Evrim teorisi gerçek mi?

canlıların genetik benzerliğine baktığımızda, hepsi ortak bir atayı işaret ediyor. kaldı ki insan ve muz ağacının genetik benzerliği yaklaşık %40 ila %60 arasındadır.

Benim anlamadığım bir şey var, evrimleşme gerçek diyenler maymunlardan insana evrimleşme oldu diyor, benim anlamadığım günümüzde hala maymunlar var, yani maymunlar neden insana benziyor diye evrim gerçek olsun?

Çünkü evrim tek bir dal üzerinden gitmiyor. Başka dallara ayrılarak ve çeşitlenerek ilerliyor. Dediğinize bakacak olursak şu an ağaçların, balıkların ve birçok türün de olmaması gerekir. Sorunuza gelecek olursak maymunlar (günümüz maymunları) insanların kuzenidir. Yaklaşık 300000 yıl önce maymun kuzenlerimizin ve bizim de atalarımız olan primatlardan ayrılmaya başladık (bunu çevresel faktörler tetiklendiği düşünülüyor). Yani o zamandan beri maymunlar başka bir tür, insanlar başka bir tür olarak evrimleşiyor. Aşağıya koyduğum görsel bunu çok güzel özetliyor.
Kaynak: The Tree of Life: We are related to every living thing!

1758218336998.png

Evrim inkar edilemez bir gerçektir, evrim bir doğa yasasıdır! Evrim teorisi ise bu yasayı açıklamaya çalışır. Kimse kütle çekim yasasını inkar edemeyeceği gibi evrimi de inkar edemez. Ediyorsa da bunu temellendiremez sadece atıp tutar.

Yer çekimi teorisi de var.
G = 10 (9..) Ama bu da yasa değil.

Teoriler kanıtlanınca yasa olmaz.
Teoriler evrendeki anomalileri açıklayan matematiksel ve fiziksel modellemelerdir. Yasalar ise evrenin neresine gidersen git değişmeyen olgulardır.
Sonuç olarak kütle çekin yasası bir anomalidir, newton mekaniği veya genel görelilik teorisi ise bunu açıklayan teorilerdir. Her ikisi de kendince kütke çekim yasasını açıklamaya çalışır.

Hocam evrime inanmak diye bir şey yok ki evrim doğa yasasıdır yani siz sabah kalkınca ben yer çekimine inanmıyorum diyor musunuz bu da aynı şey.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı