Reenkarnasyon hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ne kadar bilime aykırı olsa da inanan sayısının azımsanamayacağı bir inanç.
Bu inanç ruhun hem varlığını hem de dünya üzerindeki sürekliliğini ve değişkenliğini ifade eder.yani vücuda tamamen bağlı değildir.
 
Ben ölümden sonrasına inanmıyorum fakat ölüm sonrası görüşler arasında en mantıklısı bence Reenkarnasyon yani "Tek Yumurta Teorisi".
Ahiret inancı daha mitolojik. Reenkarnasyon ise daha akla yatkın geliyor.
 
Insanlarin uydurdugu olumden sonraki hikayelerden biri. Cennet cehennem gibi. Yok olup gidecegini kabullenemeyen insanin totosundan uydurdugu seyler bunlar.
 
Şu ana kadar reenkarnasyon ile geçmişten gelen insan var mı ki buna inanalım? Veya bunu iddia edenlerin doğru söyleyip söylemediğini nereden anlayalım? Ya da sen şu an kaçıncı yaşamındasın? 1, 2, 3.? Ben cevaplıyım 1. sonuç olarak herkesin 1 hayatı vardır. Reenkarnasyon aklen ve mantıken asla gerçek değildir.

Daha reenkarnasyonun ne olduğunu tam bilmeden konuşmak ne kadar akıl karıdır? Konuyla ilgili tam bilgi sahibi olmadığın için açıklayım. Reenkarnasyon öldükten sonra ruhun bedenden çıkıp başka bir bedende kendini bulması. Yani önceki hayatında yaşadığın şeyler önceki hayatında kaldı ve unuttun. Yani eğer reenkarnasyon varsa ve bu senin ilk yaşamın olmasa bile ilk yaşamın gibi gelecek çünkü önceden yaşadığın şeyler önceki yaşamında kaldı. Umarım anlamışsındır.
 
Saçma döngünün bir sonu var lakin sondan sonra bir şey yok.
tempsnip.png


Aynısı senin için geçerli değil sanırım. 🤣 😂 🤣 😂 🤣

Bir de utanmadan saçma demişin. Birisi senin dinine "saçmalık" dese, ne yapardın? Hata bende.. Bir Müslümanda empati aramak, dört yapraklı yonca aramaya benziyor. Kusura bakmayın, benim hatam.

Dur, örneğimi değiştiriyorum. Çölde vaha aramaya benzer. En azından, vahanın değeri vardır. Yoncanın ise yok.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı