Neden GNU/Linux kullanıyorsunuz?

Linux'ta önlem almaya bile gerek yok. Sudo şifre bile istemiyor o şekilde ayarladım. Root olmak için şifreye bile gerek olmayan bir sistemde önlem alınmaksınızın rahatsam Windows çöptür.

Root olmak için şifreye gerek yoksa o sistemin hacklendiğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam işte. Gerek yokmuş önlem almaya, IP'ni ver de bilgisayarına girelim. :D Allah bilir SSH'ı da patchlememişsindir.
Bu kadar rahat olma, sana o rahatlığı yedirirler. :)

Bu güne kadar vermeyen bundan sonra da vermez. Rahat olmak en iyisidir. 🥰

6 aydır böyle bir atağa denk gelmedim, geçen günlerde SSH sunucusunu açık bırakıp root şifremin güvensizliğinden kaynaklı sistemime giriş sağlandı SSH üzerinden.
O kadar rahat olma sen.

SSH patchlenmiyor. Bu dağıtımları SSH ihtiyacı olanlarda kullandığı için varsayılanda patchlemiyorlar. Root şifreni korunaklı yap diye o yüzden diyorlar.

Kullanınca adminler gıcık oluyor. Hele Windows 11 ile ilgili olumsuzun yakınından geçen bir laf edince uyaracak bir sebep bulamadıkları için bana Türkçe dersi vermeye çalışıyorlar kendilerince. Bilmiyorlarsa Türkçe kuralı uyduruyorlar. Dilin gelişimini, evrimini sağlıyoruz beraber! Hepsi Linux sayesinde! Ben de onları gıcık etmeyi çok seviyorum tabi 👹 Yaşasın kötülük! :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı