Irkçılığın söylem ve şiddet ile ilişkisi

Bir kişinin, karşısındakinin cinsel eğilimini öğrendiği anda iyi niyetle bile olsa vereceği tepkiden bahsettim. Yani bu durumda iyi niyetlilik hali bile ötekileştirmeyi beraberinde getiriyor. İyi niyetli olmayı gerektirecek ne vardır ki bu durumda diye sorulabilir.
Zaten sorun burada başlıyor. Bir insanın eşcinsel olduğunu duyunca aman alınmasın diyerek daha da temkinli konuşmaya çalışınca sanki senin benim gibi bir insan değilmiş izlenimi veriyor istemeden. Bu da yanlış kaş yapayım derken göz çıkarmak deyimi buraya geliyor diyebiliriz.
 
Zaten sorun burada başlıyor. Bir insanın eş cinsel olduğunu duyunca aman alınmasın diyerek daha da temkinli konuşmaya çalışınca sanki senin benim gibi bir insan değilmiş izlenimi veriyor istemeden. Bu da yanlış kaş yapayım derken göz çıkarmak deyimi buraya geliyor diyebiliriz.

Ben de bundan bahsediyorum işte, tam olarak yukarıda yaptığım paylaşımdaki Jax gibi olmadıktan sonra kimse, ben homofobik değilim ırkçı değilim deme hakkına sahip değil gibi görünüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim ilk aklıma gelen toplumsal baskı oldu. Birlikte yaşamak zorunda kaldığımız ya da ayak uydurmaya çalıştığımız kalabalıklara göre ideolojik düşüncelere kapılıyoruz. Hiçbir şeye karar veremeden bir dinin ve tanımadığın ama nefret ettiğin düşmanların olmuş oluyor. Bunu psikolojik şiddet yaparak uyguluyorlar. Bizler bir avuç narsist'n eserleriyiz. :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı