme yapıyor. Daha sonra devam ediyorum. Umarım bu sorunu çözerler, en gıcık can alıcı sorunlardan biri de bu sorundur, 2023 yılında boyle bir şey hoş karşılanmaz.

Optimizasyon.

Ryzen 5 5600, 32 GB, RX6700 sistemde ayarları Ultra'da 50-60, yüksek ayarlarda yine aynı FPS. Hadi tamam, FSR açayım diyorum, FPS 60'dan 90 çıkıyor. Birkaç dakika sonra yine eski FPS değerlerine düşüyor. Henüz daha Low, medium denemedim, deneyeceğim.

Oyunda grafiksel olarak da sorunlar var.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 580'den kurtulsan bugünkü ekürisi 6600 XT, 1060'ın da 3060. Sanırsın bu kartlar rahatça akabiliyor altını Ryzen 5700X ve 32 GB RAM ile doldurmadan.

Asıl sorun burada bak VRAM'i at kenara 8 GB yine akar ama 8 çekirdek ve 32 GB RAM altında direkt sorun yaşıyor. 6/12 işlemcinin %100 kullanıldığı nerede görülmüş?
Acaba işin arkaplanı nasıldı? Sony en büyük oyunlarından birini bu halde yayınlamayı nasıl kabul etti, geliştirici ekipte test edenler sadece 4090 ile test edip kafasına göre mi sistem gereksinimi yazdı. En önemlisi ise 1080P'de bu kullanım değerlerine ulaştırmayı nasıl başardılar. Sanki oyun değilde direkt oyunun yapıldığı oyun motorunu açıyoruz. Bir tarafta VRAM sınırını asmama rağmen(1-2 geç yüklenen kaplamayı saymazsak) sıkıntısız 40- 60 FPS oynadığım RE4'e bakıyorum diğer yandan da bu oyuna bakıyorum ve her iki oyunun da kaynak tüketimi fazla olsa bile birini rahatça oynadığım için şükrediyorum.

Eğer optimizasyonu çözdükten sonra kaynak tüketimi azalmaz ise daha da kötü olur. Nvidia'nın cimriligi ve oyunların VRAM tüketimi hiç iyi bir ikili değil.

Ultra ayarlarda 60-70 verip 12 GB olan tek kart RTX 3060 şu anlık.

Teşekkürler. RTX 3060 12 GB var bende. Yapılan yorumları okuyunca oyunu alıp almama konusunda tereddütlerim vardı. Az da olsa gitmiş oldu.

RTX 3060. benchmark videosu çektim fakat paylaşamıyorum şu an. DLSS ile 45-80 arası, DLSS olmadan 35-65 arası oynuyorum Ultra ayarlarda. Çökme vs. bir şey olmadı, tek sıkıntı işlemci sıcaklığıydı o 85 dereceyi gördü.

Teşekkürler. İşlemci sıcaklığı yüksekmiş ama.

Ryzen 5 2600, 16 GB RAM, RTX 2060 6 GB ile yüksek ayarlarda 40-60 FPS, çoğunlukla 45-55 FPS arası oynayabiliyorum. Bu şekilde devam mı etsem yoksa güncelleme mi beklesem bilemedim. Bu şekilde bırakacak değillerdir herhalde, optimizasyonu biraz toparlamaya çalışırlar diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz arkadaşlar, oynayayım mı bekleyeyim mi?

RTX 3060. Benchmark videosu çektim fakat paylaşamıyorum şu an. DLSS ile 45-80 arası, DLSS olmadan 35-65 arası oynuyorum Ultra ayarlarda. Çökme vs. bir şey olmadı, tek sıkıntı işlemci sıcaklığıydı o 85 dereceyi gördü.
Bu oyunu DLSS ile 45 FPS'te oynuyorsanız daha başka ne sıkıntı olabilir ki? 3060 gibi bir kartın 1080p DLSS ile sabit 60 FPS alamadığı oyunun ya oyun motorunda ya da optimizasyonunda problem vardır.

Ee 8gb vram 6 yıllık kartlarda vardı. Konsol 16gb vram alırken yeni nesil oyunlarda grafiklerin uçacağı biliniyordu. Hatta ps4 zamanı witcher 3 çıktığında PC sürümünün bile downgrade olduğunu biliyoruz ps4 de çalışsın diye. Ps4 bilmeyenler için gtx 1050ti gücünde bir alet.
Rx 580 2 katı civarı güçte.
30gps ise diğeri 60+ fps gibi düşünün
Gtx 1080 de rx 580'in 2 katı güçte yani 120 fps gibi

8gb vram koyarak nvidia kendi müşterisini yoldu. 3070 de 8gb vram olur mu almayın patlarsınız dedik. Amd yine kullanıcıyı koruyan bir vram koydu kartlarına

Bende yeni yükledim. 40 dakikada gölgelendirme oluşturma %23 seviyesine geldi. Daha oyunu açmadım ve kullanımlarda bu şekilde. Bu arada oyunu kapatıp açsam gölgelendirme yüzdesi kaldığı yerden devam ediyor mu yoksa sıfırlanıyor mu? Bende sanırım buga girdi başlarda %100 CPU kullanırken yüzde hızlı artıyordu ama şimdi kullanımlar %50 seviyesine geldi ve neredeyse artmıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_3143.jpeg
    IMG_3143.jpeg
    168,1 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Ee 8gb vram 6 yıllık kartlarda vardı. Konsol 16gb vram alırken yeni nesil oyunlarda grafiklerin uçacağı biliniyordu. Hatta ps4 zamanı witcher 3 çıktığında PC sürümünün bile downgrade olduğunu biliyoruz ps4 de çalışsın diye. Ps4 bilmeyenler için gtx 1050ti gücünde bir alet.
Rx 580 2 katı civarı güçte.
30gps ise diğeri 60+ fps gibi düşünün
Gtx 1080 de rx 580'in 2 katı güçte yani 120 fps gibi

8gb vram koyarak nvidia kendi müşterisini yoldu. 3070 de 8gb vram olur mu almayın patlarsınız dedik. Amd yine kullanıcıyı koruyan bir vram koydu kartlarına
16 gb vram değil sadece ramle ortak kullanıyor ps5. Apu sistemler gibi. Ve mantığın çok saçma stabil fps vermiyor yüzde bir ve binde bir fps değerleri düşük.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı