Mehmet Akif SOYDAL
Hectopat
Daha fazla
Havalı olduğu için değil kontrolü biz sağlamak için kullanıyoruz. Ayrıca her 2 saniyede bir ekran görüntümüzü alıp kendi serverlarına gönderen bir Microsoft yok ve bu benim gibi veri mahremiyetine önem veren kişiler için daha cazip geliyor. Siz problemlerle uğraşmayı sevmiyorsanız size göre değildir herkes kullanacak diye bir şey yok.
Bilgileriniz hatalı, recall sunucu gönderimi yapmaz bari onu bilin. Bende iki işletim sistemi de var ve recall sistemi lokal çalışacak bir sistemdir, endişenin sebebi hackerlar eğer sisteme sızarsa o lokal dosyaları kendi sunucularına çekebilirler. Telemetrileri kapatıp lokal kurulum yapınca Linux ile Windows arasında fark kalmıyor (özelleştirmeyi saymazsak)
ssd için trim açık mı kontrol edin hocam eğer disk şifreleme açıksa native olarak linux trim özelliğini açmıyor onu kontrol edin yavaşlığın nedeni o olabilirYıllarca Arch Linux kullandım. SSD aldığım an direkt Windows'a geçtim. Gerçekten Linux'ta çoğu şey stabil olmuyor. Ne kadar sevsem de, her zaman uğraşacak vaktim de halim de olmuyor. Sürekli kernel çökmeleri, sürekli hatalar… Açık kaynak olması, her şeyi kendin yapman, özgürlük falan güzel hissettiriyor ama uygulamalarda akıcılık, stabilite, uyumluluk konusunda gerçekten berbat. Hâlâ bu konuların üzerine adam gibi gidildiği söylenemez.
SSD'de bile fena bir yavaşlık hissetmiştim. Bence düşük sistem varsa Linux bayağı iş çıkarır. Ama iyi bir bilgisayarın varsa ve “uğraşamam ben bununla şunla” diyorsan, hiç bulaşmamak en iyisi.