Windows'ta neden masaüstü ortamımı değiştireyim? Benim yapmak istediğim iş belli değil mi? Linux'te bana en uygun, en stabil OS'lar Ubuntu ve CentOS. Ben sürekli Ubuntu kullanıyorum. Ve çoğu sistemde zaten Ubuntu kullanıyor.
Saf olanı en temiz olanıdır, en stabil çalışacak olanıdır. Ve olay benim becerememem değil, sunucuya görüntü kartı takıp görüntü alsanız neyse, GUI'nin amacı o. Fakat sonradan kurulumu uzaktan bağlantıda asla stabil olma garantisi vermiyor. Görüntü kalitesini çamur detaylara düşürseniz veya NASA internetiniz olsa, bu işlem
sistemin çekirdeğinde olmadığı için stabil sonuçlar alamıyorsunuz.
Siz Linux kullanmaya devam edebilirsiniz, hızlı program kurulumlarına vs. devam edebilirsiniz. Evellalah hiç VNC çözünürlük sorunlarım, no screen hatalarım falan olmadı. Keza acaba bunun görünüşü nasılmış diye bakacak boş vaktimde yok.

Pencere kullanmaya başladığım ilk günden beri, asla güvenlik sorunum olmadı. Hatta bir tarayıcı oyunu geliştirdiğimiz sıralar admin paneline kilit atmayı unuttuğumuz için panele sızan bir kişi root alamadığı için sadece index attı. Ubuntu sunucuya giren kişiler, sunucunuzda 1500 site barınsa 1500 tanesininde verilerini tek bir exec komutuyla ele geçirir....
Aha Linux, aha siz arkadaşlar. Umarım bir gün kendi işletim sisteminizi de yaparsınız.