İmam hatip liselerine gidilir mi?

Herkes inansın diyen yok zaten. Zorlama olmaz. Zorlama olursa münafıklık yaygınlaşır. Sebep olan yapan gibidir.

Öyle bir iddiada bulunan yok.
Eğitim yetersiz diyorsun. Bu ülkenin genel sorunu zaten.

Sayfalarca konudur çamur atan sizsiniz.
Reis, sal, boş ver. Biz üstümüze düşeni yaptık, onlar anlamak istemiyolar.

Son düzenleyen: Moderatör:
@yunus1616 demek ki eğitim kalitesi yetersizmiş. İyi günler, iyi akşamlar. Tercihinde de memnunsan bana bir şey demek düşmez zaten. Yakın zamanda da uzaya da çıkarsınız.

Onlar anlamak istemiyorlar.
Biz bilimi ön planda tutarak doğru olanını yapıyoruz, merak etme sen :)

@yunus1616 demek ki eğitim kalitesi yetersizmiş. İyi günler, iyi akşamlar. Tercihinde de memnunsan bana bir şey demek düşmez zaten. Yakın zamanda da uzaya da çıkarsınız.

Reis ben İmam Hatip yazmadım çünkü İmam Hatibe puanım yetmiyordu?
Sana da iyi geceler siz de yakında heykellerle beraber çıkarsınız zaten.

Konunun hepsini okumadım fakat bende imam hatip lisesinde okuyorum, iş daha çok hangi okula gittiğine bağlı desem yanlış olmaz. Eğer konu mahalledeki puansız imam hatip lisesine gidip gidilmemesiyse bende gönderilmesine karşıyım fakat kaliteli bir imam hatip lisesi çoğu fen lisesinden bile daha iyi oluyor.

Konunun hepsini okumadım fakat bende imam hatip lisesinde okuyorum, iş daha çok hangi okula gittiğine bağlı desem yanlış olmaz. Eğer konu mahalledeki puansız imam hatip lisesine gidip gidilmemesiyse bende gönderilmesine karşıyım fakat kaliteli bir imam hatip lisesi çoğu fen lisesinden bile daha iyi oluyor.
İşte bunu anlamıyorlar.

Biz bilimi geri plana atmakla ilgili bir şey mi dedik? İşinize gelmeyince çarpıtıyorsunuz.

@yunus1616 madem yeterli, sana da soru sormuş olayım: Akıcı bir şekilde Arapça konuşabiliyor musun ya da dini kitabını okuyabiliyor musun? Bir de dinin hangi şartlarını yerine getiriyorsun? En önemlisi de dini kitabının içinde yazanı anlayarak okuyor musun? Anlayarak okuduğunu sanmıyorum.
Arapça konuşma örneği kötü bir örnek olmuş. 2. dili fransızca veya almanca olan herhangi başka bir okulun öğrencisi de bu dilleri akıcı konuşamıyor. Meslek derslerinde bazı hocalar sadece not girmek için derse giriyor. Bu seneki Kuran hocam yoklamayı alıp çıkıyordu dersten. Ama bir şeyler anlatmaya çalışan hocalarda oluyor. Ama neredeyse hiç biri sınıfa hitap etme konusunda çok etkili değiller. Yani çoğu öğrenci okulda kuran bile okumuyor. Çoğu imamhatipte böyle olduğunu düşünüyorum.

İmamhatip Proje de okuyan biri olarak söylüyorum.
- Bel altı şakalar ve küfürler havada uçuşuyor.
- Sınıflar sadece erkek olması sebebiyle ne zaman bir bayan(öğrenci, hoca veya seminer veren sunucu) sınıfa girse sınıfta dönen muhabbetten dolayı hocanın yüzüne dahi bakmaya utanıyorum.
- Meslek dersleri özellikle sınav zamanında sorun çıkarıyor. Hocaların anlattığı tek "İslam iyiliği emreder" vb. başlıklar fakat sınavda sordukları ise sınava son gün gün kala verdikleri ünite soruları oluyor.
- Çok gereksiz cezalar veriyorlar örneğin: Arkadaşımın eski sevgilisi okula gelmişti. arkadaşımın haberi olmamasına rağmen okuldan atılıyordu.
- Ayrıca bu her imamhatipte varmı bilmiyorum ama benim okulumda hocalar derste sürekli siyaset konusu açıyorlar. Ciddiyim. Hoca resmen derste "Erdoğana sahip çıkın çocuklar. Onu bırakmayın" dedi. Hala aklım almıyor.
Aklıma gelen kötü yönler bunlar. Okulda kalmamın tek nedeni: Sayısal öğrencisi olmam ve sayısal hocalarının kaliteli hocalar olması.
Şimdilik aklıma gelen bunlar benim tavsiyem nitelikli olduğunu düşündüğün bir anadolu lisesine git zaten hepsi ortalama aynı. Boştan yere kendine zorluk çıkarma.

@FistikliKatmer çoğu imam hatipte eğer malum partiyi tutmuyorsan dışlanma oranın da yüksek. Onu unutmuşum bak. Ben senin yerinde olsam o hocayı şikayet ederdim, hocanın okul sınırları içerisinde siyaset konuşması yasak. Aynı şey öğrenci için de geçerli, okullar siyaset yuvası değildir. Yanına da bir iki tane şahit bulursan o hocan hakkında soruşturma başlatılır.

@FistikliKatmer çoğu imam hatipte eğer malum partiyi tutmuyorsan dışlanma oranın da yüksek. Onu unutmuşum bak.
Araya giriyorum fakat alakası yok, okulda gayet popüler birisi olarak söylüyorum malum partiyi destekleyen sadece 1 kişiyi tanıyorum. Gerçi onun destekleme sebepleri farklıydı ama yine de dediğiniz çok yanlış bir argüman olmuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı