AMD'nin ekran kartları neden NVIDIA'dan az tercih ediliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne anlatıyon la 16. Yüzyılda ne ray tracingi bilgisayar mı vardı 16. Yüzyılda. Ayrıyeten yapay zeka oyunlarda vardı tabiki ama ekran kartı teknolojisinde aktif kullanım nvidia ile başladı dlss ile.
Şu yazıyı yazmadan önce teknolojinin tarihine ve kullanım alanlarına baksaydın keşke. 1532 gibi net bir tarih bile var elimizde.
 
Yanlış bilgi
Driver ve uyumluluk sorunu çok yaşanıyor. Bir de AMD ekran kartı ve işlemciler intel ve nvidia'ya göre daha kısa ömürlü oluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce Nvidia'nın Evga kartlarını kullandım Gtx 1080 dahil daha sonra yeni sistemde Asus Rog Strix 1660TI kullandım şuan Bende Msi Gaming Trio Z 6900 XT kullanıyorum her iki markada'da kullanıcı tecrübem oldu. 6900XT aldığım için pişman değilim 2K çözünürlükte kullanıyorum beni hiç pişman etmedi hata falan almadım fakat Nvidia daha stabil çalışıyordu Nvidia Experience arayüzünü daha basit ve kullanışlı sisteme ekstra yük yapmıyor. DLSS 3 çıktığı zaman arada ki makas gittikçe açılacak FSR'ın hala çıkmasını bekliyoruz örneğin yılan hikayesine döndü. Nvidia yayıncılar için getirdikleri yenilikleri anlatmıyorum bile Demem o ki kur düşük olsa tercihim ilk olarak Nvidia olurdu coğrafya:)
 
Vala 3 senedir AMD kart kullanıyorum watman hatasını RX570'te çok yaşadım ve RX6700'e geçtim 4 aydır kullanıyorum 1 kere bile hata almadım çok stabil bir kart yani uzun lafın kısası RTX4090 alamadıktan sonra napayım NVIDIA'yı.

Bir de AMD ekran kartı ve işlemciler Intel ve NVIDIA'ya göre daha kısa ömürlü oluyor.

Klasik mahalle bilgisayarcısı sözü. NVIDIA olmayan VRAM'i ile ne kadar uzun ömürlü olabilir? Intel peki az çekirdek ile ne kadar uzun olabilir azıcık kafayı çalıştır.
 
Driver ve uyumluluk sorunu çok yaşanıyor. Bir de AMD ekran kartı ve işlemciler intel ve nvidia'ya göre daha kısa ömürlü oluyor.

2 senede 1 soket değiştiren Intel daha mı uzun ömürlü? Güldürmeyin beni, Radeon 6000 serisi de kolay kolay eskiyecek bir seri değil.
 
AMD kullanıyorum. Bilgisayarlarımın hepsinde de AMD kullandım. İşlemcim de AMD şu an ve param olsa AMD değil Nvidia tercih ederim. Ne fanboyum ne nefret eden biri, verdiğim para karşılığı en iyi performansı almaya çalışıyorum ancak ben sürücü problemi yaşıyorum. Şu an 6600 kullanıyorum, eskiden 570 kullanırken açıkçası hiç problem yaşamamıştım keza 6500XT için de aynısını söyleyebilirim. 6600 de ise bir sürücüde sadece dizi/film izlerken bir anda görüntünün gittiği ve 1 saniye sonra hata bildirimiyle geri geldiği bir sorun yaşıyordum, çokta sık yaşanıyordu. Güncelleme ile çözüldü 22.11.2 sürümü sorunsuz oldu, 23.4.1 sürümü gelince sorunsuzluğu bırakmak ürküttü ama denemek istedim ve ne göreyim Valorant da FPS'im düşmese de oyun kasıyor gibi hissettirmeye başlamıştı. Arkadaşım 6700XT kullanıyor ve onda da aynı problem yaşanıyordu. İkimiz de temiz kurulumla 22.11.2 sürümüne döndük. İlginç olan bu tamamen şans, başkasına bu sürüm sorun yaratır güncel sürüm yaratmaz. AMD kullanıyorsanız, sorunsuz sürüm bulduğunuz zaman güncellemeye çekiniyorsunuz. İşte bu ve reklam gibi pek çok sebep yüzünden Nvidia daha önde ve yerini kaybetmesi de zor gözüküyor. Steam de son 1 ayda ki donanım istatistiklerine bakın. Nvidia ve AMD kartları ne kadar artmış görün ne dediğimi anlayacaksınız. Param olursa Nvidia geçmek istiyorum 5000 serisi ile, bir yandan da AMD'nin sorunlarının bitmesini umuyorum.
 
Wattman yaşayan insanların amd'ye her gün küfür etmesi. Nvidia ekran kartlarının özel hissettirmesi. AMD ekran kartlarında şanslıysan hiç sıkıntı yaşamazsın ve azınlıktır. Nvidia ekran kartlarında şansızsan sıkıntı yaşarsın ve azınlıktır.
 
İkisinde iyi bence. AMD bütçe dostu biraz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boş verin hocam. Hayatında AMD'nin A'sını görmemiş, fanboyluk yapıyor.

Vala ben RX570 de çok watman hatası aldım ama AMD sövmeme rağmen yine gittim AMD aldım çünkü hata yaşamayacağıma emindim ve NVIDIA'ya uzun ömür konusunda güvenmiyorum ileride sistem toplarsam yine AMD alırım büyük ihtimal.
 
Vala ben RX570 de çok watman hatası aldım ama AMD sövmeme rağmen yine gittim AMD aldım çünkü hata yaşamayacağıma emindim ve NVIDIA'ya uzun ömür konusunda güvenmiyorum ileride sistem toplarsam yine AMD alırım büyük ihtimal.
AMD bazen sövdürüyor. Ama iyi ki almışım. AMD bana teknik sorunlar ile uğraşmayı öğretti.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı