Türkiye neden F-35 kopyalayıp yapmıyor?

  • Konuyu başlatan ByBo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 324

ByBo

Centipat
Katılım
21 Şubat 2023
Mesajlar
91
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3-12100F,Asus Dual Rtx 3060 Ti,Asus Prime H610M-R,XPG Gammix D35 8 GB 2x,
Adata Legend 750 500 Gb M.2 SSD,FSP650-51AAC 650W 80+.
Cinsiyet
Erkek
Türkiye neden F-35 kopyalayıp yapmıyor ya da neden Rusya F-35 kopyalayıp yapmıyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Düşmanına karşı savaş açmak için bir nedenin olur ve kimse de 3. Dünya Savaşı için hazırlıklı değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Patent hakları var. Çalmak olur. Yapamayabiliriz de bazı parçaları/yazılımı. Çalınca da uluslararası mahkemelerden ceza gelir. Bir sonraki aşama ambargo olur. Çin zamanında her şeyi kopyaladı. En büyük ekonomi oldu ama düşman kazanarak. Kuralına göre oynamayınca avantajı da oluyor, dezavantajı da. Hangisi daha ağır gelir iyi hesaplamak lazım.
 
Samsung neden iPhone 14 Pro'yu kopyalayıp yapmıyor kadar mantıksız bir şey. Birçok patent var, bunları çalmanın ciddi yaptırımları olur ki biz sadece 1 rahibi 1 hafta tuttuk diye 2018'den bu yana Türk lirası soluksuz değer kaybediyor böyle bir girişimin yaptırımlarına Türkiye gibi ekonomisi zil çalan bir ülke dayanamaz. Kaldı ki bir ürünü kopyalamak için öncelikle ondan en az 1 tane elde edip incelemen gerekir. Amerika ise F35'i sana halihazırda vermediği için gidip bir tanesini ele geçirmen gerekiyor ki bunu yapacak ve sonuçlarına katlanacak çapın bizde olduğunu düşünmüyorum.
 
Uçak kopyalamayı ne sanıyorsunuz ki cidden siz? Ona bakarsan milyonlarca araç var sokakta, neden Mercedes, Seat gibi bir markamız yok?

Yüksek teknolojili bir seyi kopyalamak için bile yüksek teknolojiye, bilime, mühendislik gücüne ihtiyacın var. Bunu Çin ajanlikla vs. bir şekilde yapabiliyor çünkü saydığım tarafları da güçlü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı