Antinatalizm hakkında ne düşünüyorsunuz?

Önemsiz Cioran

Hectopat
Katılım
15 Eylül 2020
Mesajlar
99
Antinatalizm (Doğum karşıtlığı) size göre mantıklı bir felsefi görüş mü?
Ben bir antinatalist olarak çevremde kimle konuşsam sürekli ilerde çocuk yapmayı planlıyor, aranızda antinatalist var mı?
 
Antinatalizm (Doğum karşıtlığı) size göre mantıklı bir felsefi görüş mü?
Ben bir antinatalist olarak çevremde kimle konuşsam sürekli ilerde çocuk yapmayı planlıyor, aranızda antinatalist var mı?
Bence BİRAZ da olsa doğruluk payı olan bir felsefi görüş.
 
Antinatalizm hakkında insan olmanın getirdiği garipliklerden biri olduğunu düşünüyorum. Çünkü başka hiçbir canlı ürememeyi düşünmez, düşünemez.
 
Antinatalizm kendi içinde farklı yaklaşımlar barındırsa da kabaca olarak zayıf ve güçlü olarak 2'ye ayrılır, aynı pozitif ateizm yada negatif ateizm gibi.
Güçlü Antinatalizm, tüm insanlığın doğurmaması gerektiğini savunurken; zayıf Antinatalizm ise insanlığın sadece belli şartları(ekonomik, psikolojik, eğitim vs,) karşılayan insanların belli denetim ve metotlarla çocuk yapılması gerektiğini savunur.
Ben şahsen güçlü bir Antinatalistliği doğru bulmuyorum ve savunulan argümanların daha çok duygusal yetersizliklerden ve temeli sağlam olmayan düşüncelerden türediğini düşünüyorum.
Ben Antinatalizm'in zayıf kolu olan, ancak belli koşulları sağlayan insanların denetimli olarak çocuk yapması görüşünü destekliyorum. Çünkü bu görüşüm insanın hem biyolojik hem de psikolojik ihtiyaçlarını yadsımadığı gibi, olaya çözümler getiriyor.
 
Hocam her ne olursa olsun insanlık soyunu devam ettirme isteğini içerisinde bulundurmalıdır her zaman. Doğacak kişi ister kötü olsun, ister iyi olsun sımsıkı sarılmalıdır ona. Siz merak etmeyin insanoğlu sınırını aştığı sürece doğa ona cezasını toplu yok oluşlarla verecektir.
 
Ateizm, Nihilizm, Antinatalizm.. Hayattaki en doğru 3 ideoloji. Bu iğrenç insanların ve acı çekilen buruk Dünya'ya çocuk getirmek doğan çocuğa saygısızlıktır. Benimde çevremde herkes çocuk yapma planları yapıyor. Sanırım Dünya dediğimiz yer bu yüzden kötü ve kötülerin çok olduğu bir yer. Fakirler, cahiller, kötüler, alt sınıf çok fazla ürerken zekiler genelde az çocuk veya ürememeyi tercih eder. Bu yüzden zekiler azınlık durumdadırlar.
Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras hiç var olmayacak olmalarıdır. Arthur Schopenhauer
 

Yeni konular

Geri
Yukarı