Korsana hayır diyenlerin adblocker kullanması

Biraz farklı bir düşünce. Açıkçası bu görüşü doğru bulmuyorum, örneğin YouTube'a bakalım. Adblock kullanmak hak gaspı veya korsan ile aynı şey olsaydı ellerinden gelen tedbiri alırlardı reklamlar engellenmesin diye. Fakat böyle bir efor sarf ettiklerini görmüyoruz, aynı şekilde hizmet şartlarında da illa reklamı göreceksin diye bir şey yazmıyor bildiğim kadarıyla. Çok uygunsuz bir şey olsaydı zaten Google kendi eklenti marketinde bu eklentilerin bulunmasına izin vermezdi. Bu da ilgili kuruluşun buna müsade ettiğini gösteriyor.
O zaman Cyberpunk'ta crack koruması yok diye herkes korsan oynasın.
 
Video sahibine göre hizmet politikası değişmediğine göre benim de umurumda olmaz bu durum. Sen bunu sevmiyorsun ya da etik bulmuyorsun diye korsan olmuyor bu. Bir önceki yazdıklarımda anlaşılmayacak bir durum yok.
Sana göre veya 3. kişiye göre etik olmayan bir şeyi kanun olarak bellemek ve burada "korsan oluyor" demek de yanlış. İçerik üreticileri de platform üzerinde içerik üretirken bunu kabul ediyorlar zaten.
Bu mantıkla herkes ABP kullansın ve kimse içerik üretmesin. Mutlu oldunuz mu? Ben şahsen hiç mutlu olmazdım.
 
Korsana hayır demiyorum. Ama Technopat'tayız, korsana destek yok demeliyiz.

Ancak bazı sivri zekalı arkadaşlar TLauncher konularında "morsana mesmek yok" diye vızıldıyorlar, onlara ben de ayar oluyorum. İşte benim de zoruma giden şey: "morsana mesmek yok" diye duyar kasanların AdBlock kullanması.
 
Konu sahibinin korsan oyunlara destek vermediğimiz için ağladığını ve bahane bulduğunu düşünüyorum. Reklamları biz isteyerek görmüyoruz ama siz bilerek korsan oyun indiriyorsunuz. Konu sahibinin konuya bir daha kendisini savunacak herhangi bir cümle kurmamasını tavsiye ederim. Cevabım da hazır zaten her türlü soruya karşı.
 
Alfa is detected.
O konuyu açmamın sebebi hesabı bir şekilde sildirmekti :D Bildiğiniz gibi normal şartlarda Technopat hesaplarımızı silmiyor. Belki bu şekilde sildirebilirim diye düşündüm.


O izlediğiniz içerikleri adblock kullanmayanlar sayesinde izleyebiliyorsunuz. Fazla söze gerek yok.
 
Şahsen YouTube'a para vermem.
Adblocker da kullanmam.
Direk YouTube'un 1 aylik ücretsiz denemesini fake hesaplarimda açıp kullanırım.
Korsan değil sonuçta "ücretsiz deneme"
Ahhahahah :D
Samsung cihazlarda 3 aylık bedava veriyor denemeyi 😳😳😳😳😳
ds.PNG
 
AdBlock korsan değildir. Google'ın kendi Web Mağazasında yıllardır izin verip yayınladığı uzantıdır. YouTube'un da Google'ın sitesi olduğuna göre hiçbir illegal bir şey yok. Yani Google bilerek buna izin veriyor. Sizin dediğinizin Valve'nin Steam'de CS:GO Wallhack uygulaması yayınlaması örneğinden farkı yok.
 
Eğer böyle düşünüp herkes AdBlock kullanırsa, kimse içerik üretmez zaten. Tekrardan söylüyorum. Olay Youtube'un para kazanamaması değil, içerik üreticisinin para kazanmak için video atması. ABP kullananlardan içerik üreticileri hiçbir gelir elde etmiyor. Eğer ABP kullanmak haklı bir şey ise, herkes kullanır ve kimse içerik üretmez.
İçerik üreticileri video içi reklamlardan gelir elde ediyorlar zaten, youtube'un sunduğu reklamlardan çok cüzi bir miktarda gelir geliyor ve zaten kimse reklamı atla tuşuna basmadan tüm reklamı izlemiyor.
Çok fazla ısrar ediyorsun beni korsan kullandığımı düşündürtmek konusunda ama maalesef kişisel görüşler neticeyi değiştirmiyor. Burada akşama kadar tartışırız yani bir sonu yok bunun, ben kullanınca hırsızlık da yapmıyorum illegal bir aktivitede de bulunmuyorum.
Bana sunulan hakkı kullanarak istemediğim JS'leri zap'layıp keyfime bakıyorum, ben mutluyum gayet.
Firefox kullanıyorsak.
Sol üstteki kalkan işaretinden sıkı korumaya alabilirsin.
about:references#privacy
 

Geri
Yukarı