Windows vs Linux

Windows VS Linux

• Oy verenlerin toplamı
    9
  • Anket kapandı .
@ertan21973 cahilliğin ve laftan anlamamanın okulu falan var da bizim mi haberimiz yok?

Şuradaki bütün mesajları incele, 1 tanesi bile 4 GB üzeri RAM kullanımını gösteriyorsa forumu bırakacağım.

Konuya yazan diğer arkadaşlar sizlerde bu adama laf yetiştirmeye çalışmayın artık. İnatla cahilliğini sürdürmeye devam ediyor.
hocam konunun açılmasından bugüne kadar yıllar geçmiş ama bunu size göstermeseydim de içim rahat etmezdi.
1758115472292.png

arch linuxu gnome masaüstü ortamıyla kullanıyorum arkaplanda steam, spotify gibi uygulamalar açıkken dahil 2.3 gb lık bellek kullanımı var. lol ve valorant gibi oyunları oynadığım için windowstan vazgeçemiyordum. Bu oyunları oynamayı bırakıp linuxa geçtim, kaliteli hikayeli oyunlar oynamak için de ps5 aldım rahatıma bakıyorum. Herkese tavsiye ederim :D

Son zamanlarda çok sık kıyaslamalar görmeye başladım. Distro vs distro, Linux vs Windows gibi. Buradan anladığım tek şey artık amaç ve aracı karıştırmaya başladığımız. Kullandığımız araçlar, sistemler adı üzerinde hepsi birer araçtır ve bunları kullanma, seçme sebebimiz amaca en doğru şekilde ulaşmak olmalıdır diye düşünüyorum. Eğer hedefleriniz için Mint kurmanın bir yararı dokunacaksa kurabilirsiniz. Sadece meraksa sanal cihaz olarak kurup deneyimleyebilirsiniz. Yani bu sorunun cevabı sizin ne istediğinize bağlı.

Bak bu dostumuz en doğrusunu söylüyor. Biz bilgisayarla bir yaşayan canlılar değiliz. Bilgisayar işinizi görecekse kullanmak istediğiniz bir araç. Oyundur, video editidir gibi gibi. O yüzden içinde ne yüklü olduğunun bir önemi yok. İşinizi görsün yeter. (çimenlere dokunmak faydalı olabilir.)

Güncel durumda Linux'ta daha az var ama taraf tutmama gerek yok. En çok önerilen Ubuntu ve Fedora'da pek iyi durumda değiller şu an. Nefret gütmeye gerek yok artık, iki tarafta batık durumda.
En popüler Ubuntu ve Fedora değil mi?
İki dağıtımda kullandım buglardan dağıtım değiştirdim.
En popülerleri böyle ise biz ne diyelim.

Ubuntu, Fedora bloatware.

Neyle karşılaştıralım hocam? Windows bloat ise Linux'ta da bloat olan dağıtımlarla karşılaştırmak mantıklı değil mi? Windows vs antiX veya Windows vs vanilla Arch karşılaştırması ne kadar mantıklı?

En popüler Ubuntu ve Fedora değil mi?
İki dağıtımda kullandım buglardan dağıtım değiştirdim.
Fedora'nın kullanımını genel olarak bende önermiyorum, Ubuntu'da ise Gnome üzerinde sorun yaşıyor genelde kullanıcılar. Kubuntu'da daha az sorun yaşanıyor.

En popülerleri böyle ise biz ne diyelim.
Sırf "kullanıcı dostu" adı altında Ubuntu ve Fedora önerenler sağ olsun kullanıcılar madur oluyor. Linux Mint ve ZorinOS'te daha beterleri bana kalırsa. Daha az hatalı dağıtımlara yönlendirilmeleri gerek ama kim uğraşacak artık. Ben kimsenin nazını çekmek istemiyorum dağıtım önerilerinde.

Bu arada Linux distro çatallarını modlu Windows'a benzetebiliriz. Düz Windows yerine daha iyi diye Atlas, Revi, GS vs kullananlarda var sonuçta. Böyle bakınca daha açık oluyor konuşmalar.

Neyle karşılaştıralım hocam? Windows bloat ise Linux'ta da bloat olan dağıtımlarla karşılaştırmak mantıklı değil mi? Windows vs antiX veya Windows vs vanilla Arch karşılaştırması ne kadar mantıklı?
Masaüstü yöneticisine bağlı.

Şu an vanilla Gnome 48, aşırı güzel. Mesela temel olarak saf Arch ve saf Gnome ya da hiç uğraşmak istemezseniz EndevourOS (sıfır debloat), Windows ile karşılaştırılabilir.

Modülerlik, grafik arayüzü, performans, hız, kaynak kullanımı olarak EndevourOS daha iyi olur ama oyun ve program desteği konusunda Windows daha iyi olur. Zaten Windows'u da bu yüzden kullanıyoruz.

Tabii şimdi milyar dolarlık şirketin yaptığı işletim sistemiyle, EndevourOS'i karşılaştırmak tabii ki de aptallık fakat aslında temel olarak Arch tabanı çok iyi yani.

Masaüstü yöneticisine bağlı.

Şu an vanilla Gnome 48, aşırı güzel. Mesela temel olarak saf Arch ve saf Gnome ya da hiç uğraşmak istemezseniz EndevourOS (sıfır debloat), Windows ile karşılaştırılabilir.

Modülerlik, grafik arayüzü, performans, hız, kaynak kullanımı olarak EndevourOS daha iyi olur ama oyun ve program desteği konusunda Windows daha iyi olur. Zaten Windows'u da bu yüzden kullanıyoruz.

Tabii şimdi milyar dolarlık şirketin yaptığı işletim sistemiyle, EndevourOS'i karşılaştırmak tabii ki de aptallık fakat aslında temel olarak Arch tabanı çok iyi yani.
Arch tabanı iyide benim pc de ısınmalar meydana geldi cpu 90 dereceyi buluyordu.
Ne kadar uğraştıysam çözüm bulamadım.
Windows oyun ve program var diye kullanmaktan ziyade Windows'un tek seçenek olarak kullanıyorum.Zira hiç bir dağıtım windows kadar sorunsuz değil.
Linux'un ücretsiz olması aldatmasın çünkü bunu zamanınızla ödüyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı