Linux neden sevilmiyor?

Kullaniminin az olmasi sevilmedigi anlamina gelmiyor. Gercek kullanim orani bilinmiyor bile zaten. Kullanicilar telemetri ile ilgili en ufak bir girisimden bile tiksindikleri icin kimin neyi ne kadar kullandigi da bilinmiyor.

Ne yalan soyleyeyim ben bile artik sevmiyorum. Yillardir bilgisayarlarimda bunu kullaniyordum ama hicbir zaman simdiki gibi fanboylarini gormemistim. Her yerde 'I use Arch btw.' yazilari, diger isletim sistemi hatalarina hemen bunun onerilmesi, kullananlarin yaptiklari tek seyin guc tusuna basip oyun oynamak olmasindan dolayi tiksinti olustu.

Mesajlarimin cogunlugu Linux bolumunde cunku eskiden konulara cok mesaj gelmezdi, biz de cozmeye calisirdik. Simdi konuya giriyoruz, ornegin baslik 'Ubuntu'da xyz problemini nasil cozerim?' olsun; cozum onerisi olarak 'Ubuntu buglu, hede dagitimina gec.' onerisi geliyor. Neresini sevelim ki bunun?

Çok mantıklı bir hareket değil kernel yazmak veya oraları kurcalamak.

Merak etme yedek Windows var.

Kullaniminin az olmasi sevilmedigi anlamina gelmiyor. Gercek kullanim orani bilinmiyor bile zaten. Kullanicilar telemetri ile ilgili en ufak bir girisimden bile tiksindikleri icin kimin neyi ne kadar kullandigi da bilinmiyor.

Ne yalan soyleyeyim ben bile artik sevmiyorum. Yillardir bilgisayarlarimda bunu kullaniyordum ama hiçbir zaman simdiki gibi fanboylarini gormemistim. Her Yerde'ı use Arch btw.' yazilari, diger isletim sistemi hatalarina hemen bunun onerilmesi, kullananlarin yaptiklari tek seyin guc tusuna basip oyun oynamak olmasindan dolayi tiksinti olustu.

Mesajlarimin cogunlugu Linux bolumunde cunku eskiden konulara cok mesaj gelmezdi, biz de cozmeye calisirdik. Simdi konuya giriyoruz, ornegin baslik 'Ubuntu'da xyz problemini nasıl cozerim?' olsun; cozum onerisi olarak 'Ubuntu buglu, hede dagitimina gec.' onerisi geliyor. Neresini sevelim ki bunun?

Ama istatistikler %0, 5 gösteriyor Linux'u,
%2, 5 macOS %0, 25'i diğerleri, geri kalanı Full Windows.
Bence bu biraz doğru çünkü hayatımda bu konu dışında 1 ya da 2 kez Linux kullanan gördüm.

Bizim okuldaki akılla tahtada Pardus yüklü, CS:GO yükleyecektik, Steam'i indirmek için dosyaları bir araya getirip Steam'in klasörünü toplamıştık bayağı bilgisayar toplar gibi. Windows'ta tak otomatik kuruyor direkt. (Linux'ta da otomatik diyenler laf söylemeden şunu diyeyim, tahta da MEB'in firewall sistemi olduğu için otomatik bir şeyler kuramıyorsunuz)

Demek ki siz kurmayı bilmiyorsunuz 1. olarak eğer Steam Launcher çalıştı ise tak diye indirirsiniz çünkü native desteği var 2. olarak bunun sebebi Linux değil Steam'ın serverlerinin engelli olmasıdır.

Kanka Windows'tada MEB engelliyor o konuda şüphen olmasın. 🤣 (bizim tahtada Windows'tu Valorant yükleyecektik.)
Dosya sistemi aynı değil mi Ubuntu'nun inceleme videosunu izlemiştim.

Dosya sistemi aynı değil gnu/linuxta genelde Ext4 Windows'ta ise NTFS çöpü.

Demek ki siz kurmayı bilmiyorsunuz 1. olarak eğer Steam Launcher çalıştı ise tak diye indirirsiniz çünkü native desteği var 2. olarak bunun sebebi Linux değil Steam'ın serverlerinin engelli olmasıdır.

Dosya sistemi aynı değil gnu/linuxta genelde Ext4 Windows'ta ise NTFS çöpü.
Tamam, bilmiş insan.

Çok merak ediyorum Linux'e ne kadar katkı sağlıyorsun.

Linux aynı zamanda son kullanıcıya da hitap eder ve her kullanıcının bu konuda yorumu doğru veya yanlış yapma hakkı vardır. He bu arada cevap verdiğin kullanıcının yorumuna ben de katılmıyorum.

''Yerli demeleri sinir bozuyor.

Eğer klasik Debian tabanlı bir dağıtım yaptık deseler belki sevilirdi.''

''Yeni Pardus, doğrudan Debian üzerine kurulu. Eskisi gibi bağımsız ddağıtım değil. Sanıyorum ki bu sebeple sevilmiyor. Yerli gibi duyurulmasına rağmen pek bir alakası yok.''

Evet? Yazmam gereken bir örnek miydi?
Bu yüzden bu dağıtımı örnek göstermek istedim.

"Yerli demeleri sinir bozuyor.

Eğer klasik Debian tabanlı bir dağıtım yaptık deseler belki sevilirdi."

"Yeni Pardus, doğrudan Debian üzerine kurulu. Eskisi gibi bağımsız ddağıtım değil. Sanıyorum ki bu sebeple sevilmiyor. Yerli gibi duyurulmasına rağmen pek bir alakası yok."

Bu yüzden bu dağıtımı örnek göstermek istedim.

Hiçbir yerli diye tanıtılan Linux yazılımı yerli değil ki dostum, sadece o adla çıkıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı