Ümit Özdağ: Mansur Yavaş aday olmazsa kendi adayımızı çıkarırız

Şu anlık en güçlü isim Ekrem İmamoğlu gibi duruyor, aday olursa büyük çoğunluğun oyunu alacaktır.
İstanbul'da yaşayıp Ekram İmamoğlu'nu sevmeyen çok insan var hocam ancak Mansur Yavaş'ı Ankara'da yaşayıp da sevmeyen yok.
 
AKP'li kesimin muhalefetten çıkacak hiçbir adayı beğeneceğini sanmıyorum.
Kötüleşen hayat şartları dolayısıyla AKP'den vazgeçen kesim var hocam ve bu grup azımsanamayacak kadar kalabalık yani seçimi kazandıracak olan o kesim. Sen gider görev yaptığı şehirde bile tartışmalı bir isim olan Ekrem İmamoğlu'nu aday gösterirsen onlar yine seçimde AKP'ye oy atacak ama eğer dürüstlüğüyle, yönetimiyle her kesimin saygısını kazanmış halkın adamı Mansur Yavaş'ı aday gösterirsen o kesimi de kendine çekersin.
 
Mansur beyin aday olma niyeti yok gibi gözüküyor. Gerçi CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu olduğu sürece gene kendisini aday gösterir.
Ankara halkının güvenini kazandı ve bu güvene ihanet etmek istemiyor. Siyaset böyle yapılır. Siyasette güven her şeydir; güven vermezsen daha da yüzüne bakmazlar yani yaptığı şey doğru. Bizden böyle dürüst, aklı başında, gerçekten siyasetten anlayan bir siyasetçi çıktı ya şaşırdım.

Bizim eğitim olsun adalet olsun her konuda halk olarak sahip olduğumuz bozuk, çarpık zihniyet siyasette de var. Ülkede Kemal Kılıçdaroğlu gibi siyaseti bilmeyen para için siyasete atılmış insanımsılar dolu. Mansur Yavaş'ın kıymetini bilmemiz lazım.
 
Seçimin olayı çok basit ilk tur istediğinize 2.tur AKP'li Cumhurbaşkanı karşısında kim varsa kim 2.tura kaldıysa ona.
 
Mansur beyi ben de çok beğeniyorum fakat gene de genç birisi aday olsaydı daha iyi olurdu gibime geliyor.
Zaten bizdeki siyaset anlayışının aksine siyaset genç işidir ama ülke enkaz halinde ve bu enkazı toparlamak için Mansur Yavaş gibi siyaset vizyonu olan birisinden daha uygun aday yok.
Ülkeyi toparlamak öncelik sonra gençlerden aday çıkartırız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı