iPhone telefon neden alınır, neden alınmaz?

İphone tercih edilmesinin sebebi zaten donanım özellikler değil. Günümüzde hala İphone 6S veya 5S kullananlar var. Uzun ömürlülük olarak tercih edilen cihazlar oluyor. İkinci olarak S20 Ultra daha düne kadar 12 bin TL'lik telefondu şu an maksimum 8000 TL'ye ulaşılabiliyor. S21 Ultra ile aralarında sadece 1 sene var ve sıfır alan biri için 1 senede kaybettiği değer çok fazla.

Her şeyi donanımsal özellik olarak düşünmeyin. Kalkıp 100X Zoom yapmak istesem zaten gider 200 Liraya Teleskop alırım. Batarya konusuna gelecek olursak bugün İphone 11 ile 7 saat 22 dk açık ekran süresi almışım. Hala sarja takmadım ve geceye yetecek kadar da sarjı var telefonun. Şehir efsanelerini bir kenara bırakmak lazım.

İphone tercih edilmesinin sebebi zaten donanım özellikler değil. Günümüzde hala İphone 6S veya 5S kullananlar var. Uzun ömürlülük olarak tercih edilen cihazlar oluyor. İkinci olarak S20 Ultra daha düne kadar 12 bin TL'lik telefondu şu an maksimum 8000 TL'ye ulaşılabiliyor. S21 Ultra ile aralarında sadece 1 sene var ve sıfır alan biri için 1 senede kaybettiği değer çok fazla.

Her şeyi donanımsal özellik olarak düşünmeyin. Kalkıp 100X Zoom yapmak istesem zaten gider 200 Liraya Teleskop alırım. Batarya konusuna gelecek olursak bugün İphone 11 ile 7 saat 22 dk açık ekran süresi almışım. Hala sarja takmadım ve geceye yetecek kadar da sarjı var telefonun. Şehir efsanelerini bir kenara bırakmak lazım.
Aynı batarya kapasitesi ve daha küçük bir ekranla daha az ekran süreleri alıyorum. Tabiki exynos faciasının bunda payı yüksek ama belirtmek istedim ssdece. Samsung Galaxy S10e kullanıyorum.

Aynı batarya kapasitesi ve daha küçük bir ekranla daha az ekran süreleri alıyorum. Tabii ki Exynos faciasının bunda payı yüksek ama belirtmek istedim ssdece. Samsung Galaxy S10e kullanıyorum.

Exynos işlemcileri bende sevmiyorum. Samsung cihazlarda Snapdragon işlemcili versiyonu almak daha faydalı oluyor. Snapdragon'un farkı her yerde belli ediyor kendini.

iPhone alınır.

Sebep: Yazılım, güvenlik, hız, uzun kullanım.

9 yıllık iPhone telefonum var hala tüm özellikleri çalışıyor.

Hocam Allah aşkına abartırken de tutarlı olun. 9 yıllık cihaz iPhone 4, 4S veya iPhone 5'tir. En son iOS 10 güncellemesi aldı iPhone 5. Çoğu uygulamanın iOS 10 desteği kalktı. Cihazın pili yok satılmıyor, satılsa bile cihazdan daha pahalı. Günlük kullanımda sadece alo dedirtecek bir cihaz. Tüm özellikleri çalışıyor ama nasıl çalışıyor? Hadron fare de çalışıyor Corsair fare de çalışıyor! Elinizdeki 9 yıllık telefon marka fark etmeksizin çöpten hallicedir. Amacım sizin maddi durumunuzu küçümsemek değil. 9 yıllık cep telefonunu da övmezsin be…

Hocam Allah aşkına abartırken de tutarlı olun. 9 yıllık cihaz iPhone 4, 4S veya iPhone 5'tir. En son iOS 10 güncellemesi aldı iPhone 5. Çoğu uygulamanın iOS 10 desteği kalktı. Cihazın pili yok satılmıyor, satılsa bile cihazdan daha pahalı. Günlük kullanımda sadece alo dedirtecek bir cihaz. Tüm özellikleri çalışıyor ama nasıl çalışıyor? Hadron fare de çalışıyor Corsair fare de çalışıyor! Elinizdeki 9 yıllık telefon marka fark etmeksizin çöpten hallicedir. Amacım sizin maddi durumunuzu küçümsemek değil. 9 yıllık cep telefonunu da övmezsin be…
Satılmıyor derken? Google'da arama yapmak bu kadar zor olmamalı.
Screenshot_20210528-204033_Chrome.jpg

Yani bir çok desteği kalktı. Kullanılmaz bu devirde.

Telefonumu övmüyorum Apple değil de başka marka olsaydı şimdi kullanamazdım diyorum. Hala çalışıyor çünkü kaliteli. Ve Wp, Yt gibi uygulamalar yükleniyor. Zaten amacım övmek değil nasıl memnun olabilirim iPhone 5 ten. Ama başka marka olsaydı şuan çöpten başka bir yerde değildi.
Telefonumu övmüyorum Apple değil de başka marka olsaydı şimdi kullanamazdım diyorum. Hala çalışıyor çünkü kaliteli. Ve Wp, Yt gibi uygulamalar yükleniyor. Zaten amacım övmek değil nasıl memnun olabilirim iPhone 5 ten. Ama başka marka olsaydı şuan çöpten başka bir yerde değildi.
@NooName

Son düzenleme:
Hiçbir telefon kusursuz değildir. Alacağınız telefonu paranız, beklentileriniz ve gereksimlerinize göre değişir. Türkiye'de daha çok iPhone'num varsa zengindir bu algısıyla herkes iPhone almak istiyor ama çoğusu ya eski model ya da ihtiyaçlarını karşılamaycak modeller alıyorlar. Yinede iPhone kötü bir telefon diyemem. Kamera ile fotoğraf çekerken ki doğallığına, arayüzde ki akıcılık ile kendini aldırmayı sağlıyor. Yine de Android telefonların orta ve üst segmentlerde 2 veya 3 Android sürümü , 4 arayüz güncellemesi alması (çok satan modeller içinde geçerli), özelleştirme, pil performansı, ekosistem içinde kalmak zorunda olmaması gibi avantajları var. Kısaca en baştan dediğim gibi kişiye kalmış bir şey 100 tane konu açılsada, Steve Jobs dirilip Android daha iyi dese bile bu tartışma sürer.
Not: Telefona port yapılmış Android sürümlerini saymadım yoksa Samsung Tab 4 Andorid 4.4.4 KitKat ile çıktıgi halde Andorid 10 güncellemesi yapıldı.

Satılmıyor derken? Google'da arama yapmak bu kadar zor olmamalı. Eki Görüntüle 1045667
Satılmıyor derken lafın gelişi. Yoksa Nokia 6500’ın bile bataryası bulunur. Kullanılan cihazın övülmesinin de bir mantığı olmalı. iPhone 7 ve 8’in stabilliği ve performansından bile memnun olmayan çok kullanıcı var.
Bende de Samsung S3 Neo var. Çalışmayan kullanıma engel hiçbir durumu yok. Çalışıyor işlevlerinin hepsini görüyor. Marka farketmeksizin 2016-2017 yıllarından önceki cihazları övmenin kullanmanın bir mantığı yok bana göre. Whatsapp’tan gelen bildirimle 1 dk savaşmanın mantığı yok yani…

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı