AMD'nin ekran kartları neden NVIDIA'dan az tercih ediliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam memnun değil misiniz RX 570 den GTX 1650 almayı düşünüyorum da ya da rx 570 ondan sordum
570 i asla önermem. Aldığım güne lanet ettim, satınca da çok rahatladım. Bu forumda en az 3 konu açtım 2-3 ay içinde, sürekli bir hata ile karşıma çıkıyordu.
 
RDR 2 oyununda suya girildiğinde ekranda kare kare büyük piksel hataları oluşuyordu. AMD kendi sürücü güncellemesi ile bu hataya sebep olduktan sonra yeni güncelleme getirdi. Bu yeni güncellemeyi yükledikten sonra PC komple çöktü:)). Ben de gittim 3 sürüm önceki driverı yükledim. Şimdi elim gitmiyor driver güncellemeye. AMD'ye dava açsam kazanırım o derece yani.

RTX 3060 driverı güncelleyince Forza 4 Max 15 dk oynatıp crash yiyordu bende downgrade yapıp duruyorum her seferinde de lan acaba düzeldi mi umarım düzelmiştir deyip her seferinde hüsrana uğruyorum umarım FH5'te de aynı durum olmaz :D
 
RTX 3060 driverı güncelleyince Forza 4 Max 15 dk oynatıp crash yiyordu bende downgrade yapıp duruyorum her seferinde de lan acaba düzeldi mi umarım düzelmiştir deyip her seferinde hüsrana uğruyorum umarım FH5'te de aynı durum olmaz :D
Olmaz öyle. Hata alamazsın. Nvidia kullanıcısı olarak böyle bir şey demeye hakkın yok!
 
AMD'nin eski ekran kartlarındaki sürücü hatalarından birçok kullanıcı haklı olarak ön yargılı. RX 6000 serisinde çok sorun teşkil edecek hatalar olmadı ama bence Nvidia'dan iyi olduğu konu fiyat politikası.

Önceden AMD işlemcilere tost makinesi denirdi ancak Ryzen işlemcilerle birlikte oldukça sıçrama yaptı ve şu an işlemci tarafında AMD'ye karşı ön yargılar bitti. Hatta çoğu Intel'i gömüyor şimdi.

Ancak ekran kartı tarafında henüz işlemcilerinde olduğu kadar bir atılım gösteremedi. Fakat daha iyiye gittiği çok açık.
 
En basit şekilde tabir edersek: RT, DLSS, Reflex, Brodcast gibi teknolojilere sahip. Aynı zamanda her ne kadar düzeltilmiş olsa da driver sorunları da var. RT ve DLSS'e rakip olarak çıkmış olan FSR teknolojisi, Nvidia'ya göre daha az geliştirildi. Bu sebepten ötürü Nvidia AMD'den daha başarılı bir firima.
 
Eskiden bu forumda rasyonel ve mantıklı insanlar bulunurdu. Şimdi fanboy çöplüğüne dönmüş. 3 sayfa okumaya ancak dayanabildim. İki markanın mühendislerini koysanız daha seviyeli savunurlar çalıştıkları firmaları. Eğitim önemli.
 
Eğer yenilik diye Ray Tracing ve yapay zekadan bahsediyorsan onlar yenilik değil. Ray Tracing dediğin şey ilk defa 16. yüzyılda ortaya atılan bir şey. Yapay zeka zaten yıllardır var. 1971 yapımı Mario'da bile var olan bir şey. Var olan bir şeyi geliştirmek tam anlamıyla yenilik sayılmaz.
Biraz önce biraz googleda arattım RT'nin ne zaman piyasaya sürüldüğünü. Şöyle bir bilgiye denk geldim.

Temelleri 1968 yılında Arthur Appel tarafından atılan ve bir dönem NVIDIA'nın kadrosunda yer alan Turner Whitted tarafından 1979 yılında daha da geliştirilen ışık ışını izleme teknolojisi ray tracing, ışık ışınlarının dijital dünyadaki simülasyonunu temsil ediyor.

Bu bilgide NVİDİA tarafından çıkarılmış bir teknoloji olarak gösteriliyor. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı