iPhone neden alınır?

Samsung'un batarya deformasyonu çok hızlı gelişiyor. Android'in doğasında olan bir güvenlik problemi var. Güvenlik yamalarıyla giderilmeye çalışılıyor. Malzeme kalitesi iPhone ile kıyaslanamaz. iPhone'da (12) her eleman sadece spesifik anakarta ait. Başka 12'de çalışan kamerayı başka kamerayla değiştiremezsiniz. Bu bir açıdan avantaj diğer açıdan dezavantaj. iOS bambaşka dünya. Kapalı kutu sistem. Açık olsa bile çok zor tespit ediliyor. Anca zeroday exploit sitelerinde parayla satın alırsın. Android'te surface Web'te dahi her gün zeroday'ler çıkmakta.

S20 kullanıyorum.
 
iPhone kapalı bir kutu gibidir Jailbreak yapmadığın sürece virus girmez ve kullanım kolaylığı çok kolay en öne çıkan nedenlerden biri bu.

Jailbreak yaptıktan sonra da virüs girmiyor hocam. O da ortaya atılmış bir hurafe. iOS 8’den beri telefonu jailbreakli kullanıyorum. Hiç bir sorun yaşamadım.
 
Android'i ne kadar sevsem de iPhone al. Çünkü yılda 100'e yakın cihaz çıkıyor bunun yüzünden ömürleri kısa oluyor.
Markadan markaya değişir. İyi bir markanın amiral gemisin alırsanız hiçbir yavaşlama olmaz. Ama gidip j7 bıraym ile iPhone'u karşılaştırırsanız bu sadece saçmalık olur.
 
Ben yılların İPhone kullanıcısı olarak İOS için alıyorum. Android bana hitap etmiyor. Ben cihazlarımı ölene kadar kullanan birisiyim. Android telefon alsam maksimum 3 sene sonra yazılım desteği gelmeyecek, uygulamalar yanıt vermeyecek, pil ölecek daha bir sürü sorun.

İPhone 5S aldım 2013 yılında. Ekim 2020'ye kadar kullandım. Kendisi ile birlikte gelen ilk işletim sistemi İOS 7 dahil tam 6 majör İOS sürümü çalıştırdı bu cihaz hayatı boyunca. İOS 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 sürümleri bunlar.

Üstelik Apple tarafından düzenli olarak kendisine çıkan en son sürüm İOS 12'ye güvenlik güncellemeleri çıkartıyorlar. İOS 12'nin üzerine 2 büyük sürüm çıktı hala güvenlik güncellemesi alıyor. İOS 12.5.1 geldi en son olarak. Hiçbir firma cihazının arkasında durmaz böyle. İşte benim İPhone tercih etme sebebim tam olarak budur.

Şu an İPhone XS kullanıyorum süper bir cihaz. Yine İPhone 5S gibi yıllarca kullanabileceğim bir cihaz. Android alsam 3 sene sonra gümleyecek. Bana göre değil bu işler. İPhone'lar kolay kolay eskiyen cihazlar da değil. Android tarafında her yıl yeni bir donanım çıkıyor zırt pırt bu yüzden mevcut donanımlar çok çabuk eskiyor. Dediğim gibi Android bana hitap etmiyor ve asla Android bir cihaz kullanmam.
 
Elimden kac tane üst segment Samsung telefonlari gecti. Bunlardan hicbiri de 2-3 sene sonra bahsedildigi gibi bitmis duruma gelmedi. Su an elimdeki S10+ neredeyse 2 senelik. Ben bu telefonu istesem abartisiz 3-4 sene daha kullanirim. Samsung güncelleme vermeyi mi kesti? Internette mis gibi ROM'lar var. Yükle, keyfine bak.

Ha giris modelleri kullaniyorsaniz 2 senede tökezlemesi gayet normal. Sonucta ne kadar ekmek o kadar köfte.

Telefonu ileride satmaya niyetiniz varsa iPhone daha mantikli, cünkü ikinci el piyasasi cok iyi. Telefonlari Android telefonlar gibi cok cabuk deger kaybetmiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı