Dersten atılmak

İndirip okuyabilirsin.

Sınıfta istenmeyen davranışlardan biri öğrencinin kendisinin ya da sınıfın öğrenmesini engellemektir.

Doğal olarak öğretmen ceza olarak dışarı çıkarmış ki bir daha yapmasın. Bu arada arkadaş rezil etti demiş. Ne dedi, nasıl dedi önemli. Birinin dediği bir cümleden ana bacı sövdü gibi davranamazsın. Tabii ki de sinirlenip bağırmıştır ama hakaret vs. olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa konu farklı içerikle açılırdı.

Dersi dinleme zorunluluğu var.
Sınıfın öğrenmesini etkilememiş. Tahtaya çıkıp dans etmemiş, arka sıradakilerle konuşmamış. Ancak siz gidip bana kocaman tek tek disiplinin açıklaması ve verilmesi gereken tepkiler hakkında bir PDF atıyorsunuz. Madem ders dinleme zorunluluğu var bu insanlar neden sınavda başarılı olamıyor. Demek ki uyanık olanların çoğu zihinen uyuyor. Konumuz bu değil. Konu sahibi, arkadaşın rezil edildiğini söylüyor. Nasıl olduğu önemli mi hocam? Şimdi ben buradan birisinin açığını bulsam ve o açığıyla rezil etsem. Üzüldüğü kısım o açığı nasıl bulduğum mu olur? O halde siz de bunu okumak isteyebilirsiniz:

Bugün arkadaşım derste uyuyordu hoca bir şeye sinirlenmiş olmalıdır ki uyuyan arkadaşımı uyandırıp herkesin içinde rezil edip dersten attı. Bu öğretmene ne yapılmalı?
Derste uyuyan kişi suçlu. Hocaya hiçbir şekilde saygısızlık yapamazsınız. Oraya uyumaya gitmiyorsunuz, ders dinlemeye gidiyorsunuz.

Suçu hocada aramak bile başlı başına bir ayıp. Hiç mi edep, terbiye görmediniz ya siz?

ders dinleme zorunluluğu var bu insanlar neden sınavda başarılı olamıyor. Demek ki uyanık olanların çoğu zihinen uyuyor.
Zihnen uyuması kimseyi bağlamaz. Fiziken uyumaması gerekiyor.

Herkes +60 yaş dedeler gibi o niye uyuyor demiş yazık halinize. Çocuk derste uyuyordur yanına gidersin kulağından çekersin sırtına hafiften vurursun şakayla karışık kalk oğlum filan dersin dingonun ahrı gibi çocuğu tutup sınıftan atması öğrenciye yapılacak büyük bir travma sebebidir. Merak etmeyin zaten öyle kişiler kendi isteğiyle gitmiyor mecburen gitmek zorunda olduklarından gidiyorlar.

At gözlüğü takıp gelişi güzel yorum yapamazsınız kimin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Çocuk hakli demiyorum zaten diye klişe savunma filan da yapmayacağım anlayan anlar anlamayan umurumda değil.

Boş mevzular. Adam dinlemek istemiyor ve kimseye zarar vermiyorsa kime ne ? Hocalar işi düşünce ben maaşımı alır keyfime bakarım gerisi beni alâkadar etmez diyebiliyor ise öğrencilerde aynı şekilde rahatsız etmeden devam eder. 12 yıl bir insanı zorla saçma sapan bir sistemin içinde mahkum ederseniz uyuyup kimseye birşey yapmaması bile iyi. Hocaları da çok takmayın. Yıllardır bize de öylelerdi. Baktılar ben umursamayıp yatıyorum, onlar da saldı. Yastık getirip uyuduğum bile vardır. Pişman değilim. İstediğim üniversite ve istediğim bölümde eğitim görüyorum.

Derste uyuyan kişi suçlu. Hocaya hiçbir şekilde saygısızlık yapamazsınız. Oraya uyumaya gitmiyorsunuz, ders dinlemeye gidiyorsunuz.

Suçu hocada aramak bile başlı başına bir ayıp. Hiç mi edep, terbiye görmediniz ya siz?

Zihnen uyuması kimseyi bağlamaz. Fiziken uyumaması gerekiyor.
Hoca ondan yaşça büyük ve daha olgun davranması gerekir. Direkt azarlayıp sınıftan atması onu küçük düşürmüş. Burada terbiye almamakla ilgili bir durum yok. Bizden yaşça büyük olan birini sorgulayabiliriz. Boş boşuna aileyi katmanıza gerek yok. Olayı edebe getirmek istemezsiniz.

Sınıfın öğrenmesini etkilememiş. Tahtaya çıkıp dans etmemiş, arka sıradakilerle konuşmamış. Ancak siz gidip bana kocaman tek tek disiplinin açıklaması ve verilmesi gereken tepkiler hakkında bir PDF atıyorsunuz. Madem ders dinleme zorunluluğu var bu insanlar neden sınavda başarılı olamıyor. Demek ki uyanık olanların çoğu zihinen uyuyor. Konumuz bu değil. Konu sahibi, arkadaşın rezil edildiğini söylüyor. Nasıl olduğu önemli mi hocam? Şimdi ben buradan birisinin açığını bulsam ve o açığıyla rezil etsem. Üzüldüğü kısım o açığı nasıl bulduğum mu olur? O halde siz de bunu okumak isteyebilirsiniz:

Dostum denemesi bedava buyursun şikayet etsin. Öğrencinin mi canı yanar hocanın mı görelim. Derste uyumak öğrencinin kendi öğrenimini engellemesidir. Bu da açıkça yasaktır. Özetle öğrenci dersi dinlemek zorundadır ve dinlemediği durum disiplin suçudur. Rezil etme konusu ise şu anda senin içinde benim içinde varsayım. Varsayımla kanun yürütülmez.

Hoca ondan yaşça büyük ve daha olgun davranması gerekir. Direkt azarlayıp sınıftan atması onu küçük düşürmüş. Burada terbiye almamakla ilgili bir durum yok. Bizden yaşça büyük olan birini sorgulayabiliriz. Boş boşuna aileyi katmanıza gerek yok. Olayı edebe getirmek istemezsiniz.
Gayet iyi tepki vermiş. Hoca orada ders anlatıyor. Siz hocaları sadece "salla başı al maaşı" tipinde görürseniz bu düşünceler gayet normal.

Okumak istemiyorsa Açık liseye gidebilir. Okul uyuma yeri değildir. Her öğrencinin MEB'e bir yükü, maliyeti vardır. Devlet bu maliyeti sen uyu diye yapmaz.

Öğretmene de saygısızlıktır ayrıca. Adam konuşuyor, ders anlatıyor ama arkada biri fosur fosur uyuyor. Gerekeni yapmakla kalmamış, gerekli göz dağını da vermiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı