Linux vs Windows Anketi

Linux vs Windows

• Oy verenlerin toplamı
    239
Dual boot ile alakalı bir rehber konusu var mı?
Bunun için rehbere ihtiyacınız yok. Kuracağınız Distro için belli bir alan ayırıp ardından kurulumda o alan'dan bölümleme yaparsınız ve o alana kurarsınız. Zaten kimi yükleyicilerde Windows'un yanına yükle diye seçenek çıkar. Yinede ihtiyacınız olursa x distro windows dual boot yazmanız yeterli.

Nedenini de yazsaydın keşke :D

Dün buradaki insanlara satırlarca sebep yazdım. Bir geliştirici olarak, Windows'u neden tercih ettiğimi yazdım. Fakat süper moderatörde olmak üzere, sadece üzerine düşünmüş veya zaman alan şeylerle Linux'u daha iyi hale getirdiğinden falan bahsetti. Bu işletim sistemini kurduktan sonra daha iyi hale gelmesi için yapmanız gereken ne var? 16 GB RAM'li bilgisayarda neden kaynak ihtiyacım olsun? Bugün neredeyse bütün profesyonel programlar Windows veya Mac odaklı tasarlanıyorken, Linux'te neden uğraşmak zorundayım?

Fakat bana fanboy diyen insanlar, söylediğim şeyleri kabul etmeyip üstüne farklı şeyler uydurdular.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar neden bu kadar kavgalısınız anlamıyorum, kullanmak isteyen ama Windows da olsun isteyen gider dualboot atar. Windows çok bloat geliyor o yüzden Linux kullanıyorum ama Windows da istiyorum diyen LTSC indirir gene dualboot atar. Linux sevmeyen Windows kullanır Windows sevmeyen Linux kullanır. Neden bu kadar kavgaya gerek varki? Tartışma değil bu birbirinize laf atmışsınız.

Kendimden örnek verirsem, eskiden LoL oynardım ve Linux'a da ilgim vardı ama dualboot atmaya üşeniyordum. Bazen Windows kullanırdım bazen de Linux distrosu yükler kullanırdım. (günde 3 kez OS değiştirdiğimi bilirim ). Neyse işte hayatımdaki en iyi adımı atıp LoL'ü bıraktım ve tamamen Linux'a geçtim. Burada bahsettiğim şey isteyen istediğini kullanır mantığı. Linux Windows'a göre zor olabilir fakat Windows'dan daha fazla özelleştirme vesaire var. Windowsdada daha fazla uygulama desteği var.

İstediğinizi kullanın ama yok Linux daha iyi yok Windows daha iyi diye birbirine laf atmayın. Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.
Ha bir de,
I use Arch btw.
:p

Windows tabiki yener. Ancak, kullanıcının ne yapacağına bağlı. Windows kullandığınız zaman her türlü bilgiye erişim sağlayabiliyorsunuz. Linux da kısıtlı diyebiliriz. Mesale güçlü olmayan cihazlarda linux tercih edilir. Onun dışında Windows kullanılır. Her iki tarafında da avantajı ve dezavantajı var.

Windows kullandığınız zaman her türlü bilgiye erişim sağlayabiliyorsunuz. Linux da kısıtlı diyebiliriz.

Linux'ta nasıl kısıtlı anlamadım. Devasa forumları ve wikileri var. Ayrıca Windows'ta arkada ne döndüğü hakkında bir fikrin yokken Linux'u tamamen sen yönetiyorsun, asıl Windows kısıtlı. Ama ikisinin de avantajı ve dezavantajı var haklısın.

Bugün neredeyse bütün profesyonel programlar Windows veya Mac odaklı tasarlanıyorken, Linux'te neden uğraşmak zorundayım?

Bunun sorumlusu Linux'un ta kendisi mi?
Nedense konu "Program Desteği" kısmına gelince herkes Linux tarafında bir suç arıyor.

Adobe programının Linux tarafına çıkmasını istemeyen Linux mu arkadaşım? Geliştiricide kabahat aranmıyor da Linux'un kendisinde kabahat aranıyor. Bu şikayetlerinizi Linux için değil uygulama geliştiriciler için dile getirebilirsiniz.

Ayrıca kaynak bolluğuna gelirsek, ArchWiki, GentooWiki gibi kaynaklar var. Üstüne arama motorunda düzgün bir şekilde arattığınızda sorunun çözümüne diğer sitelerden %99 ulaşıyorsunuz.

Kullanmayı bilmiyorsanız, kullanamıyorsanız laf etmenin bir anlamı yok. Kullanan paşalar gibi kullanıyor.

Dün buradaki insanlara satırlarca sebep yazdım. Bir geliştirici olarak, Windows'u neden tercih ettiğimi yazdım. Fakat süper moderatörde olmak üzere, sadece üzerine düşünmüş veya zaman alan şeylerle Linux'u daha iyi hale getirdiğinden falan bahsetti. Bu işletim sistemini kurduktan sonra daha iyi hale gelmesi için yapmanız gereken ne var? 16 GB RAM'li bilgisayarda neden kaynak ihtiyacım olsun? Bugün neredeyse bütün profesyonel programlar Windows veya Mac odaklı tasarlanıyorken, Linux'te neden uğraşmak zorundayım?

Fakat bana fanboy diyen insanlar, söylediğim şeyleri kabul etmeyip üstüne farklı şeyler uydurdular.
O kadar haklısınız ki. Linux kullananlar kendilerini özel sanıyorlar kullanınca, olan bu. Windows gerekli her şeyi sunuyor kullanıcıya. Linux zaten iyi olsa kullanılırdı çok.

Linux'ta nasıl kısıtlı anlamadım. Devasa forumları ve wikileri var. Ayrıca Windows'ta arkada ne döndüğü hakkında bir fikrin yokken Linux'u tamamen sen yönetiyorsun, asıl Windows kısıtlı. Ama ikisinin de avantajı ve dezavantajı var haklısın.

Kısıtlı derken mesale bazı oyunların veya programların Windows tabanı üzerinde kuruluyor bununla alakalı konu vardı o yüzden dedim. Windows'da elbette kısıtlıdır ancak oyun ve program gibi konularda Windows kullanıldığında her türlü programı vs indirebiliyorsun. Şu an Linux da aynı problem var mı emin değilim tabii.

Kısıtlı derken mesale bazı oyunların veya programların Windows tabanı üzerinde kuruluyor bununla alakalı konu vardı o yüzden dedim. Windows'da elbette kısıtlıdır ancak oyun ve program gibi konularda Windows kullanıldığında her türlü programı vs indirebiliyorsun. Şu an Linux da aynı problem var mı emin değilim tabii.

Evet haklısınız, problem var ama eskisi kadar çok yok. Ama desteği olan uygulamalarda veya oyunlarda çok daha performanslı Linux. Desteği olmayan oyun/uygulamalarda ki performansı da Windows'u aratmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı