F 16 Fighting Falcon
Kilopat
- Makaleler
- 2
Ben açık açık sevmiyorum diyen görmedim şahsen, diyenler Linux fanı şimdi.
Haklısınız, şu sıralar help vampirler çoğalmış.Linux dağıtımlarını seviyorum açıkçası ama bu forumdaki kitle eskisi kadar ilgi çekici gelmiyor. Sorun yaşadığımda çok hızlı çözüme ulaşabiliyordum burada. Bayadır soru sormadım hatta bölümü takip etmeyi de bıraktım ama en son takip ettiğim zamanlar forum bir miktar ağır fanboyun arasında dönmeye başlamış gibiydi. Onun dışında dağıtım önerisi falan dönüyor işte. Eski aktifliğin olmaması belki sizi bunu düşünmeye itmiş olabilir.
Acaba Linux bilgisayarı kullanmayı denemeden sizin Windows laptopunuza uymuyor diye sistemi kötülemeseniz mi?Linux kullanan biri olarak Linux'u sevmiyorum cunku donanim destegi olarak cok kotu. Su anda Linux Kernel'i ses kartimi desteklemedigi icin ses kartimi kullanamiyorum. Kernel 5.19'dan sonra bazi laptoplarda olusan bazi ACPI modullerinin calismamasi nedeniyle batarya degerlerimi olcemiyorum ayrica sistemim otomatik olarak suspend moda gecmiyor. Tabii bu sorunlarin bazilarini kendi basiniza da cozebilirsiniz ama bu da vakit kaybindan baska bir şey degil.
Çoğu program açılmıyor, bu yeter mi?
Acaba Linux bilgisayarı kullanmayı denemeden sizin Windows laptopunuza uymuyor diye sistemi kötülemeseniz mi?
Windows desteklemeyen markanın bilgisayarına Windows koyunca Windows'un nasıl süründüğünü de gördük (bkz. Steam Deck). Linux o konuda şimdiye kadarki topluluk eforları sayesinde çok daha ileride, ama Linux desteklemeyen marka ile kullanmak yine de hack sayılır.
Türkiye'de bulamıyorum derseniz haklısınız, ama bu benim dediğim durumu geçersiz kılmıyor.
Selamunaleyküm
(Linux kullanmadım hiçbir bilgim yok)
Linux Mac'ten bile az kullanılıyormuş.
Niye ki? Bu nur topu gibi Linux'un günahı ne.
Niye Linux yüklemek yerine korsan Windows.
Kullanıyoruz. (hadi eskiden Windows Vista/7 starter vardı, ücretsiz kurmak suç değildi.)
Çoğunuz diyecek ki programların %75'i Linux'a yüklenmiyor o yüzden korsan, Linux'u indiren yok ki desteği de olsun. Üstelik bildiğim kadarıyla RAM'i tasarruflu kullandığı için Linux daha iyi performans gösteriyor ki, zaten bu yüzden iş istasyonlarında kullanıyorlar.
Harbiden niye Linux sevilmiyor?
Ayrıca Linux desteği olan uygulamalar bile bazen düzgün çalışmayabiliyor mesela root kullanıcısında Chrome kullanmak için sandbox u kapatmak gerekiyor Chrome için.
mesele güncellemeyi terminalden yapıyoruz
Windows, macOS gibi işletim sistemleri güvenlik açıklarıyla dolu sadece birinin onları keşfedip istismar etmesini bekliyor, Linux ile uyumlu virüsler ise çok az bir ara bir yerde görmüştüm işletim sistemlerinin hacklenme istatistikleri yayınlanmıştı grafik olarak ve Linux en az hacklenen OS'lardan biriydi hatta en sondaydı diye hatırlıyorum. Çoğu insan bunu bilmiyor diye düşünüyorum.
Ayrıca Linux açık kaynaklı bir işletim sistemi ee hal böyle olunca içine zararlı bir yazılım koymak zor oluyor çünkü isteyen kaynak kodlarına bakabiliyor, diğer işletim sistemlerinde ise kaynak kodlarına bakamadığımız için içinde bizi riske atabilecek bir yazılım var mı yok mu bilemiyoruz ve işde ben Apple kullanıyorum falan çok güvenlikli bana bir şey olmaz demeyin Apple gibi firmaların servetini bizim bilgilerimiz pazarlayarak kazandığını biliyoruz bilmiyorsanızda artık biliyorsunuz.
Bunu pazarlama işini sadece Windows, Apple, Android falan yapmıyor Google falanda yapıyor. Test etmek isterseniz Chrome'i ya da Google hesabınıza bağlı herhangi bir tarayıcıyı açıp bir arama yapın atıyorum Gaming PC diye birkaç site gezin ve Chrome'i kapatın sekmelerle beraber.
Sonra tekrar açın tarayıcıyı dk bir gol bir Gaming PC reklamı çıkacak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.