Kaiselk
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- İşlemci: Intel Core i7-11370H 3.30 GHz
Ekran Kartı: Geforce GTX 1650 4GB
RAM: 8GB
SSD: 512GB
Ne hale geldik be, evrimin olup olmayacağını tartışmayacağım ancak maymundan gelmediğimizi savunun bir güruh var size sesleniyorum atalarımız maymun değildi ancak maymunlarla atalarımızın ortak olduğunu bilin çünkü bunun aksini ispatlayan elinizde hiçbir şey yok.
Aynı şeyi evrim içinde söyleyebiliyoruz, balina elleri, insan kuyruk sokumu, yirmilik yaş dişler gibi... Gerçekten de evrime inanmıyorum diyebileceğiniz bir durum değil bu inanç değil bilimdir ha eğer inanmıyorsanız ilaçda kullanmayın çünkü evrime inanmayarak evrim sayesinde tedavisi mümkün olan pek çok hastalığın ilacını red etmiş oluyorsunuz.
Ben evrime inanmadığımı söylemiyorum. İnandığımı da söylemiyorum beni yanlış anladınız hocam. Kanıtlanabilirlik ve görünür etkiler bakımından popüler bilimin gölgesinde kalmış bir konu olduğunu kastediyorum.
Hiçbir şey kesin değildir, ama;
Evrim neden kabul edilmiş? Çünkü mevcut bilimsel çalışmalar evrimin varlığını gösteriyor. Yeterince bulgu olduğu için, bilim insanları da kabul ediyor.
Belki önümüzdeki yıllarda biyoloji bilimi ve teknoloji geliştikçe farklı bilimsel çalışmalar yapılacak ve bunların ışığında canlılar hakkında farklı bir teori ortaya atılacak.
Özetle, mevcut durum evrimin varlığını gösteriyor.
Ama bilim gelişiyor. Eskiden güneş merkezli evren bilimsel olarak doğruydu. Çünkü o dönemin imkanları ile bu bilgi mümkün olmuştu. Gözlem yeteneklerimiz gelişti ve bu fikir artık geçerli değil.
Eğer evrimi reddediyorsanız gidin bu alanda iyi bir üniversite kazanının akademik anlamda kendinizi geliştirin, oradaki laboratuvar imkanları ile kendi çalışmalarınızı yapın ve farklı bir teori ortaya atın.
Evrim teorisi ile Müslüman olup olmaman arasında ne bağlantı var?
Ya Allah'a inanıyorum ama İsa'ya da kafam gidiyor..." falan böyle bir şey desen neyse.
Böyle yorumlanması bile çok üzüyor. İslam dininde insanların evrim yolu ile yaratılmadığını belirten bir ifade yok. Bir kişinin Müslüman olması başka bir konu, o ayrı. Ama sanki evrim ayrı bir dinmiş, bilim bir dinmiş gibi hem evrime inanıp hem dine inanılmayacağı, ikisinin sanki düşman şeylermiş gibi lanse edilmesi...