Linux neden kullanılmaz?

Linux'u severim bana şu anda çok eski bir bilgisayarı gayet rahat ve güncel şekilde kullanmamı sağladı. Ancak fanboyluk yapmanın da anlamı yok; eğer işiniz özel olarak Linux kullandırmayı gerektirmiyorsa ve sistemniz yeni Windows'ları kullanmak için yeterliyse Linux kullanmanın çok bir anlamı yok. Kullanılacak araç, program eksikliği ya da oyuncuysan işin bu yanının eksikliği ile alakalı elbette bu durum yoksa diğer alanlarda geri kalan yanı çok az Linux'un.

Kesinlikle katılıyorum.

Linux şu amaçla kullanımda, birçok kullanıcıya sıkıntılar yaşatabilir bence.

Linux'a özgü disk formatları birçok kullanıcılar için veri saklama da iyi olmayabilir.

Açıklayayım biraz. Tüm dünyadaki birçok kullanıcı bilgisayar ortamında yaygın olan NTFS, FAT32 gibi kullanıyor. O yüzden veri tutmak için iyi olmayabilir.

Örnek olarak film, dizi, mp3, oyunları falan NTFS diskte tutmayı tercih ederim. Hem Linux'ta hem de Windows'ta kolayca erişebiliyor.

Uygulamalar

Microsoft Office ve Adobe ürünleri gibi güzel ve kullanışlı uygulamalar Linux'ta maalesef biraz kullanılıyor.

Oyunlar

Bazı oyunların desteği Linux'ta olmayabiliyor.

Bunlar dışında Linux gayet çok güzel bir işletim sistemi. Özelleştirme, gizlilik, güvenlik ve performans ön planda. Bir de Windows 11'e bakın. Hayatımda gördüğüm en kötü işletim sistemi. Ne gizlilik, ne güvenlik, ne performans ön planda. Özelleştirdiğin zamanda kullanılmaz oluyor zaten.

Oyun konusunda büyük bir iş gerçekleştiriyor ancak yine de hard online oyuncular için Windows daha uygun. Program desteği konusunda abartıldığı kadar kısıtlı olduğunu düşünmüyorum, Windows kadar değil evet ancak Office, Adobe gibi programların alternatifleri var mesela. Bu programların orijinallerini kullanmak zorunda olanlar zaten Linux'a geçmesin ancak basit işlerde kullananlar için alternatifler de iş görüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı